• majjja

    Vi med små bröllop

    I denna tråd kan vi som planerar mindre bröllop, med under tjugotalet gäster, diskutera och utbyta tips med varandra. 
    Många andra trådar handlar om större bröllop och det jag saknat är en tråd för oss som har färre antal gäster. 
    De mindre bröllopen finns ju i alla varianter och det vore kul att veta hur just ni ska göra :) 

    Själva ska vi ha ett tebröllop i april med vigsel i kyrkan. Närvarande är vi, våra 4 barn, våra 2 bästa vänner och fotografvännen som även fotar oss. 
    Efter vigseln har kyrkan hyrt ut sitt ruskigt söta lilla bibliotek där det finns plats för oss att äta/fika. Där dukar vi upp fingersandwiches, små kakor, lite ostar, kanske scones och så en bröllopstårta i format mindre då vi inte är så många. 
    Sen på kvällen går vi på restaurang och lyxar till med en jättefin restaurang. Barnen är hos barnvakt över natten och vi traskar iväg till vår bröllopssvit. 

    Så välkomna in och berätta gärna om hur ni tänker på er stora dag! 

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-01-12 13:03
    Eller ja, inte exakt under 20-talet gäster men där i krokarna. :)

  • Svar på tråden Vi med små bröllop
  • Jeanette08
    veronica84 skrev 2013-04-19 10:27:41 följande:
    Jag har varit inne på restaurangen på Clairon på Arlanda och så fint det är! Vi tog dock bara en fika, men middag ska vi testa där. personalen var väldigt trevliga och hjälpsamma :)
    Älskade Moa och Linus <3

    Åh avd roligt att höra!


    Mitt jobb hade kick off där, tyvärr missade jag den. Men vad jag förstått så var alla väldigt nöjda.


     


    Intrycket av tjejen jag pratade med gällande bokning var supertrevlig :)

  • hallonsweet

    Nu ska jag inte direkt gifta mig ännu. Men jag och min pojkvän pratar om att vi vill göra det om 1-2 år. Och då börjar jag planera lite lätt i skallen. (Jag skriver ur mitt perspektiv då min pojkvän är helt med på det spåret, men det kan absolut ändras sen)

    Vi är inte människor som trivs med att stå i centrum. Vi är båda blyga och lite försynta. Så bröllopsdans, stor middag och storslagen fest är ingenting för oss. Vi tänker oss en vigsel på kvällen, kanske runt 20.00 så alla har käkat middag innan. Jag tänker mig att vi som brudpar vill käka middag med våra familjer så de får träffas lite innan bröllopet och sen åker till själva vigseln. Vi ser helst att den ska vara utomhus eller om man kan vara på något fint hotell någonstans, på deras ballkong eller liknande.

    Sen förflytta mottagningen till hotellets bar eller loungedel där man kan servera mousserande vin med jordgubbar samt cupcakes eller macaroons i små kartonger till varje gäst. tänker mig kanske 1 cupcake och 2 macaroons i varje. eller att det står på ett ställ eller cirkulerar på brickor. Detajlerna är inte så fruktansvärt viktiga. men att det blir mycket mingel tycker jag är viktigt. härig musik i samtalston i bakgrunden och sen att det fortsätter i kanske 3-4 timmar och sen är det slut. Så kan man ju ha att vill gästerna beställa något att äta eller dricka så får man göra det i baren och betala för det själv, det säger ju sig lite självt om man befinner sig på ett hotell och vi har våra flaskor separat med mousserande (alltså inte direkt i baren).

    Sen tänker vi oss att vi har hyrt ett rum på samma hotell, så när vi vill dra oss tillbaka går vi bara dit istället för att åka från plats a till plats b. morgonen efter kanske man kan köra en frukost på samma hotell med närmaste familjen om middagen kvällen innan inte blev av och sen beger vi oss iväg på vår bröllopsresa. på så vis har vi skippat stor middag, stor fest med dans och bröllopet blir intimt, socialt och andas mig och min partner. sen är det inte många långväga gäster, det är mina föräldrar som inte bor på samma ställe. och då är det upp till dem om de kan åka dit. annars ser ja det som att man kanske kan vara någonstans i centrala stockholm så att alla kan ta sig lätt hem med tunnelbana och våra gäster med barn behöver inte barnvakt någon längre stund heller. 

