• daniiel

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Kassandra470 skrev 2013-06-04 21:55:24 följande:
    jag har kollat lite runt och jag undrar då.. är det säkert att beställa därifrån man åker inte på tull och sånna saker.. har råkat göra det och det blev en dyr historia.. sen är frågan vilken underkjol man ska ha när jag har släp? eller det har ingen betydelse? är så dålig på sånt här:P
    Utanför EU kan man alltid åka på tull och moms. Det ska man därför alltid räkna med i priset när man beställer. Man kan enkelt räkna ut den summan själv, med undantag för administrationsavgiften som kan variera. Du kan ju ta med klänningen till en brudbutik och pröva ut en underkjol som du tycker passar :)

    Med släp.. ptjadu, det beror på :P Jag tycker inte släpet ser så långt ut på din klänning och då är det inte nödvändigt med släp på underkjolen. Ska du ha samma klänning hela dagen och isåfall ha släpet "utsläppt" så att säga hela kvällen? Om du ska ha det, så kan det ju ändå vara så att en underkjol med släp kan vara att föredra. Även om du ska byta klänning till en annan. Men. Ska du ha samma klänning hela dagen/kvällen och på kväller haka/knyta upp släpet, så måste du isåfall byta underkjol eller vara utan underkjol ifall du har en med släp.

    Ska du ha en underkjol med släp, så blir den en liknande den här www.lightinthebox.com/sv/nylon-balklanning-kapellet-tag-1-klassens-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p67706.html Och se då till att den inte har för många lager i kjolen, för då kan den nog bli för "puffig" för din klänning.
  • daniiel
    Kassandra470 skrev 2013-06-04 22:16:33 följande:
    jag hade tänkt att jag ska ha klänningen under dagen till tidig kväll sedan bytar jag.. släpet är inte så långt men tyckte klänningen såg lite trött ut hehe.. och jag märkte att den fick finare form när jag höll ut den själv.. så jag hade tänkt och köra på nån av dom stilarna du visade mig.. :) om det går då för släpet :P jag vill ju samtidigt inte se ut som du säger puffig :P ska jag köra på nån enkel som det du visade och se hur det blir? vad hade du gjort?
    Jag hade valt en underkjol med släp isåfall och om du skulle tycka att den blir för vid, så hade jag då valt att klippa bort någon tyllvolange eller plocka ur ringarna i underkjolen helt :)
  • daniiel
    Krissymakrill skrev 2013-06-06 10:17:14 följande:
    Är det någon som har handlat från Lemon Weddingdress från Etsy? Har hittat en fantastiskt vacker klänning som jag blivit kär i =) Hon har bara fått bra betyg på Etsy, så det är ju bra. Men är det någon här som handlat av henne?


    Jag vet ingen som handlat av den säljaren, men jag tror att det är en tjej här på BT (minns dock inte vem) som beställt en kopia av den där klänningen från någon kinasida. Den blev iaf jättefin, om jag inte minns helt fel :P Otroligt söt klänning är det iaf :)
  • daniiel
    Krissymakrill skrev 2013-06-06 20:52:55 följande:
    Det här är från en kinaaffär, fast på Etsy, så det kanske var samma som nån annan hade beställt från då? Hmm, då kanske man skulle satsa =) Gifter mig inte föräns om ett år, men jag gillade den så mycket och då skulle man ju kunna pricka av en sak från listan.
    Hehe kunde tänka mig det, men jag menade att hon beställde direkt från typ Landy eller Dino. Om dom har någon butik på Etsy vet jag inte, men det finns ju en hel uppsjö av kinaföretag som syr upp klänningar, så det är nog mest troligt från något annat företag på Etsy. Hoppas du blir nöjd om du väljer att beställa den :)
  • daniiel
    Kada skrev 2013-06-06 20:41:20 följande:
    Den ser fin ut och lik originalet :) Men, om jag ska anmärka på något, så ser överdelen nästan ut att vara lite för lång för dig. På bilden framifrån speciellt, där ser du ut att få lite konstiga proportioner. Nu kan det ju absolut bara vara bilden som luras eller jag som ser konstigt :P
  • daniiel
    airamo skrev 2013-06-08 22:41:34 följande:

    Nu har min klänning som jag beställt från Dino kommit. 
    Jag mailade bilder och mina mått till dom och frågade hur lång tid det skulle ta för dom att göra den och fick tillsvar att det skulle ta 2 veckor, 20 maj betalade jag och i måndags kom den hem till mig. 
    Jag är imponerad, jag hade räknat med att det skulle ta minst två veckor innan de skulle skicka den. 

