• majjja
    Äldre 12 Jan 12:51
    70465 visningar
    336 svar
    336
    70465

    Vi med små bröllop

    I denna tråd kan vi som planerar mindre bröllop, med under tjugotalet gäster, diskutera och utbyta tips med varandra. 
    Många andra trådar handlar om större bröllop och det jag saknat är en tråd för oss som har färre antal gäster. 
    De mindre bröllopen finns ju i alla varianter och det vore kul att veta hur just ni ska göra :) 

    Själva ska vi ha ett tebröllop i april med vigsel i kyrkan. Närvarande är vi, våra 4 barn, våra 2 bästa vänner och fotografvännen som även fotar oss. 
    Efter vigseln har kyrkan hyrt ut sitt ruskigt söta lilla bibliotek där det finns plats för oss att äta/fika. Där dukar vi upp fingersandwiches, små kakor, lite ostar, kanske scones och så en bröllopstårta i format mindre då vi inte är så många. 
    Sen på kvällen går vi på restaurang och lyxar till med en jättefin restaurang. Barnen är hos barnvakt över natten och vi traskar iväg till vår bröllopssvit. 

    Så välkomna in och berätta gärna om hur ni tänker på er stora dag! 

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-01-12 13:03
    Eller ja, inte exakt under 20-talet gäster men där i krokarna. :)

  • Svar på tråden Vi med små bröllop
  • Äldre 7 Apr 14:38
    majjja skrev 2013-04-07 14:27:13 följande:
    Tack :)
    Dagen var helt perfekt. På morgonen kom sminkösen (som också är en vän till mig) hem till oss. Vi käkade frukost ihop och satt och babblade på en liten stund innan vi kom igång med sminket. Sen åkte hon hem och jag gick till frisören (bara över vägen så väldigt nära :))
    Väl där hade jag övervåningen för mig själv med en massa frukt, choklad, mögelostar och annat gott. Hon satte i slöjan och kronan där. Eftersom jag ändå bor så nära så klädde jag på mig hemma, så tillbaka hem (såg rätt kul ut med vanliga kläder och värsta uppsättningen med krona och allt, hehe :)

    Jag klädde på barnen och fixade deras hår, och så kom min bästa vän hem till oss och hon hjälpte mig att snöra på klänningen. Väl helt påklädda såg jasg och min numera man varandra. Blev lite tårögda över hur fina vi var :)
    Åkte iväg med fotografen och fotade både utanför kyrkan och i biblioteket vi sen fikade i. Tror att bilderna i biblioteket ger just den där Mad Men-känslan som vi gärna ville ha :)

    Sen drack vi nåt glas vatten, mannen tog en cigarett för att lugna ner sig (han som annars inte ens röker, haha)
    och så in i kyrkan. Jag som alltid har värsta kontrollbehovet över att se över allt behövde inte göra något alls, solisterna hade pratat ihop sig med prästen och kantorn, alla stolar var på plats där de skulle och alla visste precis vad de skulle göra, utan att jag behövde organsiera upp något. Blev faktistk väldigt glatt överraskad där.

    Så fort kantorn började spela ingångsmusiken Ave Maria, så började jag snyfta. Det var så himla fint alltihop.
    Prästens tal var jättefint och personligt, och så var han så lättsam och rolig. Inte alls sådär gravallvarligt "dyster" som man kan uppleva vissa präster. Solisterna sjöng jättefint och så fnissade vi lite när jag och min man inte kunde texten och sjöng fel i en av psalmerna (vi råkade hoppa in på fel rad)
    Sen så spelade vi utgångsmusiken med ledmotivet till Top Gun. Det kändes som ett glatt och lite roligt avslut när det var så känslosamt innan och både jag och sambon var alldeles gråmilda.

    Vi tog någon bild på trappen utanför kyrkan och sen gick vi och fikade i biblioteket vi hyrt i anslutning till församlingshemmet. precis intill kyrkan.
    Det mesta var redan klart så det var bara att plocka fram det som stod i kylen och så satt vi där några timmar och pratade, skålade, åt och fikade. Och väl när det var dags att åka hemåt för lite mellanlandning innan middagen på kvällen så tyckte alla som var med att vi kunde ju snabbt ta bort alla grejer och ställa iordning i rummet, så vi slapp ta det dagen efter. Och eftersom vi var ett gäng så gick det ju hur fort som helst.
    Så tillbaka hem, varvade ner lite och smälte att vi faktiskt var gifta, bytte om till andra kläder så vi var fina men inte fullt så uppklädda som brudutstrysel då vi skulle sitta på en restaurang. Barnvakterna kom till småbarnen och de större barnen var med oss och åt.
    Sen gick vi en promenad hemåt då barnen vek av hem, och vi till vårt hotellrum. Rummet var jättefint med bastu och morgonrockar och allt. Så vi har bastat, myst, ätit god frukost och bara haft det bra.

