Bröllop

Experten svarar: bröllopstrender för 2019

Bröllopstorgets expert, bröllopskoordinatorn Jacqueline Rova, fick frågan om bröllopstrender inför 2019. Precis som samhället i stort tror hon att bröllopsvärlden också kommer att genomsyras av hållbarhetstänk och miljömedvetenhet. 

Bröllopstrender2019

Jacqueline, vilka bröllopstrender tror du vi kommer att se under 2019?

Jag tror att miljö- och hållbarhetstänk kommer att slå igenom ännu mer! Att hyra, låna eller köpa begagnat inför bröllopet kommer att bli ännu mer populärt – speciellt när det kommer till bröllopsklänningen. Detta gäller både vintage men även nyare bröllopsklänningar. Håret kommer att smyckas mer med blomsterkransar, blommor eller blomstersmycken, och den bohemiska looken kommer fortsätta att vara populär.

När det kommer till färger i blombuketten kommer vi se starkare färger och kontraster. De ”sötare” blommorna kommer blandas ut med torkade växter och pampasgräset som blev stort under 2018 kommer att följa med till 2019.

Jag tror även att fler och fler väljer att anordna bröllop utomhus eller i rustika lador och att göra mycket av dekorationen själv.

Angående mat och dryck, tror jag att det blir mer populärt att ha buffé än att äta en trerätters middag, samt mer fokus på närodlat och vegetariskt på tallriken. Bröllopstårtan kommer fortfarande vara i fokus, men dessertbordet kommer att ta större plats.

Jag tror även att det kommer bli mer vanligt att anlita en videograf för att filma sitt bröllop och inte enbart använda sig av en fotograf. Att skapa hemsida/blogg inför bröllopet där gästerna kan läsa och ta del av både inbjudningen, bröllopsplaneringen och information om själva bröllopsdagen kommer också att bli mer regel än undantag.

Fotograf bilden på Jacqueline: Malin Norlén

Powered by Labrador CMS