*

  • Vi med små bröllop

    2013-01-12 12:51:05 Läst 18299 gånger Totalt 336 svar
    2013-01-12 12:51:05

    I denna tråd kan vi som planerar mindre bröllop, med under tjugotalet gäster, diskutera och utbyta tips med varandra. 
    Många andra trådar handlar om större bröllop och det jag saknat är en tråd för oss som har färre antal gäster. 
    De mindre bröllopen finns ju i alla varianter och det vore kul att veta hur just ni ska göra :) 

    Själva ska vi ha ett tebröllop i april med vigsel i kyrkan. Närvarande är vi, våra 4 barn, våra 2 bästa vänner och fotografvännen som även fotar oss. 
    Efter vigseln har kyrkan hyrt ut sitt ruskigt söta lilla bibliotek där det finns plats för oss att äta/fika. Där dukar vi upp fingersandwiches, små kakor, lite ostar, kanske scones och så en bröllopstårta i format mindre då vi inte är så många. 
    Sen på kvällen går vi på restaurang och lyxar till med en jättefin restaurang. Barnen är hos barnvakt över natten och vi traskar iväg till vår bröllopssvit. 

    Så välkomna in och berätta gärna om hur ni tänker på er stora dag! 

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-01-12 13:03
    Eller ja, inte exakt under 20-talet gäster men där i krokarna. :)

  • 2013-05-15 12:08:58 #321

    Jag blev då jättenöjd! Tog ca 10 dagar och paket levererat till dörren. Klännigen var mycket mer välgjord än vad jag trodde att den skulle vara, så jag skulle lätt kunna beställa därifrån igen.
    Lägger upp bilderna på klänningen från sidan och hur den sen såg ut på mig så får du se. :)



  • Sussie­2013 Visa endast
    2013-05-15 17:26:05 #322
    Teresa L skrev 2013-05-15 12:08:58 följande:
    Jag blev då jättenöjd! Tog ca 10 dagar och paket levererat till dörren. Klännigen var mycket mer välgjord än vad jag trodde att den skulle vara, så jag skulle lätt kunna beställa därifrån igen.
    Lägger upp bilderna på klänningen från sidan och hur den sen såg ut på mig så får du se. :)



    Oj:)du var jättefin!! nästan samma stil som jag tittat på fast den hade axelband och en liten rosett i midjan istället. Va bra att veta att det funkade så bra med din klänning:)
  • 2013-05-15 17:29:56 #323

    Theresa l: oj så fin du var i din klänning. Den satt ju som ett smäck :)

  • 2013-05-15 17:47:06 #324

    Tack så mycket! :D

  • 2013-05-15 20:20:48 #325
    Teresa L skrev 2013-05-15 17:47:06 följande:
    Tack så mycket! :D
    själv så var man ju då inte fullt lika fager när man var gravid. 
    Fråga mig inte varför men av någon anledning fick jag för mig att köpa en ljusrosa plyschdress (byxor och hoodie) när jag var gravid. Den var verkligen jätteskön och jag lufsade runt i den jämt. Såhär i efterhand kollar jag på bilder och inser att jag såg ut som Barbapappa .D  
  • 2013-05-16 10:20:46 #326
    majjja skrev 2013-05-15 20:20:48 följande:
    själv så var man ju då inte fullt lika fager när man var gravid. 
    Fråga mig inte varför men av någon anledning fick jag för mig att köpa en ljusrosa plyschdress (byxor och hoodie) när jag var gravid. Den var verkligen jätteskön och jag lufsade runt i den jämt. Såhär i efterhand kollar jag på bilder och inser att jag såg ut som Barbapappa .D  
    Hahahaha, jag har oxå köpt en rosa plyschdress, byxor och hoddie! :D Fråga mig inte varför, jag som inte ens tycker om rosa. Skönt att veta att jag inte är ensam. ;)
  • 2013-05-16 12:20:22 #327

