• daniiel

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Matilda907 skrev 2013-05-27 20:33:27 följande:
    Nej det är dragkedja, vilket gör det väldigt komplicerat....
    Kan du inte ta den till en sömmerska och se om hon kan lägga ut den någon centimeter och byta till snörning? Om det är Mori Lee-klänningen som du visat tidigare i tråden, så skulle det ju faktiskt funka med snörning till. Du får gärna visa bilder på klänningen också, då bilder på resultaten är lite av obligatoriskt här i tråden ;) hihi
  • daniiel
    trolldocka skrev 2013-05-28 09:15:57 följande:
    hej hej allihopa.

    är ny här och har läst några av de tusentals sidor ni har lagt upp här. verkligen jätteintressant och spännande läsning!!

    nu är jag själv mitt uppe i att välja klänning och har hittat "min" drömklänning hos två olika online shoppar.
    min fråga var ifall någon har handlat hos någon av de två shopparna och kan ge lite personliga erfarenheter av typen "go for it" eller " för allt i världen, undvik detta företaget" !!

     www.dresslande.com/products/Buy-a-line-sweeth...

    www.dayweddingdresses.com/Wedding-Dresses-201...

    // trolldockan 
    Hej och välkommen hit :)

    Vilken fin klänning du kikat på! Jag har tyvärr ingen erfarenhet av dom där två sidorna, har inte hört något om dom. Det betyder ju dock inte att man inte kan få en väldigt fin klänning av dom eller att det inte är seriösa sidor. Men, eftersom jag inte vet något om dom, så tipsar jag (som alltid) om att höra med några mer vanliga sidor (åtminstone här på BT) om vad dom skulle vilja ha för att sy upp klänningen. Hör med tex Landy, Dino och kanske Milly och Jenjen :)
  • daniiel
    Blanchen skrev 2013-05-28 15:37:51 följande:
    Det här med att bestämma klänning är minsann inte lätt. Jag velar fram och tillbaka och när jag tycker att jag har bestämt mig, så kollar jag runt en sista gång och då hittar jag en ny klänning som jag tycker om. 

    Jag tror dock nu att jag har lyckats sålla bort alla alternativ utom två stycken, båda från Landy. Det verkar som de flesta är nöjda med Landy här inne. Eller vad säger ni?

    Problem nummer 1:
    Ska man beställa standardstorlek eller efter egna mått? Tänker att det kanske kan bli fel även efter egna mått om man mäter fel nånstans.  
    Om bysten ligger jag på en storlek, men om midjan på en storlek större (fick barn i feb. och har fortfarande lite gravidmage kvar, men på väg bort). Jag tänker att det kanske är bättre att ta den mindre storleken, eftersom bröstmåttet på den större storleken är några cm för stort och med snörning kanske det funkar ändå om klänningen är några cm för liten i midjan? Vad har ni för erfarenheter?

    Det börjar brinna lite i knutarna då vi gifter oss i början av augusti.

    Det här är iaf klänningarna som det står mellan nu:

    www.landybridal.co/a-line-strapless-knee-leng...
    Men utan strassspänne, bara bandet. 

    www.landybridal.co/a-line-sweetheart-tea-leng...
    Men utan rosetten, bara bandet.
    Många är nöjda med Landy och överlag är det nog sidan som har flest nöjda kunder, så vitt jag vet :)

    Spets i all ära, men den andra klänningen med den prickiga tyllen är ju bara helt fantastiskt söt :D Om det skulle vara så att du hemskt gärna vill ha spets, så kan du ju faktiskt beställa den med spets på överdelen på så sätt få en kombination av dom två klänningarna.

    När det gäller storleken, så tycker jag att ligger man hyffsat nära en standardstorlek och ska ha snörning, så kan man lika gärna spara in dom pengarna det kostar extra att få måttsydd och välja en standardstorlek. Det är långt ifrån alla gånger en klänning som är måttsydd passar bättre.

    Sedan är ju då frågan vilken storlek man ska välja och det kan ju vara svårt. Tänk dock på att en klänning allt som oftast är betydligt enklare att sy in lite än att lägga ut lite och att kinaklänningarna har en tendens att vara lite små i storleken, även om det såklart inte alltid är så. Nu ligger du och velar mellan två storlekar och då brukar det inte spela så stor roll när man har snörning. Båda storlekarna kan mkt väl passa väldigt bra. Jag skulle nog nästan i ditt fall, då du fått barn nyligen och har lite mage kvar från det, säga att du kan ta den mindre storleken. Den som passar över bysten alltså. Oftast brukar en klänning med snörning passa den storleken man beställt, en storlek större och ofta upp till två storlekar mindre.
  • daniiel
    Asal skrev 2013-05-28 16:40:52 följande:
    Okej tjejer nu tror jag äntligen att jag har bestämt mig.

    MEN jag behöver hjälp med storlek.
    Vad säger ni som har erfarenhet av landy.
    Ska man köra på egna måått eller är de lika bra tt köra på en av deras storlekar och sen bara fixa till det hos en sömmerska?

    Och HUR HUR HUUUUUUR ska jag kunna välja rätt storlek. Det känns som att jag hamnar mitt mellan 2 storlekar :/   Hjälp!  

    Det är den här klännigen jag är kär i
    www.landybridal.co/trumpet-mermaid-sweetheart...
    Väldigt vacker klänning du kikat på :)

    Jag skriver samma sak till dig angående storlek ;)
    "När det gäller storleken, så tycker jag att ligger man hyffsat nära en standardstorlek och ska ha snörning, så kan man lika gärna spara in dom pengarna det kostar extra att få måttsydd och välja en standardstorlek. Det är långt ifrån alla gånger en klänning som är måttsydd passar bättre.