    Jag är nöjd med klänningen men jag funderar på om den passar och om den är allt jag vill ha..
    Kanske kräver den en underkjol för att komma till sin rätt?


     


    Åh, så fin! Den ser ut att passa dig väldigt bra :) Hur såg originalet ut? Och ja, en underkjol kan göra susen :)
  • daniiel
    airamo skrev 2013-06-09 10:36:10 följande:
    Orginalet en blandning men basen är den här med en del ändringar, bla över bysten och över rumpan. Jag ville inte ha mermaid-modell.. 

    www.dinobridals.com/discount-store-2012-whole... 

    Visst är det i den andra tråden du tipsar om underkjolar?  
    Ahaa, på det viset :) Jag tycker slutresultatet blev väldigt bra faktiskt, av bilderna att döma :)

    Hehe ja, jag tipsar om underkjolar lite överallt ;) Den stora frågan är ju som alltid, vilken siluett vill du ha? Hur mkt vidd vill du ha? Vill du ha med eller utan ringar?
  • daniiel
    airamo skrev 2013-06-09 10:55:30 följande:
    Haha det låter som jag. Före mitt bröllop hade jag nog inte haft klänning på minst 15år. Det var första gången maken såg mig i klänning tror jag. Kjol hade jag haft på någon julafton något år, men inte mer än så :P Jag är verkligen sån tjej, som gillar klänningar och krimskrams. Det är ofta jeans och, ja inte t-shirt, men tröja :P Jag älskade dock brudklänningarna och är helt fast! :D Men det är klart att det kändes ovant i början. Att se sig själv i en klänning.

    Har du varit och prövat klänningar? Det kan ju vara så att det finns någon annan modell som du skulle känna dig mer bekväm i.

    Ja, har man åtminstone en ring, så får man inte tyget sådär slingrat runt benen och det blir lite enklare att gå i den då :) Jag ska ge några tips nedan på underkjolar som jag tror kan passa.

    Vi börjar med en A-linje med några lager tyll och en ring längst ner. Den ger ganska bra med vitt, en klassisk rak A-linje siluett och ringen nertill är ställbar, så vidden kan man anpassa själv.
    www.lightinthebox.com/sv/nylon-a-line-fullstandig-klanning-2-tier-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p165640.html

    En till A-linje med en ring längst ner, men som brukar ge ett lite mjukare intryck till kjolen. Även här är ringen ställbar, så man kan pröva sig fram till vilken vidd man gillar bäst.
    www.lightinthebox.com/sv/nylon-a-line-fullstandig-klanning-1-tier-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p67705.html

    En A-linje möter sjöjungfru, med vad som står två ringar. Den här ger lite mindre vidd än dom två ovan, men ett lite mjukare fall med tanke på volangen i nederkant. Ringarna är ställbara.
    www.lightinthebox.com/sv/nylon-a-line-klanning-2-tier-golv-langd-slip-style-brollop-petticoats_p557164.html

    En slätare variant av underkjolen ovan.
    www.lightinthebox.com/sv/underbara-nylon-medelstora-fullhet-slip-golv-langd-kvinnor-brollop-underkjolar_p384023.html

    Sedan går ju ringarna på alla underkjolar att plocka bort också, ifall man får hem en underkjol med ringar och tycker att det inte blev bra. Det går också klippa bort lager eller om man är lite händig, sy fast fler lager :)
  • daniiel
    airamo skrev 2013-06-09 14:24:28 följande:
    Tack för alla länkarna, jag ska sätta mig ikväll när jag har mer tid och kika igenom!

    Jag har provat klänningar men eftersom jag är så ovan klänningar var det svårt med modell eftersom jag kände mig superuppklädd i de flesta, jag tror att jag kommer att satsa på den här, eller tycker du/ni (om det är fler som läser) att den ser helt fel ut?
    När jag provade så var min enda känsla när jag kom därifrån att det inte skulle vara utan axelband för det kände jag mig riktigt obekväm i :)

    Direkt när jag tog på mig den här när den kom hem tänkte jag bara "Yes!" men efter ett par dagar är det lätt att börja tvivla och fundera, men det kanske hör till ;)  
    Nej, nej, nej.. jag tycker definitivt inte att den ser helt fel ut! Tvärtom, jag tycker den är väldigt fin och ser ut att passa dig bra :) Om du dessutom inte kände mer än så när du prövade klänningar, så har det nog inte med specifikt just den här klänningen att göra, utan att du är ovan att vara så pass uppklädd. Det är nog långt ifrån säkert att du skulle känna något mer om du bytte till en annan klänning.

    Försök hålla fast vid den första känslan du hade och fundera inte så mkt mer på klänningen. Det är en toppenklänning, som dessutom passar dig :)
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!