Bröllop

Plannern hjälper er med utlandsvigseln

Att gifta sig utomlands blir allt mer populärt. Researrangörerna har snappat upp trenden och erbjuder hjälp med resa och weddingplanner på plats. (inspireras av bilderna i bildspelet!)

Plannern Hjälper Er Med Utlandsvigseln

Att gifta sig utomlands blir allt mer populärt. Researrangörerna har snappat upp trenden och erbjuder hjälp med resa och weddingplanner på plats. (inspireras av bilderna i bildspelet!)

– Vi började för ett par år sedan med bröllopspaket till Italien, berättar Peter Hellström, informatör på Fritidsresor. Det gick så bra så nu har vi utökat till Thailand. I priset ingår kontakt med en weddingplanner på plats som hjälper till att skräddarsy ett arrangemang. Man får vara med och välja plats, musik, håruppsättning, kläder eller vad det nu kan vara.
   Även på resebyrån Resia märkar man en ökning av par som vill gifta sig utomlands.
   – Vår känsla är att det ökar stadigt, säger Ingela Schönning, kommunikationsansvarig på Resia. I våras gjorde vi en undersökning där 64 procent av de tillfrågade uppgav att de kunde tänka sig att gifta sig utomlands.

Populära resmål
När det gäller populära platserna för giftemål hittar vi, förutom Italien och Thailand, Mallorca, Skagen och New York.
   – En annan sak som är populär är att gifta sig på kryssning, berättar Ingela Schönning. Numera har alla stora kryssningsrederierna möjlighet att anordna bröllop ombord på fartyget. Då har man bröllopsgästerna med sig på resan och får hjälp med arrangemanget.

Weddingplanners
På Resia anordnar man inte paketresor med weddingplanners, men man hjälper till att skräddarsy resor. Fritidsresor har planners i Italien och Thailand.
   – Weddingplannern är en skandinavisk person som förstår våra behov, säger Peter Hellström. Man får hjälp med pappersarbete och annat som kan vara besvärligt att sköta på egen hand.

Läs också:
Skräddarsydd bröllopsresa är hetaste trenden
Vi gifte oss på en strand i Florida

FORUM: Snacka med andra om vigsel utomlands

Powered by Labrador CMS