    Jag är ny här och tänkte hoppa på denna tråd!  Glad
    Vi ska gifta oss 15 juni på en liten herrgård och vi blir 29 personer, inklusive oss och tre syskonbarn och en tonåring.
    Det mesta är fixat, bokat och förberett, men maten är vi inte klara med ännu. Vi har velat fram och tillbaka vad vi vill ha. Första tanken; Välkomstbål och snacks utomhus. Vigselakt och brudskål också utomhus. Förrätt som står framdukad när gästerna sätter sig vid bordet. Därefter buffé som gästerna får ta själva. Vinkaraffer på bordet. Sist bröllopstårta och kaffe.
    Detta kräver endast några personer som fixar i köket och dukar av. Vi hade tänkt fixa förrätt själv och ta catering till buffén.
    Andra tanken var att vi skulle ha en varmrätt istället för buffé, men då blir problemet att vi måste ha mer personal som serverar och är snabba, så maten inte kallnar. Då bör nog vinet hällas upp av personal också och inte stå i karaffer på bordet.
    Till förrätt hade vi tänkt oss laxröra i glas med lite tillbehör. Då skulle vitt vin passa bra att dricka till det. Men till buffén passar det bättre med rödvin, för vi har tänkt oss kycklingfilé. Det blir en himla massa glas: till välkomstbål, brudskål, att ha förrätten i, vitt vin, rödvin, vattenglas... Svårt att veta hur mycket vitt respektive rött vin som kommer att gå åt!
    Det kanske vore bra att ha en förrätt, som man kan ha rödvin till, så slipper man fundera för mycket!?
    Till förrätt ska det vara något som kan stå framme, som inte ska vara varmt. Kanske någon sallad med serranoskinka eller liknande? Vi får se.
    Så det som inte är klart, är; maten, personal och dryck!
    Vi måste hitta en som kan städa efter festen också. Vi har begränsad budget. Jag hade inte haft något emot att göra det själv, men vi kommer åka på bröllopsresa direkt efter bröllopet, så det går inte. Bland våra gäster har vi inte ännu hittat någon som skulle kunna göra det, så vi får fundera på andra alternativ.

  • 2013-05-17 01:15:20 #328
    Teresa L skrev 2013-05-15 12:08:58 följande:
    Jag blev då jättenöjd! Tog ca 10 dagar och paket levererat till dörren. Klännigen var mycket mer välgjord än vad jag trodde att den skulle vara, så jag skulle lätt kunna beställa därifrån igen.
    Lägger upp bilderna på klänningen från sidan och hur den sen såg ut på mig så får du se. :)

     



    Jätte fin klänning!


    Kikade också den hemsidan och några andra och tanken var att beställa, men så dök drömklänningen upp i butik och var på rea :) Dock blev det dyrare än att beställa trotts rean men så vet jag att klänningen blir precis så som jag vill.

  • 2013-05-17 01:23:36 #329
    EATA skrev 2013-05-16 12:20:22 följande:
    Jag är ny här och tänkte hoppa på denna tråd! Glad
    Vi ska gifta oss 15 juni på en liten herrgård och vi blir 29 personer, inklusive oss och tre syskonbarn och en tonåring.
    Det mesta är fixat, bokat och förberett, men maten är vi inte klara med ännu. Vi har velat fram och tillbaka vad vi vill ha. Första tanken; Välkomstbål och snacks utomhus. Vigselakt och brudskål också utomhus. Förrätt som står framdukad när gästerna sätter sig vid bordet. Därefter buffé som gästerna får ta själva. Vinkaraffer på bordet. Sist bröllopstårta och kaffe.
    Detta kräver endast några personer som fixar i köket och dukar av. Vi hade tänkt fixa förrätt själv och ta catering till buffén.
    Andra tanken var att vi skulle ha en varmrätt istället för buffé, men då blir problemet att vi måste ha mer personal som serverar och är snabba, så maten inte kallnar. Då bör nog vinet hällas upp av personal också och inte stå i karaffer på bordet.
    Till förrätt hade vi tänkt oss laxröra i glas med lite tillbehör. Då skulle vitt vin passa bra att dricka till det. Men till buffén passar det bättre med rödvin, för vi har tänkt oss kycklingfilé. Det blir en himla massa glas: till välkomstbål, brudskål, att ha förrätten i, vitt vin, rödvin, vattenglas... Svårt att veta hur mycket vitt respektive rött vin som kommer att gå åt!
    Det kanske vore bra att ha en förrätt, som man kan ha rödvin till, så slipper man fundera för mycket!?
    Till förrätt ska det vara något som kan stå framme, som inte ska vara varmt. Kanske någon sallad med serranoskinka eller liknande? Vi får se.
    Så det som inte är klart, är; maten, personal och dryck!
    Vi måste hitta en som kan städa efter festen också. Vi har begränsad budget. Jag hade inte haft något emot att göra det själv, men vi kommer åka på bröllopsresa direkt efter bröllopet, så det går inte. Bland våra gäster har vi inte ännu hittat någon som skulle kunna göra det, så vi får fundera på andra alternativ.

    Låter ju jätte mysigt :)


    Vi kommer vara precis lika många inkl. oss med våra 2 barn. Bjudit närmsta släkten, föräldrra, mina mor och farföräldrar (sambons finns ej i livet) syskon och syskonbarn, sen blev det även sambons 2 kusiner som även är ett par av våra bästa vänner, och så frågade vi våra resp. närmsta vänner om de ville bli brudtärna resp. bestman.


