• daniiel

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    FruPuff skrev 2013-11-12 11:51:13 följande:

    Hej Kinaklänningsfolket! :D


    Landy ligger nog i topp tror jag. Många nöjda kunder. Dom hör ju dock också till dom dyraste sidorna och väntetiden är lite längre. Jenjen verkar många vara nöjda med också. Själv har jag använt mig av Dinobridal, även det en välanvänd och omtyckt sida. Dom har snabb leverans och låga priser. Men, oavsett, så är det alltid en chansning och det finns inga garantier alls för att klänningen ska bli bra eller passa. Landy vet jag också sedan tidigare att vissa fått vänta väldigt länge på sina klänningar, upp mot 6 månader faktiskt. Vanligtvis ska man nog räkna med ca 2 månader dock. Våren är ju den mest hektiska tiden och då tar det också vanligtvis lite längre tid att få klänningen.

    Ska du gifta dig i början av maj, så skulle inte jag våga vänta längre än till kring nyår med beställningen. Just för att om det blir förseningar, om paketet fastnar i tullen eller om klänningen skulle behöva sys om lite eller tänk om - klänningen är en katastrof och du behöver hinna hitta en ny! Har du bestämt dig för vilken klänning redan nu, eller i december, så beställ på en gång. Och sluta sedan titta på brudklänningar ;)

    Det du kan tänka på är att välja en klänning med snörning i ryggen, i den storleken du har nu. Har du då sedan gått ner 1-2 storlekar till bröllopet, så bör klänningen passa ändå utan ändringar. Även om du nu mot all förmodan skulle gå upp lite i vikt, så bör klänningen passa. Är det någon specifik klänning du har i åtanke? :)

    Tänk också på tullen, augustibrud.bloggplatsen.se/2013/03/22/9628038-rakna-ut-tull-och-moms/
  • daniiel
    Cindy01 skrev 2013-11-13 11:29:40 följande:
    Beställde just min klänning från Dinobridal :) Men fick lite panik då rutan där man skall kunna skriva ändringar i (som ni pratat om) aldrig kom :/ Jag skickade sen hastigt ett mail till dom med mitt ordernumber och ändringarna jag vill ha! Tror ni nu dom kan göra det? Är rädd att jag inte får den som jag vill ha den nu :(
    Jag har gjort så, skickat mejl i efterhand med ändringar och ordernummer, och fått alla ändringar jag bett om. Håller tummarna för att det ska funka för dig också :) Vilken klänning blev det? Och vad är det för ändringar?
  • daniiel

    Sheltiegirl - Om jag var du, så skulle jag satsa på en vanlig klänning i empire-modell. Då finns det plats för en mage. Du har ju inte hunnit så långt in i graviditeten i maj (4-5 månader?), så magen lär inte vars jättestor, även om du nog har en liten bula :) Jag beklagar verkligen missfallet och håller tummarna för att det ska gå hela vägen den här gången! Och angående när du bör beställa... Ptja, för att vara på säkra sidan, så vänta inte längre än till mitten på februari, men gärna innan januari är slut.


  • daniiel
    teres77 skrev 2014-01-27 15:04:33 följande:
    Högsäsong... När är den? Tänkte beställa därifrån. Men om jag beställer i slutet på mars så får jag den i värsta fall i slutet på maj. Obestämd Då hinner min sömmerska ändra den om det skulle behövas innan juli då den ska användas... det måste väl räcka?
    Nu, under våren, dom flesta gifter sig ju under sommaren ;)

    Jag vet brudar som fått vänta upp till 6 månader på sina klänningar. Både från butiker och gällande kinaklänningar. Inte shoppa klänning allt för tidigt i all ära, men att vänta för länge är inte bra heller.
  • daniiel
    Maj12 skrev 2014-02-26 11:23:53 följande:
    Hejsan! Här kommer det en råd fråga :) Vet att det förmodligen är svårt att svara på men testar ändå. Någon kanske har köpt denna klänning eller testat något liknande. Har beställt den här klänningen (inte fått den än) och undrar lite över att ha underkjol. Säljaren säger att jag inte behöver någon men jag gillar inte att tyget liksom viker sig inåt vid vaderna/fötterna. Har beställt denna klänning utan släp. Är det någon som kan ge mig lite tips/råd??? Klänningen jag pratar om är nr1 www.ebay.com/itm/New-White-Lace-Bride-Wedding...
    Vacker klänning, hoppas du blir nöjd när du får den :) Avvakta tills dess, då du kunnat pröva den och har känt efter. Du kanske själv tycker då att en underkjol blir överflödig, men om du fortfarande vill ha en underkjol, så ska du självklart ha det :) Det finns underkjolar utan ringar i ett eller två lager som kan passa jättebra till klänningen du har beställt. Allt beror ju på vad man själv föredrar, hur man själv vill att klänningen ska se ut och vilket fall man vill ha på kjolen osv.
  • daniiel
    Salt skrev 2014-02-27 23:09:31 följande:
    Tack Tråden är jättegammal, vill hellre leta på ställen där folk köpt nyligen! Någon borde starta en ny kina-klänningtråd ju. Ska genast kolla in dom där! 
    Trots att den här tråden är gammal, så gäller fortfarande flera av dom oändligt bra tipsen som finns i tråden, men det är lite tröttsamt att leta fram allt bland så många sidor :P Jag har ju följt tråden nästan från start :P

    Men sidor som är värda att kolla in, skulle jag säga, är landybridal.co, dinobridal.com, lightinthebox.com, jjshouse.com och jenjenhouse.com :) Personligen rekommenderar jag Dino väldigt varmt :)
  • daniiel
    Salt skrev 2014-02-28 13:14:23 följande:
    Tack tjejen!! Ja tråden är alldeles för stor för att få nån bra koll. Nån borde starta en ny.
    Kanske du som är insatt i ämnet haha! Solig
    Ska kolla in dom sidorna du nämnde
    Ja, jag kan starta en ny tråd, med en länk till den här gamla så den går lätt att hitta också (ifall någon skulle vilja bläddra igenom), så kan vi börja på ny kula och jag hoppas att det ska gafflas lika mkt i den som det har gjorts i den här :D

    Allmän fråga då, ska jag lägga in länkar till olika sidor i TS? Vad vill vi ha med i TS?
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!