• daniiel

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    muppen skrev 2013-06-04 10:50:35 följande:
    Jag har just hittat ett nytt alternativ, är tillbaka lite i funderingarna kring enklare klänningar igen. Vad tror ni o den här klänningen, tror ni den blir enkel fin, eller risk för att den bara "hänger"? Är lite orolig för att pärl-grejen i midjan inte skall vara bra, men å andra sidan verkar många vara nöjda med klänningen, om man kollar på betyg.

    www.aliexpress.com/item/2012-wedding- formal-dress-cheongsam-after-30-590/679836812.html

    Tips mottages varmt... :)

    (Alltså, är det inte lite opraktiskt att ha ett forum där man inte kan skriva vanliga inlägg i Internet Explorer utan att de blir oläsliga? Förvånad Har laddat ned Firefox endast för detta men glömmer använda det hela tiden...)
    Jättefin klänning, men, du kanske skulle kika på en liknande utan något alls i midjan och sedan köpa ett separat band till midjan? Då kan du själv styra mer över hur bandet ser ut. Det finns jättemånga fina sk. wedding-sashes.

    Och ja, det är väldigt opraktiskt. Även om jag alltid anänder firefox, så har det ju hänt att jag varit inne från någon annan dator via explorer och då funkar ju inget alls.
  • daniiel
    jenniferochaugust skrev 2013-06-04 12:14:16 följande:
    Nu har bilden på min korta tyllklänning från Dinobridal kommit. Jag tycker den ser så slarvigt sydd ut och ser inte midjebandet helt snett och uppfuckat ut?
    Jag skrev 2 inches wide vilket är 5cm, ser det itne mycket bredare ut än så?
    Skriv gärna vad ni tycker :)
    Jag vet av erfarenhet att det är väldigt svårt att se på bilderna. Oftast är de faktiskt finare i verkligheten konstigt nog. Men där på provdockan ser den inte fin ut tycker jag.
    Jag tycker den ser fin ut. Det enda jag har att eventuellt att anmärka på, är att midjebandet ser ut att kunna vara lite bredare än 5cm. Har du frågat hur brett det är?
  • daniiel
    Asal skrev 2013-06-04 12:30:11 följande:
    Daniiel du som är så kunnig.
    hjälp mig.

    Vad för underkjol ska jag ha till den här klänningen?

    www.landybridal.co/trumpet-mermaid-sweetheart...

    och ser den ut att vara en riktigt mermaid klänning? 
    Ja, det är en sjöjungfruklänning och den ser väldigt vacker ut :) Gällande underkjol, så finns det ju många modeller som kan passa, alla till sjöjungfru dock.

    www.lightinthebox.com/sv/polyester-fishtail-hellang-brollop-slip-stil-underkjol_p406007.html
    www.lightinthebox.com/sv/nylon-mermaid-och-trumpet-gown-3-tier-golv-langd-slip-style-brollop-petticoats_p557159.html
    www.lightinthebox.com/sv/nylon-mermaid-och-trumpet-klanning-1-tier-golv-langd-slip-stil-brollop-underkjolar_p155989.html
    www.lightinthebox.com/sv/polyester-a-line-short-flare-fullangds-brollop-slip-stil-underkjol_p406012.html
    www.lightinthebox.com/sv/nylon-mermaid-och-trumpet-gown-3-tier-golv-langd-slip-style-brollop-petticoats_p557163.html

    Dom har ju på Landy också.
    www.landybridal.co/white-trumpet-wedding-petticoat.html
    www.landybridal.co/white-mermaid-wedding-petticoat.html

