Bröllop

Hetaste bröllopstrenderna just nu

Det är hett att gå från det klassiska och söka nya vägar. Gärna med fjädrar på brudklänningen och detaljer som sticker ut.

Trend

Det är hett att gå från det klassiska och söka nya vägar. Gärna med fjädrar på brudklänningen och detaljer som sticker ut.

Svenska traditioner suddas ut och ersätts allt mer av internationella seder och bruk. Det blir allt vanligare i Sverige att brudens far lämnar över sin dotter till hennes make. Brudöverlämning var i det närmaste otänkbart i vårt land för några år sedan. Enligt luthersk tradition, om man väljer ett kyrkligt bröllop, ska det vara två fria självständiga individer som går altargången fram. Men så valde Kronprinsessan Victoria att, halvvägs till altaret i Storkyrkan, lämnas över av pappa Kungen till Daniel. Nu är det inte längre lika otänkbart att anamma den anglosaxiska traditionen.

Jackett på brudgummen
När det gäller brudgummen väljer många bort den praktiska kostymen och satsar istället på en mer lyxig smoking som är det traditionella bröllopsplagget för män i den anglosaxiska världen. Eller varför inte en jackett? Karln blir så stilig och elegant i en förmiddagsdräkt som är avsedd att användas före klockan 18. Återigen kommer influensen utifrån. Jacketten förekommer idag framför allt i England vid bröllop och hästkapplöpningar samt i Japan.

Vild eller ny form
Glöm strama rundbundna buketter i milda färger som champagne och vitt. Nu är det buskigt och vilt som gäller och framför allt används blommor på nya sätt i dag. Tänk fantasifulla håruppsättningar där det vilda och förlösta får välla fram och varför inte blomsterband runt brudens arm istället för en traditionell bukett? Naturligtvis får ni inte glömma bort brudgumens corsage. Låt det vilda och organiska breda ut sig även över hans rockslag.

Fjädrar är trendigt
Idag ska du inte vara rädd för att piffa till din brudlook med fantasifulla accessoarer som blir till gnistrande utropstecken. Glöm den blyga violen, nu är det attityd och världsvana som gäller. Stick ut med ett par färgglada skor, en klänning dekorerad med fjädrar som just nu är mycket trendigt eller ett färgat midjeband. Och glöm att din brudklänning måste vara lång. Idag är det helt accepterat att bära den längd som just du tycker är fint och som du känner dig bekväm med.

Powered by Labrador CMS