• majjja

    Vi med små bröllop

    I denna tråd kan vi som planerar mindre bröllop, med under tjugotalet gäster, diskutera och utbyta tips med varandra. 
    Många andra trådar handlar om större bröllop och det jag saknat är en tråd för oss som har färre antal gäster. 
    De mindre bröllopen finns ju i alla varianter och det vore kul att veta hur just ni ska göra :) 

    Själva ska vi ha ett tebröllop i april med vigsel i kyrkan. Närvarande är vi, våra 4 barn, våra 2 bästa vänner och fotografvännen som även fotar oss. 
    Efter vigseln har kyrkan hyrt ut sitt ruskigt söta lilla bibliotek där det finns plats för oss att äta/fika. Där dukar vi upp fingersandwiches, små kakor, lite ostar, kanske scones och så en bröllopstårta i format mindre då vi inte är så många. 
    Sen på kvällen går vi på restaurang och lyxar till med en jättefin restaurang. Barnen är hos barnvakt över natten och vi traskar iväg till vår bröllopssvit. 

    Så välkomna in och berätta gärna om hur ni tänker på er stora dag! 

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-01-12 13:03
    Eller ja, inte exakt under 20-talet gäster men där i krokarna. :)

  • Svar på tråden Vi med små bröllop
  • Jeanette08
    MTB skrev 2013-04-04 13:12:32 följande:
    Jag har ett sådant huvudbry.
    Vi kommer att gifta oss borgerligt i stadshuset för att sedan äta middag på en restaurang med den närmaste familjen. Men det hade ju vart så kul om alla vännerna hade kunnat vara med och fira oss. Funderar på att skicka ut fler inbjudningar men att man då får betala sitt eget kuvert á700kr (dom flesta bor inte i staden och skulle isf behöva hotell också), eller så bjuder man kompisarna på bröllopsfes hemmat typ helgen efter.

    Vi har redan ändrat oss en gång (hade tänkt att bjuda 80pers) men pga budget så förminskade vi antalet. Känns som familjen skulle få tuppjuck om vi ändrade oss igen (inbjudningarna har redan gått ut och dom har tackat ja). Och jag vill igentligen inte flytta fram bröllopet då vi vill få igång babymaking.

    ahhh what to do?

     


    Vi hade också många funderingar innan vi bestämde oss, ville gärna bjuda alla men samtidigt inte.


    Nu blir det bröllop i kyrka (funderade på borgligt på Arlanda innan) och närmsta släkten inbjuden plus 3 av våra närmsta vänner.


    Vi planerar sedan att bjuda alla vänner (och även övrig släkt) på en stor fest vid senare tillfälle, just nu har vi tänkt prelliminärt till helgen då vi firar första bröllopsdagen. På så sätt känner vi att vi ändå kan fira detta med alla, även om de inte är med i kyrkan.


    Så självklart kan ni bjuda på stor fest för alla vänner!


    Bara för att vi tänker stor fest så tänker vi inte dyr fest... Funderar på hyra lokal och bjuda på antingen buffé eller bara snittar och sen ha drinkar, öl och vin och då till självkostnadspris i bar. Kanske man bjuder på välkomstdrink men sen får de betala, men typ en tia per glas/öl.

  • MTB
    majjja skrev 2013-04-04 17:57:43 följande:
    Bor många i en annan stad än er?
    Vi kommer att flytta från sthlm till en annan stad där min sambo har bott och har sina flesta vänner och jag har min familj där. Men vi kommer att gifta oss i Sthlm trots att vi flyttar härifrån strax innan bröllopet. 

    Nu lutar det åt att vi har bröllopsfest för vännerna antingen helgen efter eller månaden efter. 
  • Principisessan

    helgen eller månaden efter låter ju bra. så slipper ni ändra upplägget nu

    Själv har jag dekorerat biblioteket som vi ska vara i idag. Blev himla nöjd faktiskt. Dock inte alls nöjd med tårtan. Vet bara inte om jag orkar ta tag i att göra om tårtan. Nu finns den redan i lokalen och jag lovade ju mig själv att inte vara vaken halva natten med "sista minuten grejer" så jag känner mest att jag skiter i att tårtan ser ut att vara gjord av en 5-åring och nöjer mig med vetskapen om att den är iallafall god :D
     

  • MTB
    majjja skrev 2013-04-05 15:50:30 följande
    Det ser jättefint/mysigt ut =)
    och jag tror säkert att tårtan blir en succe ändå...
  • Jeanette08

    majjja: Ni får se till att snabbt ta och skära upp tårtan så syns det inte så mycket ;)


    Jag tror nog att ingen mer än du kommer tänka på det, så är min erfarenhet då jag gjort tårtor som jag själv blivit missnöjd med. Och det viktigaste är ju smaken :)


     


    Jätte fin dukning! Ser verkligen mysigt ut och du har fått till så många fina detaljer.


