Bröllop

Experten svarar: Lekar på bröllopet

Expert Lekar

”Att ha lekar under bröllopsfesten är ett roligt inslag. Bara fantasin sätter gränser! Det viktiga är att det görs med kärlek samt sätter bröllopsparet i fokus”.

Tillsammans med brudparet

För att involvera bröllopsparet finns det en lek där brudparet räcker upp sin egen sko eller sin partners beroende vilket påstående som passar bäst in på respektive person. Påståendena kan vara saker som ”vem är den mest pedantiska i förhållandet?”, ”vem är mest envis?” och liknande. Ofta uppstår komiska situationer då paret inte är överens, så den här leken är rolig om man vill ha en glad och uppsluppen stämning på bröllopet.

För gästerna

Det finns en del ”klassiska” lekar som får gästerna att mingla runt, som ”autografjakt” och ”bröllopsbingo”. Leken blir ofta en ”icebreaker” då gästerna behöver ta kontakt med och lära känna andra gäster som de kanske inte träffat sedan innan, vilket är kul.

I en annan lek får gästerna läsa olika påståenden på en skylt, till exempel ”alla som var med på brudens möhippa” utan att bröllopsparet ser vad som står. Personerna ska sedan ställa sig upp på det som passar in på det som står på skylten just då. Brudparet ska sedan gissa vad dessa gäster har gemensamt. Detta är svårare än man tror!

Fina minnen

Ett roligt uppdrag till gästerna kan även vara att få fotouppdrag med engångskameror under kvällens gång. Detta blir även till roliga minnen för brudparet att se tillbaka på.

Att be gästerna skriva ner i en bok eller filma äktenskapsråd och/eller hälsningar till brudparet är också ett trevligt inslag och roligt för bröllopsparet att läsa efteråt. Ordna en fin låda där gästerna lägger ner sina hälsningar gemensamt och läs dem dagen efter bröllopet – eller varför inte ett år senare på er ettåriga bröllopsdag!

@allaboutlove_weddingplanner https://www.instagram.com/allaboutlove_weddingplanner/
Powered by Labrador CMS