    Men det absolut bästa är ju om man kan vänta med underkjol tills man prövat klänningen. Enklare att avgöra då vilken som behövs, angående vidd osv.
  • daniiel
    NinaH skrev 2013-06-04 12:35:56 följande:
    Daniiel: jag känner mig nog lite finare i Dinoklänningen. Funderar på att plocka bort blomman dock. JenJenklänningen var jättefin, men livet kändes lite för långt. Jag är bara 155cm och tycker att jag ser längre ut i Dinon.
    Jag håller med dig. Modellen på Dinoklänningen gör att du ser längre ut i den och jag tycker den är jättefin. Ser ut att passa dig bra :) Och ja, blomman är ju inte nödvändig att ha kvar. Klänningen kommer ju se "renare" ut utan den.
  • daniiel
    jenniferochaugust skrev 2013-06-04 12:30:57 följande:
    Ja, jag svarade direkt att jag tyckte midjebandet ser för brett ut och att jag specifikt bett om 2 inches brett midjeband. Jag bad dem att göra om midjebandet innan de skickar klänningen. Hoppas verkligen att de gör det också :)
    Förra gången jag bad om en ändring på min ljusrosa balklänning så hade de faktiskt gjort som jag sa när klänningen kom hem till mig!
    Jag har ju även insett hur dyrt och komplicerat det är att byta ett fastsytt midjeband hos sömmerska i Sverige så jag vill verkligen itne råka på det igen...
    Då hoppas jag att dom fixar det innan dom skickar den, för som du säger, är midjebandet fastsytt så kan det bli lite mackel med att byta. Helt onödigt om dom kan göra det rätt på en gång där :) Ska bli spännande att se den på sen ;) Fluffig såg den ju ut vara :D
  • daniiel
    muppen skrev 2013-06-04 12:55:13 följande:
    Aha kanske smart. Så man kan styra var midjan hamnar. Men många wedding sashes jag sett verkar bara ha lite glitter mitt på, inte riktigt sträcka sig runt liksom?
    Precis och man kan välja själv det band man tycker är fint :) Det finns massor av olika typer av "sashes" (och i många olika prisklasser), både med pärlor och glitter på mitten och runt om hela.

    Kolla tex på www.etsy.com, sök på "wedding sash" eller "bridal sash". Det kan du söka på även inne på Ebay. Här kan du också kika www.lightinthebox.com/sv/c/brollops-rosetter-och-band_2974
  • daniiel
    jenniferochaugust skrev 2013-06-04 12:56:47 följande:
    Ja precis! Jag bad om "puffy skirt" och "7 layers of tulle" så jag hoppas på det :)
    Appropå tyllfluff tänkte jag fråga dig, den bästa experten <3, hur "stryker" man tyll?
    Det är så skrynkligt när det kommer nerpackat och svårt att få rakt. Vågar inte stryka. Bör man lämna in på kemtvätten så de kan ånga den eller hur gör jag?
    Jag har strukit mina klänningar hemma. Det är inga problem. Man har på låg värme, brukar finnas ett läge för polyester på strykjärnen. Man kan ju också lägga ett lakan emellan om man är nervig ;) Men annars kan man ju tex hänga upp brudklänningen inne i badrummet och ta sig en dusch eller två. Det går också att spraya lite vatten med en sån blomspruta på kjolen och bara låta den hänga till sig. Ja, eller så lämnar man in den :)
    jenniferochaugust skrev 2013-06-04 13:28:29 följande:
    Hmmm... jag tänker att klänningen skulle vara jättefin med tygblommor lite på sidan av bältet, tror nu inte? Alltså blom-broscher. Jag tycker att det är väldigt romantiskt och fint, skulle passa perfekt på den här väldigt enkla klänningen tror jag!
    Typ något sånt här:

    Det skulle väl vara pricken över i:t?
    Jag tror att det skulle bli jättefint :)
  • daniiel

    Ja, det går att stryka tyll, men man ska ju vara försiktig. Det är ju dock rätt tidskrävande ;) Men det går ju att börja med att hänga klänningen och om det sedan är lite veck kvar man vill bli av med, så kan man köra på med strykjärnet.

    Mitt strykjärn läcker inte vatten eller någon annan vätska :P Så jag har vågat stryka utan något mellan, men det funkar ju bra att lägga något mellan också :)


  • daniiel
    Moa01 skrev 2013-06-04 17:32:40 följande:

    Vill tipsa om en sida som jag har skickat efter min klänning från www.tidebuy.com/ beställde i början av maj och fick klänningen i dag. Beställde efter mina mått och ville ha mindre släp och de blev som jag ville...


    De skickade med DHL snabbt och smidigt och de har varit bra att både chata och mejla me =)


    Visa gärna bilder på resultatet :)
  • daniiel
    Hanno39 skrev 2013-06-04 21:14:52 följande:
    Nu har jag provat min kläning ordentligt och fått den blivande att snöra den åt mig...(här håller vi inte så hårt på traditioner ; D)

    Hiss eller diss??

     


    känner mig lite satt i den men nöjd över sin figur kommar man väl adrig bli så det är väl bara att acceptera och gilla läget ;D jag kommer om möjligt förkorta släpet lite...blir för svårt för mig att gå och dansa annars..annars är den lagom. Får lägga i lite i bysten då den inte fylls ut riktigt som förr =/

     
    HISS! Den är så fin! Jag älskar verkligen den där klänningen och jag tycker du är fin i den :)
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!