     


    Hoppas ni får en helt underbar dag nu!

  • VI20130831
    majjja skrev 2013-04-07 13:03:22 följande:
    Vi gifte oss igår och har inte fått några foton än, bara en mobilbild i kyrkan. Så en bättre bild kommer :) 


    Grattis!!! Hoppas dagen blev fantastisk och precis som ni ville! Ni är fina i allafall!
  • Principisessan

    Tack :) 
    Dagen var helt perfekt. På morgonen kom sminkösen (som också är en vän till mig) hem till oss. Vi käkade frukost ihop och satt och babblade på en liten stund innan vi kom igång med sminket. Sen åkte hon hem och jag gick till frisören (bara över vägen så väldigt nära :))
    Väl där hade jag övervåningen för mig själv med en massa frukt, choklad, mögelostar och annat gott. Hon satte i slöjan och kronan där. Eftersom jag ändå bor så nära så klädde jag på mig hemma, så tillbaka hem (såg rätt kul ut med vanliga kläder och värsta uppsättningen med krona och allt, hehe :) 

    Jag klädde på barnen och fixade deras hår, och så kom min bästa vän hem till oss och hon hjälpte mig att snöra på klänningen. Väl helt påklädda såg jasg och min numera man varandra. Blev lite tårögda över hur fina vi var :) 
    Åkte iväg med fotografen och fotade både utanför kyrkan och i biblioteket vi sen fikade i. Tror att bilderna i biblioteket ger just den där Mad Men-känslan som vi gärna ville ha :)

    Sen drack vi nåt glas vatten, mannen tog en cigarett för att lugna ner sig (han som annars inte ens röker, haha)
    och så in i kyrkan. Jag som alltid har värsta kontrollbehovet över att se över allt behövde inte göra något alls, solisterna hade pratat ihop sig med prästen och kantorn, alla stolar var på plats där de skulle och alla visste precis vad de skulle göra, utan att jag behövde organsiera upp något. Blev faktistk väldigt glatt överraskad där. 

    Så fort kantorn började spela ingångsmusiken Ave Maria, så började jag snyfta. Det var så himla fint alltihop. 
    Prästens tal var jättefint och personligt, och så var han så lättsam och rolig. Inte alls sådär gravallvarligt "dyster" som man kan uppleva vissa präster. Solisterna sjöng jättefint och så fnissade vi lite när jag och min man inte kunde texten och sjöng fel i en av psalmerna (vi råkade hoppa in på fel rad)
    Sen så spelade vi utgångsmusiken med ledmotivet till Top Gun. Det kändes som ett glatt och lite roligt avslut när det var så känslosamt innan och både jag och sambon var alldeles gråmilda. 

    Vi tog någon bild på trappen utanför kyrkan och sen gick vi och fikade i biblioteket vi hyrt i anslutning till församlingshemmet. precis intill kyrkan.
    Det mesta var redan klart så det var bara att plocka fram det som stod i kylen och så satt vi där några timmar och pratade, skålade, åt och fikade. Och väl när det var dags att åka hemåt för lite mellanlandning innan middagen på kvällen så tyckte alla som var med att vi kunde ju snabbt ta bort alla grejer och ställa iordning i rummet, så vi slapp ta det dagen efter. Och eftersom vi var ett gäng så gick det ju hur fort som helst. 
    Så tillbaka hem, varvade ner lite och smälte att vi faktiskt var gifta, bytte om till andra kläder så vi var fina men inte fullt så uppklädda som brudutstrysel då vi skulle sitta på en restaurang. Barnvakterna kom till småbarnen och de större barnen var med oss och åt.
    Sen gick vi en promenad hemåt då barnen vek av hem, och vi till vårt hotellrum. Rummet var jättefint med bastu och morgonrockar och allt. Så vi har bastat, myst, ätit god frukost och bara haft det bra.

    Helt underbart helt enkelt :) Och trots att vi inte hade stor fest med massa gäster så var vi bra möra i kroppen efter dagen. Det var rätt skönt att kliva ur klackskorna faktiskt :)  

Svar på tråden Vi med små bröllop