• majjja

    Vi med små bröllop

    I denna tråd kan vi som planerar mindre bröllop, med under tjugotalet gäster, diskutera och utbyta tips med varandra. 
    Många andra trådar handlar om större bröllop och det jag saknat är en tråd för oss som har färre antal gäster. 
    De mindre bröllopen finns ju i alla varianter och det vore kul att veta hur just ni ska göra :) 

    Själva ska vi ha ett tebröllop i april med vigsel i kyrkan. Närvarande är vi, våra 4 barn, våra 2 bästa vänner och fotografvännen som även fotar oss. 
    Efter vigseln har kyrkan hyrt ut sitt ruskigt söta lilla bibliotek där det finns plats för oss att äta/fika. Där dukar vi upp fingersandwiches, små kakor, lite ostar, kanske scones och så en bröllopstårta i format mindre då vi inte är så många. 
    Sen på kvällen går vi på restaurang och lyxar till med en jättefin restaurang. Barnen är hos barnvakt över natten och vi traskar iväg till vår bröllopssvit. 

    Så välkomna in och berätta gärna om hur ni tänker på er stora dag! 

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-01-12 13:03
    Eller ja, inte exakt under 20-talet gäster men där i krokarna. :)

  • Svar på tråden Vi med små bröllop
  • j0ohanna89

    Tack för din synpunkt! Vi kommer vara lika klädda, formelt sätt, fast vill nog inte att gästerna ska behöva gå köpa aftonklänningar, typ för att ha fåtal timmar. Sedan är det ju bara våra närmsta, föräldrar och syskon på lunchen/middan så det känns lite konstigt att sätta "krav" på dom. . (Tur att det är långt över ett år kvar, så man hinner planera sådana saker:p )

  • Principisessan

    Håller med er, att om man har samma nivå på finhetsskalan som brudpar så blir det inte konstigt alls. 

    Förresten, idag kom de efterlängtade näbbklänningarna som jag beställde på ebay. och jag är sååå nöjd! 



     Det enda är att den gröna färgen inte alls liknar slipsen... tror ni att man stör sig eller ska jag byta ut banden? Grejen är att jag kollat efter en annan grön i tygaffärer men inte hittat just den gröna, så ingen verkar bli helt rätt. Och sambon älskar slipsen, så jag vill inte vara så bridezillaig att jag tvingar honom byta slips, haha :) 

    det är ju en bit ifrån på bild o så, så det kanskte inte ser så tokigt ut när det väl kommer till kritan, eller? 


     
  • Principisessan
    MH2014 skrev 2013-03-04 12:48:19 följande:
    Majjja - tycker det ser riktigt riktigt bra ut!! Behöver väl inte tokmatchas :)
    så tänker jag också, att det inte är så himla noga. Och så känner jag väl mig måttligt intresserad av att leta land och rike runt efter rätt grön färg :) 
  • Ebbaa

    Majjja - jag tycker också att de är tillräckligt lika i färgen :)

  • Kroatien2013

    Hej tjejer!

    Jag har inte varit så aktiv i tråden då jag har väntat på att slå fast planerna lite mer, men nu verkar allt vara någorlunda iordning.

    Min nya klänning är på väg och jag är spänd på hur jag ska se ut i den. (tränar som en galning då den är ganska kroppsnära och jag har lite mer höfter o lår än jag skulle vilja för tillfället). Om släpet är för långt har min mamma sagt att hon nog kan korta det själv, så det vore ju ekonomiskt. inte för att vi har tajt budget, men det skenar ju iväg lite med allt. Näbbklänningen har jag redan fått så nu ä det mannens kostym och min lilla ettårings kläder kvar.

    Hotellet vi ska vara på i Kroatien har preliminärbokat fotograf, florist, musiker, frisör och vigselförättare och när vi kommer ner 12 dagar innan vigseln ska vi träffa dessa samt de på hotellet och fixa med detaljerna. (Måste nog börja samla bilder på hår och bukett etc. att ta med) lite nervöst att ordna allt där, men antar att det blir bäst.

    Min syster ska sjunga på vigseln och det blir "Why do birds suddenly appear..." (ja vad den nu heter)

    Vigselring har jag fått med, den är underbar och jag längtar efter att bära den.

    Sen är det ju det där med allt pappersarbete, lite meckigt, men vi kan ju börja beställa papper o få dem översatta först när det är mindre än tre månader kvar. Hotellet har iaf lovat att om vi skannar dokumenten så ska de kolla så att vi har allt vi behöver och det känns bra, vill liksom att vigseln ska bli giltig;)

  • Principisessan

    Kroatien 2013: var kul att ni kommit en bit på väg, vad var det för klänning du valde? kanske har du redan visat den men mitt minne som sviker :)
    kan tänka mig att det är en hel del pappersarbete, var lite sugna på ett bröllop i new york först men valde sen att ta bröllopet här istället. Både för papppren o allt,och att vi ville att barnen skulle kunna vara med.

  • Principisessan

    Idag hade vi vigselsamtal med prästen. Kändes väldigt bra, prästen var väldigt lätttsam att prata med och trevlig. Det kändes som att han nog kan göra vigseln personlig. Han hade som förslag att vi skulle ha stolar framme i koret, där våra få gäster sitter, och så har vi ingångsmusik men går bara från bänkraden längst fram till koret. Tror det blir bra, känns ju lite märkligt med helt tom kyrka och gå ända fråm dörren annars.

  • Roosen2013

    Hej alla!
    Jag och min blivande kommer att gifta oss i september med släkt och vänner.
    Vi kommer att bjuda ganska många till vigseln för att sedan bjuda på tårta, så ett te bröllop. Sedan kommer vi tillsammans med familj och de närmsta vännerna (som hjälpt till) äta på resutang, ca 14 st.

    Men några släktingar kommer lång väga och jag börja bli orolig att de kommer också vilja bli bjuda på mat. Det var ju inte det vi hade tänkt oss, vi vill ja bara ha familjen där. Vad skall vi göra?

Svar på tråden Vi med små bröllop