Bröllop

Signaturpolicy

På Bröllopstorget används signaturer som ett alias för den nätidentitet man har som medlem. Signaturen är unik och en viktig signal för medlemmens framtoning och medverkan. Det finns därför vissa restriktioner förbundet med användandet av signaturer på bröllop

Förbjudna signaturer
Signaturer får inte innehålla reklam, vara provocerande eller stötande, ha sexuella anspelningar eller rasistiska, etniska eller religiösa undertoner som upplevs som negativa eller stötande. Könsord, svordomar och liknande är således inte tillåtet och kan resultera i avstängning från sajten. Signaturen får inte heller associera till kända personer, organisationer eller händelser av känslig karaktär.

Reserverade signaturer
Vissa signaturer som ”Familjeliv”, ”Bröllosptorget”, Moderator”, ”Redaktion” eller liknande, är reserverade familjelivs redaktion och medarbetare. Signaturer med sådana eller snarlika sammansättningar i syfte att missleda, misskreditera eller förvirra är därför inte tillåtna.

Tidigare signaturer
Signaturer som tidigare använts är reserverade för registrering i 6 månader. Det finns två syften med detta, det ena är att medlemmen ska kunna återfå sin gamla signatur om denne ångrar sig, det andra är att minimera risken att någon använder någon annans inarbetade signatur. Signaturer som gallras pga inaktivitet efter 12 månader kommer inte att läggas på reservationslistor.

Byte av signatur
Signaturbyte kan göras under begränsade omständigheter. Medlemmar kan själva byta signatur högst 1 gång på 3 månader, signaturbytet är en betaltjänst. Redaktionen kan byta signatur åt en medlem om det är påkallat av medlemmen själv och skälen är godtagbara (då även kostnadsfritt). Redaktionen kan anmoda medlem att byta signatur om signaturen strider mot gällande regler. Om medlemmen inte återkommit till redaktionen efter anmodan byts signaturen ut till en sifferkombination bestående av aktuellt datum för signaturbytet och numrering.

Powered by Labrador CMS