Fira er förlovning – 3 tips till förlovningsfesten

Att fira sin förlovning med en fest har blivit allt vanligare i Sverige, troligen tack vare influenser från både USA och andra kulturer. Varför vänta ända till bröllopet med att fira er kärlek, när ni kan göra det några månader efter förlovningen?

Förlovningsfest
Förlovningsfest

Här är tre tips för att hålla en förlovningsfest!

Vänta inte för länge

En förlovningsfest hålls med fördel några månader efter att själva förlovningen har skett. Detta för att inte hamna för nära själva bröllopet, och för att förlovningen fortfarande ska kännas som en nyhet. Vet ni redan direkt när ni har förlovat er att ni vill fira den, börja planera direkt!

Ett mindre sällskap

En förlovningsfest är inte ett bröllop, och ska inte konkurrera med ett. Ni bör därför hålla nere gästantalet och endast bjuda den närmaste släkten och vännerna. Ni vill ju även att bröllopet ska vara något för gästerna att se fram emot, så därför är det en god idé att hålla isär dem.

Håll det enkelt

Att fira en förlovning behöver inte vara speciellt uppstyrt – bjud in till mingel hemma hos er, boka ett bord på er favoritrestaurang för ett större sällskap, eller laga en härlig brunch och bjud på en söndag förmiddag. Precis som när det kommer till själva bröllopet, ska ni göra det som känns bra och mest naturligt för er!

Powered by Labrador CMS