    Vad tycker ni om ett sånt bröllop? Har ni övriga tips?  

  • Principisessan

    hallonsweet: tycker det låter mysigt. Enda som kan vara lite meckigt är väl att bli vigd så sent på dagen, men kolla upp i tid så ni vet. 

  • hallonsweet
    majjja skrev 2013-04-22 17:29:14 följande:
    hallonsweet: tycker det låter mysigt. Enda som kan vara lite meckigt är väl att bli vigd så sent på dagen, men kolla upp i tid så ni vet. 
    Ja, jag hoppas att det ska gå bra. :) Tack! 
  • Teresa L


    Gjorde en provdukning nu i helgen.. Dock fattas vinglasen och hållare till ljusen. Vad tror ni, funkar det att strö ut enskilda murgröneblad på det sättet eller ska jag investera i en girllang? (Kom inte på nåt bättre ord)
  • Jeanette08
    Teresa L skrev 2013-04-23 11:40:51 följande:


    Gjorde en provdukning nu i helgen.. Dock fattas vinglasen och hållare till ljusen. Vad tror ni, funkar det att strö ut enskilda murgröneblad på det sättet eller ska jag investera i en girllang? (Kom inte på nåt bättre ord)

    Jag tycker nog att så som du gjort är snyggare, kanske sprida ut de ännu mer då de är enskilda blad till och med. Med långa grenar med murgröna tycker jag att dte ibland kan bli lite för mycket.

  • Red Lion

    Hoppar in här, vi bjuder närmaste familjen och en vän, totalt 13 gäster.
    Idag är jag så himla glad! Allt verkar ha löst sig med planeringen. Det har varit lite strul med att få tag på folk och få saker bekräftat men idag har min fästman lyckats boka allt. Vi kommer därmed gifta oss på en "balkong" tillhörande ett gammalt hus som är ett café idag (konditori Lyran) och som ligger precis vi Mälaren. Sedan går vi ner och åker båt till vår favoritrestaurang som ligger på Lilla Essingen. Myyys känner jag bara! :) Så kul och skönt när allt går i och lås och det blir som man vill! (Peppar peppar...)

  • Teresa L
    Jeanette08 skrev 2013-04-23 12:42:16 följande:

    Jag tycker nog att så som du gjort är snyggare, kanske sprida ut de ännu mer då de är enskilda blad till och med. Med långa grenar med murgröna tycker jag att dte ibland kan bli lite för mycket.


    Tack majjja! :D


    Jag känner oxå att långa grenar/girlanger va man nu ska kalla det kan bli lite mycket... Iaf om dom är täta. Riktig murgröna är ju glesare, men man vet aldrig vad för äckliga kryp man kan få med in. :P


    Jag kommer nog klippa isär dem så att varje blad blir enskilt och lägga lite glesare.. Murgröna kommer finnas med i både bukett, servettringarna och på tårtorna.. Därför tänkte jag att det kunde se lite kul ut att ha lite på bordet oxå som en återkommande detalj. :)


     


    Vi kommer köra det väldigt enkelt, så tallrikarna är i papp och besticken är i plast. Bara glasen och kaffekopparna kommer vara porslin. Sparar massa disk på det, men det rätt okej ut ändå tycker jag. :)

  • Teresa L


    Här är från en annan vinkel. Ser helt ok ut för att vara papp och plast tyvker jag. :) Vi ska bjuda på kallskuret med lite röror och pasta/potatissallader och såna grejer. Hade vi haft "riktigt" varm mat så hade vi så klart kört med riktigt porslin.
Svar på tråden Vi med små bröllop