Bröllop

Lekar till bröllopsfesten – så blir det succé

Under bröllopsmiddagen eller festen är det vanligt att leka några lekar. Då middagen kan hålla på i upp emot 5 timmar, kan det bli ganska långdraget med enbart tal som avlöser varandra mellan rätterna. 

Brollopslekar Puff Bt
Brollopslekar Puff Bt

Några avslappnade lekar är roligt både för gästerna och brudparet, både som ett sätt att lära känna nya personer och för att lära känna brudparet bättre. Gamla bröllopslekar har dock en tendens att bli ”buskis”, något som antagligen inte blir bekvämt för varken brudparet eller gästerna.

Här är några tips för att lyckas med lekarna på bröllopet!

Krångla inte till det

Många leker behöver varken papper, penna eller ljud- och bildutrustning. En simpel sko fungerar utmärkt för en av de populäraste lekarna; ”Skoleken”!

LÄS ÄVEN: 4 roliga bröllopslekar under middagen

Alla gillar inte att stå i centrum

Tänk på att inte alla är bekväma i rampljuset när det är lekdags. Välj lekar där alla gäster deltar på lika villkor, och där inte att någon eller några behöver stå i centrum (förutom möjligen brudparet!).

Något för alla

På ett bröllop ryms gäster i olika åldrar, och därmed en del äldre personer. Se till att leken inte är fysiskt ansträngande så att även de äldre kan delta. Att föredra är om leken kan utföras vid sin sittplats, utan att behöva lämna bordet.

Tajma rätt

Lyft in lekarna lite utspritt under middagen, för att variera mellan mat, tal och mingel. En lek kan vara ett bra sätt att sträcka på benen, eller ett skönt avbrott efter ett känslosamt tal. Viktigt är att inte sätta igång en lek när varmrätten precis har serverats så att den hinner kallna, utan mellan två rätter är att föredra.

LÄS ÄVEN: Ovanliga bröllopslekar

Skratta med, inte åt

Ingen tycker det är kul med lekar som på något sätt handlar om förnedring eller att skämma ut sig. Lekarna ska vara roliga, lättsamma, enkla och absolut inte ha en negativ effekt på varken gästerna, brudparet eller stämningen överlag.

Foto: Shutterstock

Ska du hålla tal på bröllopet? I videon nedan får du tips på hur du gör för att ditt tal ska bli en succé. 

Powered by Labrador CMS