• daniiel

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    confuzed86 skrev 2013-07-13 07:36:01 följande:
    Tack så mkt för hjälpen :) fick svar från dem idag att de kan fixa så jag har den innan 16 aug. Hoppas det löser sig :)
    Håller tummarna! Jag har beställt två standardstorlekar från dom, dock med snörning, har passat bra. Inte behövt ändra något (förutom att lägga upp den ena klänningen lite framtill). Vad är det för klänning du beställt nu? :)
  • daniiel
    Cindy01 skrev 2013-07-16 22:34:19 följande:
    Någon som har erfarenheter av Dinobridal? Tror ni dom sku fixa detta... Har hittat 2 favorit klänningar och skulle vilja slå ihop dom :) Den här (fick inte in bild) www.dinobridals.com/discount-store-sell-well-... Men med snörning i ryggen samt att övre livet skulle vara som på följande klänning... Hjärformat och med spets. Och även som den har nertill, spets som syns! www.dinobridals.com/discount-store-cheap-taff... Va tror ni? Och sen hoppas jag det är spets i midjan på första känningen och inte paljetter eller nått sånt!!!
    Jag förstår inte riktigt hur du menar med klänningarna.

    Exakt vad är det från den första klänningen du vill ha? Och exakt vad från den andra? För när jag läser, så verkar det bara som att du vill ha den andra klänningen, men med snörning i ryggen.
  • daniiel
    Cindy01 skrev 2013-07-16 23:05:02 följande:
    Okej, nu ska vi se om jag har förstått det rätt då. Du vill ha den andra klänningen, men med midjepartiet från den första (spetsen och bandet)? Det står att båda klänningarna är taft, men den första klänningen är i satin, så du vill alltså ha en satinklänning?

    Jag tror att vecken över bysten på den andra klänningen blir svåra att göra i satin, då det är tjockare och inte lika lätt att vecka på det sättet. Nu är det här min egen smak och mitt eget tycke, men jag tror att den andra klänningen skulle bli väldigt fin i taft och med bara ett band i midjan, ingen spets i midjan. Varför vill du inte ha taft?
  • daniiel
    Cindy01 skrev 2013-07-16 23:05:02 följande:
    Du kan googla på Paloma Blanca 3966, vilket är originalet av den andra klänningen, så får du se vecken på överdelen som jag pratar om. Det finns flera bilder att se på riktiga brudar i den klänningen. Det är en otroligt vacker klänning!
  • daniiel
    Cindy01 skrev 2013-07-16 23:30:30 följande:
    Jag tycker ju taft känns lättare och luftigare än satin. Satinet som används i brudklänningar, bridal satin 395, är ett tjockt och tungt satin. För ett sommarbröllop skulle nog jag nästan säga att taft känns.. ja, nästan bättre faktiskt. Och ja, personligen tycker jag att den andra klänningen slår den första klänningen med hästlängder! Och ja, jag tror definitivt att ett champangefärgat midjeband kan vara pricken över i:et :) Var dock tydlig med att du vill ha ett avtagbart band isåfall!, så det inte är fastsytt i klänningen, ifall du skulle ångra dig. Jag tror annars att det kan vara en idé att beställa ett midjeband separat, från tex Etsy.
  • daniiel
    Marione skrev 2013-07-16 23:42:31 följande:
    Fråga - Jag har hittat en klänning i taft som jag verkligen tycker om, men tycker att tyget är alldeles för glansigt. Finns det ngt annat tyg som man kan byta till som skulle fungera som är lite mattare i kvaliten.
    Där har vi något som vissa kan uppfatta med taft, att det kan vara lite glansigt. Det är ju en smaksak och jag tror att det kan variera lite från tyg till tyg också. Precis som att det finns satin som är mattare och glansigare.

    Hur ser klänningen ut?
  • daniiel
    Italia08 skrev 2012-01-23 21:37:00 följande:
    Haha, tryckte så klart på "posta inlägget" i stället för "ladda upp bild". *känner mig smart i dag* Cool

    Ska förresten tillägga att den är i helt rätt längd dessutom, här med skor och underkjol.



    Jag måste bara få puffa det här gamla inlägget med Italias väldigt vackra kinaklänning, för den påminner lite om klänningen du kikar på Cindy01 :)
  • daniiel
    Marione skrev 2013-07-17 00:08:40 följande:
    Lite som Victorias klänning, åtminstone urringningen :) Jag tror inte det ska vara något problem att få den i satin. Bridal satin 395, som jag skrev om ovan, är ett tjockare satintyg som jag personligen tycker har en väldigt krämig och lyxig känsla och inte alls är glansigt, men har en fin lyster. Det är lite tjockare, så att få till en sådan krage/urringning borde inte vara något problem :) Charmeuse är det lite mer stretchigare och tunnare satintyget som ofta används till tärn- och festklänningar.
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!