Bröllop

Bröllopsresa med liten budget?

Ringar, bröllop, klänning och fest - inte undra på att det ekar på kontot. Som tur är behöver inte bröllopsresan ruinera er. Här är Bröllopstorgets lista på fem destinationer som smakar mer än de kostar.

Bröllopsresa Med Liten Budget?

Ringar, bröllop, klänning och fest – inte undra på att det ekar på kontot. Som tur är behöver inte bröllopsresan ruinera er. Här är Bröllopstorgets lista på fem destinationer som smakar mer än de kostar.

Upptäck Sverige
Från april till september finns det få platser som är lika vackra som Sverige. Turister från hela världen vallfärdar hit för att se norrsken, skärgårdar, sommarängar och skog. Så varför ska ni åka härifrån? Fira er kärlek på hemmaplan i stället.
Nu vet vi ju alla att Sverige knappast är gratis att semestra i, men det ni sparar på dyra flygbiljetter kan ni i stället spendera på upplevelser.

Upplägg: Gör en lista på alla platser ni vill se i vårt avlånga land. Sätt er i bilen eller på tåget och dra iväg. Ni bor både mysigt och billigt på alla vandrarhem och B&B:s ni hittar på www.svenskaturistforeningen.se.

Tågluffa i Europa
Ett interrail-kort kostar några tusenlappar och hotellen runtom i Europa behöver inte anstränga budgeten allt för mycket. Upplevelserna lär däremot ta musten ur er – på ett bra sätt alltså. Många anser att tågluffen är det ultimata sättet att resa; det är spontant, bekvämt, fullt av intryck och till och med miljövänligt.

Upplägg: Välj hur många dagar ni ska vara borta och ta er sedan till exempelvis Berlin. Därifrån ligger stora delar av Europa bara timmar bort – känner ni för Paris eller för Prag?

Res off-season
Inte så mycket en destination som ett enkelt knep för alla destinationer: skippa högsäsongen. Alperna är populära på vintern och på sommaren, men trycket är knappast lika hårt på höstkanten. Det blir förvisso inte så mycket skidåkning i oktober, men alperna är mycket mer än sina pister.
Vill ni ha ett till exempel? Det där hotellrummet i Verona lär vara mycket billigare i april än i juli. Visst, termometern står på 20 grader i stället för 30, men å andra sidan slipper ni stångas med miljontals andra turister.

Upplägg: Hitta ett resmål som ni vill uppleva även i lågsäsong och jämför priserna. De riktiga proffsen kollar flighter från till exempel onsdag till onsdag – de tenderar att vara mycket billigare än flygen som går på helgerna.

Dra österut!
Att åka på bröllopsresa till Polen eller Estland låter kanske inte så glamoröst och romantiskt, men tänk om! Mycket har hänt de senaste 20 åren och en enkel bildgoogling på till exempel ”beautiful Poland” levererar mycket ögongodis – till ungefär hälften av svenska priser dessutom.
Förutom att dessa destinationer ligger på bekvämt avstånd så finns det ytterligare en fördel – sju av de tio billigaste flighterna på till exempelvis www.flygresor.se går till just Polen eller Baltikum.

Upplägg: Bestäm vad ni vill göra på er bröllopsresa – se städer, bada och sola eller utforska ett okänt land? Ni kommer att bli överraskade av möjligheterna i våra grannländer på andra sidan Östersjön. Den vackra ön Ösel, utanför Estlands kust, tillhörde till och med Sverige på 1600-talet.

Klassikern Sydostasien – med en liten knorr!
Hundratusentals svenskar åker till Thailand varje år, och visst är det ett vackert land. Men när det handlar om pris så får Thailand numera se sig utklassat av sin granne i öst. När Forex i vintras sammanställde sitt semesterindex tar Kambodja hem priset som det billigaste landet. Priserna ligger ungefär på en tredjedel av de svenska, 33 procent billigare än i Thailand.

Upplägg: Kambodja gränsar till Thailand så kolla hur billigt ni kan hitta en flygbiljett till Bangkok. Sedan kan ni ta buss, tåg eller taxi till Kambodja, helt beroende på hur er budget ser ut.

Powered by Labrador CMS