     


    Ang. maten och drycken så är ju buffé jätte bra och med en förrätt på bordet så låter det ju som en utmärkt plan.


    Ni kanske kan servera mousserande till förrätten så ber ni alla att ta med glaset från brudskålen till bordet.


    Har ni personal på plats så kanske även välkomstdrinken kan var en sådan att den passar att serveras i antingen champagneglasen eller vinglasen och servisen bara diskar ur dom under vigseln.


     


    Fixat en del cateringar och fester så jag har varit med om många varianter där man just försöker hålla sig till samma för att ej behöva ha många olika osrters dricka eller glas för att underlätta.


     

  • 2013-06-07 20:33:53 #330

    Varit tyst här länge, men nu är det äntligen dags för oss. Reser ner på onsdag o gifter oss sen den 24. Så allt hemma är klart, men blir en del fixande för att få allt på plats där nere. Lite nervös, men längtar mest.

  • 2013-06-07 21:24:15 #331

    Tack, Jeanette08! Glad
    Nu har vi bestämt att till förrätt har vi serranoskinkrullar (fyllda med philadelphiaost och smaksatt med bla citron), tomater och parmesanostkex (som vi gör själv). Till det passar det alldeles utmärkt med rödvin, om man inte har i för mycket citron.
    Vinet är bestämt; även bubblet! Min sambo är bra på sådant, så han har ordnat det. Skönt!
    Två tjejer från en restaurangskola kommer att servera och fixa köksjobbet. Skönt! Ännu en sak att kunna bocka av.
    Städningen tror jag också är fixad! Måste bara checka av en sista gång.
    Allt löser sig; en sak i taget. Gäller bara att hålla huvudet kallt och se möjligheter istället för problem.

  • 2013-06-09 21:58:32 #332

    EATA skrev 2013-06-07 21:24:15 följande:Tack, Jeanette08! Nu har vi bestämt att till förrätt har vi serranoskinkrullar (fyllda med philadelphiaost och smaksatt med bla citron), tomater och parmesanostkex (som vi gör själv). Till det passar det alldeles utmärkt med rödvin, om man inte har i för mycket citron.Vinet är bestämt; även bubblet! Min sambo är bra på sådant, så han har ordnat det. Skönt!Två tjejer från en restaurangskola kommer att servera och fixa köksjobbet. Skönt! Ännu en sak att kunna bocka av.Städningen tror jag också är fixad! Måste bara checka av en sista gång.Allt löser sig; en sak i taget. Gäller bara att hålla huvudet kallt och se möjligheter istället för problem.Härligt att allt börjar falla på plats! :)Själv har jag börjat inhandla dekorationer, fast jag har ingen aning om hur många bord vi kommer ha eller hur mycket dekorationer osm kommer få plats... ;)Hellre lite för mycket så min svägerska som ska fixa "dukningen" har att välja på än att dte blir för snålt.Kommer vara utomhus så jag kan ju inte börja med dekorationerna själv dagen innan, och på bröllopsdagen så ska jag överlåta allt som går.Imorgon har vi möte med prästen!         

  • 2013-06-09 21:59:14 #333

    Kroatien2013 skrev 2013-06-07 20:33:53 följande:Varit tyst här länge, men nu är det äntligen dags för oss. Reser ner på onsdag o gifter oss sen den 24. Så allt hemma är klart, men blir en del fixande för att få allt på plats där nere. Lite nervös, men längtar mest.Ser fram emot uppdatering när du kommer hem! :)

  • 2013-07-03 17:33:31 #334

    Nu är vi äntligen gifta! Allt gick super o vi är så nöjda:)



  • 2013-07-16 20:50:48 #335
    Kroatien2013 skrev 2013-07-03 17:33:31 följande:
    Nu är vi äntligen gifta! Allt gick super o vi är så nöjda:)



    Stort Grattis!
     
  • 2013-07-17 09:28:51 #336
    Kroatien2013 skrev 2013-07-03 17:33:31 följande:
    Nu är vi äntligen gifta! Allt gick super o vi är så nöjda:)



     


    Ni var jätte fina :) Stort grattis! Klänningen är jätte fin och sitter perfekt på dig :) Vart har du köpt den?
Svara i tråden
Logga in
Bli medlem


Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Vigsel

Innehåll

Missa inte

Hitta lokala företag

Alltid aktuellt på vigsel

Tips för festen

Alltid populärt på mode