• majjja
    Äldre 12 Jan 12:51
    70448 visningar
    336 svar
    336
    70448

    Vi med små bröllop

    I denna tråd kan vi som planerar mindre bröllop, med under tjugotalet gäster, diskutera och utbyta tips med varandra. 
    Många andra trådar handlar om större bröllop och det jag saknat är en tråd för oss som har färre antal gäster. 
    De mindre bröllopen finns ju i alla varianter och det vore kul att veta hur just ni ska göra :) 

    Själva ska vi ha ett tebröllop i april med vigsel i kyrkan. Närvarande är vi, våra 4 barn, våra 2 bästa vänner och fotografvännen som även fotar oss. 
    Efter vigseln har kyrkan hyrt ut sitt ruskigt söta lilla bibliotek där det finns plats för oss att äta/fika. Där dukar vi upp fingersandwiches, små kakor, lite ostar, kanske scones och så en bröllopstårta i format mindre då vi inte är så många. 
    Sen på kvällen går vi på restaurang och lyxar till med en jättefin restaurang. Barnen är hos barnvakt över natten och vi traskar iväg till vår bröllopssvit. 

    Så välkomna in och berätta gärna om hur ni tänker på er stora dag! 

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-01-12 13:03
    Eller ja, inte exakt under 20-talet gäster men där i krokarna. :)

  • Svar på tråden Vi med små bröllop
  • Äldre 27 Apr 09:49

    Tallrikarna var superfina för att inte vara porslin, såg inte ens det vid första anblicken!

  • Äldre 27 Apr 10:03

    Teresa L: Fin dukning. Enkelt och stilrent. Annorlunda tallrikar, har aldrig sett så fina papp/plastallrikar. Vill ge ett litet tips i all välmening. Skedarna ligger felvända samt att det blir en flottare dukning om du stryker och gärna även stärker duken. Det kan även vara kloka att ha riktiga glas istället för plast, då de kan bli så "gingliga" med risk för att de välter. Vad ska du ha för hållare till ljusen? Det skulle vara dekorativt att även blanda in ett par höga ljusstakar tillsammans med de låga värmeljusen. Prova dig fram. Murgrönan ser jättefin ut. Vad ambitiöst och klokt att provduka. Lycka till!

  • Äldre 27 Apr 12:37
    annapia skrev 2013-04-27 10:03:50 följande:

    Teresa L: Fin dukning. Enkelt och stilrent. Annorlunda tallrikar, har aldrig sett så fina papp/plastallrikar. Vill ge ett litet tips i all välmening. Skedarna ligger felvända samt att det blir en flottare dukning om du stryker och gärna även stärker duken. Det kan även vara kloka att ha riktiga glas istället för plast, då de kan bli så "gingliga" med risk för att de välter. Vad ska du ha för hållare till ljusen? Det skulle vara dekorativt att även blanda in ett par höga ljusstakar tillsammans med de låga värmeljusen. Prova dig fram. Murgrönan ser jättefin ut. Vad ambitiöst och klokt att provduka. Lycka till!


    Tack för tipsen. Det är inte denna duken vi ska ha utan jag har vara lagt ut ett vitt lakan för att få de rätta färgerna. :) Vi ska ha riktiga vinglas förutom till de minsta barnen.


    Ljushållarna kommer vara små enkla med en liten guldkant och vit sand. :) Bra att du sa de om skedarna, jag har ingen ening om vilka bestick som ska ligga på vilken sida. :P


    Plastbesticken hittade jag på ICA Maxi och tallrickarna hittade jag på Ö&B. :)

  • Jeanet­te08
    Äldre 2 May 10:19

    Nu har vi fylt i papper för hindersprövning och namnbyte, ska bara posta kuveret idag.


    Ett steg närmare :)

  • Äldre 6 May 09:08

    Vi gifter oss nu på lördag! Ska bli så himla roligt, men just nu är jag både nervös och stressad över de sista små detaljerna. Planerar ju inte bara vårt bröllop, utan vi agerar även någon form av reseledare för familj och vänner eftersom de får åka en bra bit. Finns kanske fler som känner igen sig i detta?


     


    Idag ska jag stryka kläder, städa här hemma, träna och packa väskor. Har tagit ledigt en extra dag från jobbet för att kunna hinna med allt. Men jag tror att så fort vi satt oss på planet imorgon, och väskorna är både packade och incheckade, så kommer lugnet infinna sig och vi kan njuta av att bara se fram emot vår bröllopsdag. Glad


  • Äldre 7 May 21:30

    Fru w: åh så kul, lycka till! Vart är bilden ifrån?

  • Sussie­2013
    Äldre 13 May 10:58

    Hej allihop, jag är ny här på tråden och vi ska gifta oss på nyårsafton..äntligenGlad och firar därmed att vi har varit tillsammans i 20 år. Vi har bestämt att göra det  litet och intimt med bara våra barn och ev. mina svärföräldrar på plats. Kyrkbröllop blir det och barnens(2 av 3 än så länge) konfirmandpräst har vi bokat till vigseln. Efteråt äter vi något gott tillsammans med familjen för att sedan åka vidare till ett jättemysigt hotell där vi bokat bord för en privat bröllopsmiddag bara för oss två och där har vi också bokat bröllopssviten med jacuzzi och champagne.
    Jag vill ju gärna ha fin klänning och vara "brudfin" men är rädd att det ska kännas överklätt när man har ett så litet bröllop..har ju iofs tänkt mig någon enkel brudklänning men ändå. Hur hade ni tänkt?

  • Äldre 14 May 16:15

    Sussie2013 skrev 2013-05-13 10:58:48 följande:Hej allihop, jag är ny här på tråden och vi ska gifta oss på nyårsafton..äntligen och firar därmed att vi har varit tillsammans i 20 år. Vi har bestämt att göra det  litet och intimt med bara våra barn och ev. mina svärföräldrar på plats. Kyrkbröllop blir det och barnens(2 av 3 än så länge) konfirmandpräst har vi bokat till vigseln. Efteråt äter vi något gott tillsammans med familjen för att sedan åka vidare till ett jättemysigt hotell där vi bokat bord för en privat bröllopsmiddag bara för oss två och där har vi också bokat bröllopssviten med jacuzzi och champagne.Jag vill ju gärna ha fin klänning och vara "brudfin" men är rädd att det ska kännas överklätt när man har ett så litet bröllop..har ju iofs tänkt mig någon enkel brudklänning men ändå. Hur hade ni tänkt?Finns inget som heter överklätt tycker jag. Vill du ha brudklänning med slöja, 3 meter släp, tiara och håruppsättning så har du det! Sen finns det ju otroligt fina afton/festklänningar som funkar även som brudklänning och du inte vill vara "brudig". På Nelly.com finns superfina fest/maxiklänningar!! Beställde en därifrån men det funkade inte med min mage så jag fick beställa en liknande från lightinthebox.com, och det var en festklänning och ingen brudklänning. :)Vi gifte oss i rådhuset med de närmaste, som syskon och föräldrar. Med alla barnen blev vi totalt 27 st. Alldeles lagom tyckte vi. :) 

  • Äldre 14 May 16:16

    Ojdå... Gick ju sådär att citera... Va knas de blev. :P

  • Sussie­2013
    Äldre 15 May 10:00

    Hej Teresa L, tack för ditt svar:)  jag har faktiskt tittat på lightinthebox och fastnat för en väldigt vacker men enkel tärnklänning. Funkade det bra att beställa därifrån?

Svar på tråden Vi med små bröllop