    Sedan är ju då frågan vilken storlek man ska välja och det kan ju vara svårt. Tänk dock på att en klänning allt som oftast är betydligt enklare att sy in lite än att lägga ut lite och att kinaklänningarna har en tendens att vara lite små i storleken, även om det såklart inte alltid är så."

    Om det är så att du ligger mellan två storlekar, så skulle jag rekommendera dig (till skillnad från ovan) att ta den större storleken. Varför? Jo, pga modellen på klänningen. Du vill absolut inte ha en klänning som blir så snäv över låren, rumpan och ibland ner över knäna att du inte kan sitta i den.
  • daniiel
    Blanchen skrev 2013-05-28 21:47:34 följande:
    Tack för alla synpunkter och hjälp, daniiel! Det är faktiskt lite lockande att beställa den med prickig tyll och se om det går att få en spetsöverdel. Tror du att det kan funka bra ihop? Eller funderar jag på att beställa en bolero till den. Men ska man köra på spets då eller satin?
    Jaja, jag tror att det skulle bli väldigt fint tillsammans :) Jag tror däremot att om du tänkt ha en bolero till, så blir det finast att ha den i spets och då kan det vara lika så bra att ha en slät satinöverdel :)
  • daniiel
    muppen skrev 2013-05-28 22:29:39 följande:
    Lite off-topic, men är det någon här som vet vart man kan vända sig för att kontakta kinesiska posten? Har ett rek med kristall-droppar jag tänkt ha till bordsdekoration, som postades den 29 mars i Kina, och när jag söker på paketets REK-nr (RE-en-massa-siffror-CN) är den senaste händelsen  den 3 maj... Men vet inte vart jag skall vända mig för att fråga vad som hänt! 
    Har du kontaktat företaget som du beställt ifrån? Vilket fraktbolag använde dom sig av och har du kontaktat det fraktbolaget?
  • daniiel
    trolldocka skrev 2013-05-29 01:13:11 följande:
    lenuz skrev 2013-05-28 11:54:45 följande:

    Jag har ingen erfarenhet av de sidor du nämner, men är däremot väldigt nöjd med jenjenhouse.com. Det var där jag köpte min klänning och många med mig. Det är en av de större firmorna på "kinaklänningar". Jag hittade din drömklänning där.


    www.jenjenhouse.com/Ball-Gown-Sweetheart-Chap...


    tack så hemst mycket för tipsen och hjälpen, nu har jag fått mycket mer att fundera på :). tror att jag skippar dayweddingdressföretaget helt, deras hemsida gav helt enkelt inte ett lika seriöst intryck som dresslande och jenjen....

     förlåt om jag är tjatig men jag har ytterligare en fundering jag har ang att köpa klänning och hoppas att ni som uppenbarligen är mycket mer erfarna kan hjälpa mig med den... jag är relativt slank, har vanligtvis storlek 34-36 upptill och 36-38 nertill, och jag kommer be att få klänningen figursydd men klänningen jag har tittat på verkar nästan kräva en enorm byst, tror ni att det spelar någon roll om man figursyr den eller kan de ta in den så att det inte ser konstigt ut?

    tack på förhand trolldocka
    Om jag var du, så skulle jag kolla storlekstabellen och kolla vilken storlek du ligger närmast över bysten, om det är en strl 34 eller 36 och sedan beställa klänningen i den storleken och med snörning då såklart. Chansen är väldigt stor att klänningen kommer passa bra då. Att höftmåttet är större gör inte så mkt i den här modellen av klänning, om det inte är flera flera storlekar större än bystmåttet. Skiljer det bara någon storlek, så går det bra :)
  • daniiel
    Madicken skrev 2013-05-29 06:58:16 följande:
    TACK Lakinna!! Visst är den söt? Den borde dom inte kunna misslyckas med tycker man. Håller tummarna
     Säljaren heter happy_bride har 100% positiv feedback!
    Bli inte alltför ledsen om den blir helt tokig ;) MEN, det ska vi då absolut inte tro att den blir! Jättefin klänning och jag håller alla tummar för att resultatet ska bli toppen! :D
  • daniiel
    Madicken skrev 2013-05-29 12:11:14 följande:
    En fråga, va tusan ska jag ha för underkjol till den klänningen? Lite längre upp i tråden.
    confuzed86 skrev 2013-05-29 12:15:59 följande:
    Madicken: det finns underklänningar i samma stuk som din klänning, sök på mermaid
    Nu är ju dock inte klänningen som Madicken beställt en mermaid (sjöjungfrumodell), utan en A-linje ;P Om det är Allure-klänningen ovan ni pratar om. Men det finns väldigt gott om underkjolar till A-linje klänningar också :) Nedan är några modeller som jag tror skulle bli bra. Nu har jag länkat till LITB för att det är enkelt, men dom går att hitta på tex Ebay också :)

    www.lightinthebox.com/sv/nylon-a-line-fullstandig-klanning-2-tier-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p165640.html
    www.lightinthebox.com/sv/nylon-a-line-fullstandig-klanning-1-tier-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p67705.html

    Och om du hemskt gärna skulle vilja ha med släp.
    www.lightinthebox.com/sv/nylon-balklanning-kapellet-tag-1-klassens-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p67706.html
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!