Bröllop

Firade 10 år som gifta – med ett till bröllop

Ida B Olsson är för några känd som tränings- och hälsocoachen som driver bloggen Workout is passion på Familjeliv.se. I en intervju som vi kunde läsa på Familjeliv i våras fick hon frågan om vad som stod överst på hennes bucket-list. Såhär lät det då:- Åh jag vill gifta om mig i Las Vegas i ett litet White Wedding Chapel med "Elvis" som vigselförrättare. I år är det 10 år sedan jag och Daniel gifte oss. Jag kanske borde bocka av den punkten detta år?

Firade 10 år Som Gifta – Med Ett Till Bröllop

Ida B Olsson är för några känd som tränings- och hälsocoachen som driver bloggen Workout is passion på Familjeliv.se. I en intervju som vi kunde läsa på Familjeliv i våras fick hon frågan om vad som stod överst på hennes bucket-list. Såhär lät det då:- Åh jag vill gifta om mig i Las Vegas i ett litet White Wedding Chapel med ”Elvis” som vigselförrättare. I år är det 10 år sedan jag och Daniel gifte oss. Jag kanske borde bocka av den punkten detta år?

Och nu är det gjort! Ida och maken Daniel befinner sig fortfarande i USA och tog ut smekmånaden direkt efter bröllopet och for till Los Angeles i Kalifornien. Bröllopstorget.se passade på att haffa dem i farten för att ställa några frågor.

Är det en ny trend att gifta om sig redan efter tio år?
– Jag har inte hört någon annan göra det men det kanske det är? Vi bestämde detta redan när vi gifte oss första gången. Att om 10 år gör vi det igen och då ska det var helt tvärtom mot vad vi gjorde första gången. Då hade vi ett stort prinsessbröllop på Horskogs slott med 130 gäster. Allt var planerat i detalj. Till och med specialbeställda sockerbitar från USA som skulle matcha dukningen. Helt galet!
Så den här gången gjorde vi en rolig och galen grej av det. Sen var det sååå kul att barnen fick vara med! Plus vännerna som faktiskt flög hela vägen till Las Vegas för att vara med och dela detta spektakel.

Gifte ni er på riktigt med papper och allt?
– Jojjomen! Papper och hela baletten. Vi fick fylla i massa grejer där och sedan fick vi med ett vackert certifikat från The State of Nevada. Men ingen ansökan i Sverige behövdes nu eftersom vi redan var gifta.

Vad bör man tänka på innan man åker och gifter sig i Las Vegas?
– Om man ska gifta sig för första gången måste man hålla en giltig vigsel i Sverige innan eller efter. Och man måste ansöka om hinderprövning i sitt hemland för att det ska vara ett lagligt äktenskap i Las Vegas sedan.
Sedan bör man planera det mesta innan. Nästan alla kapell har hemsidor där man kan göra alla val. Allt från vilken brudklänning du vill ha till om du vill live-streama vigseln. Vi bokade restaurang, mat och viner flera månader innan. Och vi hade med alla kläder hemifrån. Sedan ordnade vi med blommor och transport på plats med hjälp av hotellet som vi bodde på.
Man behöver också veta att det kostar endel… Det är långt ifrån ett billigt bröllop! Och dollarn är dessutom rätt så hög just nu. Men kostnaden beror helt på vilken nivå man lägger valen man gör innan av själva vigseln, hur många gäster det är och vilket hotell man bor på. Vi bodde och åt bröllopsmiddagen på Bellagio. Ett stort galet casino som var ganska dyrt men hade fantastiskt bra service.

Hur lång tid tog själva vigseln? Sjöng Elvis?
– Den tog cirka 30 minuter. Elvis sjöng. Å som han sjöng karln! Herregud vad härligt det var. Daniel fick ju vara med i refrängen ”Teddybear.” Elvis var ett av alla tillval som kapellet erbjöd. Man kunde få honom som vigselförrättare också men vi valde Elvis som underhållning. Själva prästen gav oss ett kuvert innan där vi fick lägga 40, 60 eller 100 dollar vilket var hans betalning för det hela. Men ALLT kostar extra i USA. Alla lever på dricks och så läggs det även på skatt i efterhand.

Du skrev på din blogg att inget blev som ni hade tänkt er – ”att det blev bättre.” Vad hade ni förväntat er och varför blev det bättre?
– Vi hade förväntat oss och hoppats på en rolig upplevelse tillsammans med våra vänner. Vilket det ju såklart blev men det blev bättre just för att det var sådär galet som man ser på film. Allt ifrån den pimpade limousinen till damen som bestämde i kapellet, till vädret, till Elvis sönderopererade ansikte! Det var som om vi var med i en film. Eller som om man stod bredvid och såg sig själv i filmen. Helt galet!

Vad vill du säga till de som funderar på ett Las Vegas-bröllop?
– Ta det för vad det är! Det blir lite på skoj liksom och svårt att ta det superseriöst. Sen tycker jag man ska prioritera att få med sig några vänner att dela den tokiga upplevelsen med.
Kolla upp allt innan och boka, sätt din budget och lägg sedan till 30 procent extra för det blir tusen tillägg som man inte tänker på. Skatt och dricks bland annat. Kolla också om kapellet har en fotograf eller om ni ska boka en egen. Bilderna är ju det enda man har sen och hjälper dig att minnas, avslutar Ida.

Läs om hela Idas och maken Daniels Las Vegas-bröllop här!

Powered by Labrador CMS