Bröllop

Marielle skapar hashtag till bröllop – som jobb

Bröllopsbranschen växer stadigt. Det senaste tillskottet - företag som skräddarsyr fyndiga och unika hashtaggar till bröllopspar.

Foto Brollop

Bröllopsbranschen växer stadigt. Det senaste tillskottet – företag som skräddarsyr fyndiga och unika hashtaggar till bröllopspar.

En hashtag, det vill säga en symbol som markerar inlägg på sociala medier som handlar om samma ämne eller plats, blir en allt viktigare del av bröllop i dag.

Det är något som Marielle Wakim, till vardags redaktör på Los Angeles magazine, uppmärksammat. Hon blir ofta tillfrågad att skapa hashtags till sina vänners bröllop – och ur det föddes idén till hennes företag Happily Ever #Hashtag som enbart ägnar sig åt skräddarsy personliga hashtags till bröllopspar.

– Jag insåg att behovet fanns. Jag tror att mina vänner vände sig till mig på grund av mitt yrke – det handlar ju om ordlekar, säger hon.

Processen fram till den perfekta hashtaggen är mer krävande än vad man kan tro. Bröllopsparen lämnar sina namn, lite fakta om sig själva och information om vilken typ av hashtag de vill ha.

– Efter det försöker jag hitta rim i deras namn. Ibland går det snabbt, andra gånger är det trögare, speciellt om bröllopsparet har komplicerade namn. Det är viktigt att hashtaggen både går att skriva och uttala.

Happily Ever #Hashtag

På sin hemsida listar hon några exempel på hashtags hon har skapat. Paret där bruden hette Maggie Gottlieb och brudgummen hette Charlie Madsen fick hashtaggen #CharMagweddon. Och bröllopet mellan bruden Molly Goldbach och brudgummen Chad Tempo gavs hashtaggen #MollyPicksUpTheTempo. Paret Paige Thomas och Chad Van Norman blev #VanAndWife

Ytterligare ett exempel är då brudens namn Katie Gaston och brudgummens Connor Dougherty blev #KatieSaysIDOugherty.

– En skräddarsydd hashtag är ett sätt att göra bröllopsparets stora dag än mer speciell. Dessutom är det ett bra sätt att göra gästerna delaktiga i festen, säger Marielle Wakim.

Hennes företag är hittills relativt ensam i sitt slag, men hon är övertygad om att det här är starten på en trend som kommer växa sig starkare.

– Det finns till exempel redan ett Twitterkonto som heter Tweet the bride som hjälper bröllopsparen att tweeta ut uppdateringar under bröllopets gång. Jag tror att den här typen av företag bara kommer fortsätta växa, säger hon.

Behöver du tips på frisyr till din viktigaste dag i livet? Här är tips på några trendiga frisyrer och uppsättningar.

Powered by Labrador CMS