• majjja
    Äldre 12 Jan 12:51
    70410 visningar
    336 svar
    336
    70410

    Vi med små bröllop

    I denna tråd kan vi som planerar mindre bröllop, med under tjugotalet gäster, diskutera och utbyta tips med varandra. 
    Många andra trådar handlar om större bröllop och det jag saknat är en tråd för oss som har färre antal gäster. 
    De mindre bröllopen finns ju i alla varianter och det vore kul att veta hur just ni ska göra :) 

    Själva ska vi ha ett tebröllop i april med vigsel i kyrkan. Närvarande är vi, våra 4 barn, våra 2 bästa vänner och fotografvännen som även fotar oss. 
    Efter vigseln har kyrkan hyrt ut sitt ruskigt söta lilla bibliotek där det finns plats för oss att äta/fika. Där dukar vi upp fingersandwiches, små kakor, lite ostar, kanske scones och så en bröllopstårta i format mindre då vi inte är så många. 
    Sen på kvällen går vi på restaurang och lyxar till med en jättefin restaurang. Barnen är hos barnvakt över natten och vi traskar iväg till vår bröllopssvit. 

    Så välkomna in och berätta gärna om hur ni tänker på er stora dag! 

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-01-12 13:03
    Eller ja, inte exakt under 20-talet gäster men där i krokarna. :)

  • Svar på tråden Vi med små bröllop
  • Ebbaa
    Äldre 27 Mar 14:03

    Majjja - i min förlovningsring kommer det stå 'sambons smeknamn /hjärta/ mitt smeknamn'
    i min vigselring kommer det stå min sambos namn och vigseldatum.

    Hans problem blir alltså att han ju vill ha samma som jag, en ring med mitt riktiga namn och en ring med det han kallar mig till vardags, men det får ju inte plats i en ring.

    SUPERFIN dukning! Jättegulligt porslin, älskade detaljen med underläggen till ljusen.


    Jeanette08 - jag vet inte riktigt hur du gör det bäst. Vi kommer ha en hemsida ändå där man kan ha typ mer detaljerad önskelista, karta, vägbeskrivning, boendeinfo. Kanske till och med menyn. Lite bilder på mig och min m2b, kan vara roligt för de närmsta att titta på. Kanske en liten historia om hur vi träffades osv.
    Vill du inte ha det kan du ju göra en egen inlaga, som du sa. Rosa pratade du om va? Det blir nog också bra.

    Jag tycker absolut att du kan nämna att ni vill ha det hemligt, kanske som ett litet rim eller så.
    "Våran dag vill vi dela med de allra närmsta som ni vet, därför önskar vi att fram tills dess bevara det som en hemlighet", eller något i den stilen. Detdär var ju kanske lite krystat men som ett exempel ^^

  • Jeanet­te08
    Äldre 27 Mar 23:28

    Men vi kanske ska tänka om något på det där med hemsidan iallafall, är nog bara min mormor som inte har dator,´men då får hon kika på sidan hemma hos min mamma.


    Vi har bara lagt den tanken åt sidan då vi kände att dte är någonting för stora bröllop, men nu efter era kommentarer så kom jag på att dte kanske kan vara kul att sedan öppna upp för alla som inte var närvarande att få ta del av. Då kan man lägga upp bilder där, och kanske sedan komma med info när det sedan är dags för stor fest för alla vänner och släkten.


    Ni ser, bra att kolla med er då får man ju massor av ideér :)


     


    Ska prata med min sambo om detta imorgon!

  • Ebbaa
    Äldre 27 Mar 23:33

    Gör så :)

  • Äldre 28 Mar 08:13
    Jeanette08 skrev 2013-03-27 23:28:00 följande:

    Men vi kanske ska tänka om något på det där med hemsidan iallafall, är nog bara min mormor som inte har dator,´men då får hon kika på sidan hemma hos min mamma.


    Vi ska skriva ut hemsidan på papper och ge till sambons farmor, som är den enda utan datorvana bland våra gäster. När vi uppdaterar sidan med något har vi tänkt be sambons föräldrar att visa henne på deras dator. Tror inte det blir några problem alls. Glad
  • Äldre 29 Mar 07:42

    Jo men det tycker jag att ni kan göra. Skriv ut extra info till de få som inte har dator.

  • Jeanet­te08
    Äldre 29 Mar 22:26

    Nu är hemsidan fixad, lägger in lösenord så bara våra gäster kan se den fram till bröllopet.


    Fick in lite kort info om dagen, med mingel m.m. Gästlista, så de vet vilka som är bjudna då vi vill hålla det hemligt och önskelista. Sen skrev vi att vi kommer uppdatera lite eftersom, så vi har redan bestämt oss för att lägga in lite om bröllopsresan och ett album med några bilder från vår resa i höstas när vi förlovade oss.


     


    Kommer öppna upp sidan sen efter bröllopet och då uppdatera med bilder från bröllopet och bröllopsresa. Sen får det bli en flik om kommande fest.


     


     


    Inbjudningarna går ut i böran av nästa vecka :)

  • Äldre 31 Mar 07:53

    Jeanettte: vad kul. Blir roligt för gästerna att gå in och kika på bilderna sen också :)

  • Kroati­en2013
    Äldre 4 Apr 12:54

    Är dålig på att skriva här, men följer tråden:) Nu börjar stressen komma...massor av papper som ska fixas för att allt ska bli giltigt och mindre än tre mån kvar... Ska nu skicka in till skatteverket och sen måste allt översättas och legaliseras. Letar musik för fullt med...min syster ska sjunga "why do birds..." men vi behöver en vacker ingångslåt. Funderar på your song instrumentalt.

  • MTB
    Äldre 4 Apr 13:12

    Jag har ett sådant huvudbry.
     Vi kommer att gifta oss borgerligt i stadshuset för att sedan äta middag på en restaurang med den närmaste familjen. Men det hade ju vart så kul om alla vännerna hade kunnat vara med och fira oss. Funderar på att skicka ut fler inbjudningar men att man då får betala sitt eget kuvert á700kr (dom flesta bor inte i staden och skulle isf behöva hotell också), eller så bjuder man kompisarna på bröllopsfes hemmat typ helgen efter.

    Vi har redan ändrat oss en gång (hade tänkt att bjuda 80pers) men pga budget så förminskade vi antalet. Känns som familjen skulle få tuppjuck om vi ändrade oss igen (inbjudningarna har redan gått ut och dom har tackat ja). Och jag vill igentligen inte flytta fram bröllopet då vi vill få igång babymaking.

    ahhh what to do? 

  • Äldre 4 Apr 17:57

    Bor många i en annan stad än er?

Svar på tråden Vi med små bröllop