Spara datumet: Allt du behöver veta om Save the date-kort till ditt bröllop

Allt du behöver veta om Save the date-kort till bröllop.

Skicka ett save the date-kort till bröllop.
Save the date-kort kan hjälpa gästerna att hålla ett datum för er.

Redan när ni planerar bröllopet, och långt innan allting är klart, kan ni skicka ut så kallade "Save the date-kort". Om du inte hört talas om detta innan så funderar du kanske på vad det innebär, vart man hittar sådana kort, vad man ska skriva i dem, när de skickas ut - och varför. Här kommer vi att gå igenom allt detta.

Vad är Save the date-kort?

Ett Save the date-kort skickar man ut innan man skickar den riktiga bröllopsinbjudan, vanligtvis långt innan bröllopet. Syftet med detta kort är att förbereda gästerna på att det kommer att komma en inbjudan. Lite som att säga "Vi kommer att gifta oss och du kommer att bli bjuden". Det främsta syftet är egentligen att tala om datumet för bröllopet i god tid, så att gästerna kan boka in det i god tid. Ett Save the date-kort kan man alltså använda om man vill vänta med att skicka ut inbjudningskortet, men samtidigt vill försäkra sig om att så många som möjligt kan komma.

Hur gör man ett Save the date-kort?

Det enklaste är att beställa färdiga Save the date-kort, där man själv bestämmer text och utseende på kortet. Då kan man helt enkelt beställa färdiga kort med den text man önskar, och med egen bild om man vill ha det. Det går även att hitta färdiga Save the date-kort där man själv fyller i datum och liknande för hand. Ett annat alternativ är att helt enkelt tillverka korten själv.

Vad skriver man i Save the date-kortet?

Det viktigaste att få med i ett Save the date-kort är förstås datumet för bröllopet, eftersom syftet med ett sådant kort är att berätta datumet i god tid. Därtill kan man lägga till vad man vill, men det viktigaste är sådan information som gästerna kan behöva i god tid. Det kan till exempel vara vart bröllopet kommer att äga rum, om det kommer att pågå i flera dagar eller annat som gör att gästerna kan behöva förbereda sig.

När skickar man ut Save the date-kort?

Det vanligaste är att man skickar ut Save the date-kort ungefär ett halvår innan bröllopet, och därefter skickar bröllopsinbjudan ungefär tre månader innan. Med det sagt är det ingenting som säger att man inte kan skicka Save the date-kort tidigare än så, eller senare. Utgå från hur tidigt ni behöver förbereda era gäster på att det kommer bli ett bröllop.

Powered by Labrador CMS