Inlägg från: hallonsweet |Visa alla inlägg
  • hallonsweet

    Vi med små bröllop

    Nu ska jag inte direkt gifta mig ännu. Men jag och min pojkvän pratar om att vi vill göra det om 1-2 år. Och då börjar jag planera lite lätt i skallen. (Jag skriver ur mitt perspektiv då min pojkvän är helt med på det spåret, men det kan absolut ändras sen)

    Vi är inte människor som trivs med att stå i centrum. Vi är båda blyga och lite försynta. Så bröllopsdans, stor middag och storslagen fest är ingenting för oss. Vi tänker oss en vigsel på kvällen, kanske runt 20.00 så alla har käkat middag innan. Jag tänker mig att vi som brudpar vill käka middag med våra familjer så de får träffas lite innan bröllopet och sen åker till själva vigseln. Vi ser helst att den ska vara utomhus eller om man kan vara på något fint hotell någonstans, på deras ballkong eller liknande.

    Sen förflytta mottagningen till hotellets bar eller loungedel där man kan servera mousserande vin med jordgubbar samt cupcakes eller macaroons i små kartonger till varje gäst. tänker mig kanske 1 cupcake och 2 macaroons i varje. eller att det står på ett ställ eller cirkulerar på brickor. Detajlerna är inte så fruktansvärt viktiga. men att det blir mycket mingel tycker jag är viktigt. härig musik i samtalston i bakgrunden och sen att det fortsätter i kanske 3-4 timmar och sen är det slut. Så kan man ju ha att vill gästerna beställa något att äta eller dricka så får man göra det i baren och betala för det själv, det säger ju sig lite självt om man befinner sig på ett hotell och vi har våra flaskor separat med mousserande (alltså inte direkt i baren).

    Sen tänker vi oss att vi har hyrt ett rum på samma hotell, så när vi vill dra oss tillbaka går vi bara dit istället för att åka från plats a till plats b. morgonen efter kanske man kan köra en frukost på samma hotell med närmaste familjen om middagen kvällen innan inte blev av och sen beger vi oss iväg på vår bröllopsresa. på så vis har vi skippat stor middag, stor fest med dans och bröllopet blir intimt, socialt och andas mig och min partner. sen är det inte många långväga gäster, det är mina föräldrar som inte bor på samma ställe. och då är det upp till dem om de kan åka dit. annars ser ja det som att man kanske kan vara någonstans i centrala stockholm så att alla kan ta sig lätt hem med tunnelbana och våra gäster med barn behöver inte barnvakt någon längre stund heller. 

    Vad tycker ni om ett sånt bröllop? Har ni övriga tips?  

  • hallonsweet
    majjja skrev 2013-04-22 17:29:14 följande:
    hallonsweet: tycker det låter mysigt. Enda som kan vara lite meckigt är väl att bli vigd så sent på dagen, men kolla upp i tid så ni vet. 
    Ja, jag hoppas att det ska gå bra. :) Tack! 
Svar på tråden Vi med små bröllop