    Helt underbart helt enkelt :) Och trots att vi inte hade stor fest med massa gäster så var vi bra möra i kroppen efter dagen. Det var rätt skönt att kliva ur klackskorna faktiskt :)
    Vilken underbar och vacker berättelse om Er stora dag. Gläds med er då den verkade så mysig med gott om tid att njuta och glädjas just här och nu. Önskar Er alla lycka i framtiden.
  • Äldre 7 Apr 17:01

    Tack så mycket :) ja det känns himla bra. Nu blir det nyfiken väntan på fotona.

  • Jeanet­te08
    Äldre 7 Apr 19:00

    Stort Grattis, lät verkligen som om ni hade en jätte härlig bröllopsdag!


     


    Nu längtar man ju lite extra mycket måste jag ju säga till sin egen dag :)

  • Äldre 7 Apr 19:05
    Jeanette08 skrev 2013-04-07 19:00:01 följande:

    Stort Grattis, lät verkligen som om ni hade en jätte härlig bröllopsdag!


     


    Nu längtar man ju lite extra mycket måste jag ju säga till sin egen dag :)


    ja det förstår jag att du gör :) när var det dags för er nu igen? 
  • Äldre 7 Apr 20:11
    majjja: GRATTIS! Ni är jättefina. Låter som ni hade en toppendag. Skrattande
  • Jeanet­te08
    Äldre 7 Apr 20:24
    majjja skrev 2013-04-07 19:05:47 följande:
    ja det förstår jag att du gör :) när var det dags för er nu igen?

    Vi gifter oss 17 Augusti, så det är ett tag kvar.


     


    Din klänning var verkligen jätte fin! Hade vi gift oss på Arlanda som vi funderade på först så hade jag tänkt ha någonting liknande, men nu blev det en långklänning.

  • Kroati­en2013
    Äldre 8 Apr 18:23

    Majja - ni var jättefina. Stort grattis!

  • Jeanet­te08
    Äldre 8 Apr 19:34

    Tänkte lägga upp en bild på min brudklänning som jag är så glad över att jag äntligen bestämde mig för :)


    Hade spn tur att den fanns kvar! Dock blev det dyrare än vad jag hade tänkt mig, men det är ju inte varje dag man gifter sig ;) Tur iallafall att det var rea på den, ordinarie var på över 9000:-....


    Nu blev bilderna bara pyttesmå, så tar med länken till Lilly också


    http://www.lilly.nu/Default.aspx?ID=970&ProductID=PROD1108&GroupID=GROUP128&VariantID=VO60



     


     


    Den ska sys upp, men spettsen (som kanppt syns på bilden) slutar precis så den är lagom längd för mig så den behöver vi inte ändra på. Är som tunnt spttstyg över hela klänningen. Sen del delen som går över ena axeln var inte snyggt på, så det ska bort.
  • Äldre 8 Apr 21:20

    jeanette: vad fin! vad fick du ge för den? 

    och tack för alla grattis tjejer :) Det är ju helt underbart att gifta sig, ni har en härlig dag framför er :) 

  • Jeanet­te08
    Äldre 8 Apr 21:30
    majjja skrev 2013-04-08 21:20:23 följande:
    jeanette: vad fin! vad fick du ge för den?

    och tack för alla grattis tjejer :) Det är ju helt underbart att gifta sig, ni har en härlig dag framför er :)

    Den kändes helt rätt när jag provade den och alla andra klänningar har jag jämfört med just den. Jag kommer använda den utan underkjol, sticker ut lite mindre då och då passade den mig mycket bättre.


    Tror att det ej är någon underkjol på bilden...


    Den gick på 4800:-, så för en helt ny Lillyklänning så var det jätte bra pris, menjag som trode att jag skulle lägga max.2000:- för en klänning. Känns det rätt så gör det :)


    Ska tillbaka till Lilly sen och prova skor också.

Svar på tråden Vi med små bröllop