• PimPim83

    Nu har det rasslat till ordentligt på DHL:s hemsida. I lördags skickades paketet från Kina och nu fick jag precis ett meddelande om att det är i Sverige och "Out for delivery", dvs på väg med bud hem till mig! Snacka om att DHL har jobbat snabbt! Så här snabbt gick det inte när TNT levereade min förra klänning från Landy. Då tog det ca 5 dagar, och denna gången verkar det bara ta 3 dagar.


  • PimPim83

    Nu är min klänning här. 48 timmar tog det att skicka den från Kina så det gick snabbare än förväntat.

    Tyvärr har klänningen väldigt skumma proportioner och dessutom är "hålen" för armarna vid axelbanden alldeles för små. Jag fattar inte hur de har tänkt där.

    Jag har iallafall kontaktat en sömmerska och hoppas få hjälp att titta på båda klänningarna jag beställt och sedan får vi väl se vilken jag väljer att använda.


  • PimPim83
    jenniferochaugust skrev 2013-05-27 12:23:44 följande:
    Men åh vad tråkigt! Det lättaste att beställa från Kina är nog axelbanslöst, min tärnklänning med axelband blev ju också fel och helt konstiga proportiioner!
    Hoppas det går att åtgärda, men det mesta går att fixa med en sömmerska verkar det som, tyvärr blir ju den billiga Kinaklänningen med ens ganska mycket dyrare :(
    Ja det känns riktigt tråkigt. Börjar känna paniken komma krypande för det finns inte tid eller pengar att köpa en klänning från en affär nu. Hoppas verkligen sömmerskan kan göra något. Ska träffa henne på fredag.
  • PimPim83
    jenniferochaugust skrev 2013-05-27 13:42:21 följande:
    Det kommer säkert att gå bra! Klart du blir stressad och förväntar dig att det ska gå åt he... Men sömmerskan kommer säkert kunna rädda klänningen :)
    Min brudklänning är ju också hos en sömmerska eftersom det var en massa jag ville ändra på, hade panik innan och förväntade mig att det skulle vara kört. Men när jag kom dit var det "inga problem" gällande allt jag ville ändra :) Så jag håller tummarna för dig!
    Ja jag hoppas verkligen att sömmerskan kan hjälpa mig. Jag provade den första klänningen jag beställde från Landy igen nu ikväll och med några ändringar tror jag faktiskt att den kan bli riktigt bra. Känns lite surt nu bara att jag beställde klänning nr 2 när jag troligtvis inte kommer använda den... Men det är lätt att vara efterklok.

    Jag slapp förresten betala tull på någon av klänningarna, men med klänning nr 2 blev det 162 kr för moms och administrativ avgift. Helt ok.
  • PimPim83



    Ursäkta dåliga mobilbilder, men här är jag i mina två klänningar från Landy. Ingen av dem kan användas utan att fixas hos sömmerska först.

    Det lutar åt att jag kommer att använda klänningen på den undra bilden. Där måste bara överdelen fixas till, urringningen ska göras djupare med mera (om sömmerskan bedömmer att det går). Klänningen är rätt genomskinlig så den måste fodras eller något.

    Den övre klänningen är det ännu fler saker som behöver fixas på, exempelvis ta bort släpet, korta livet, ta ur en inbyggd bh, lägga upp klänningen osv. Dessutom är det en fladdrig tygbit som bara hänger mitt fram på magen. Störande.

    Jag gillar överdelen på den första och underdelen på den andra. Jag känner dock att min kroppsform kommer mer till sin rätt i den andra klänningen. Jag beställde klänningarna i färdiga storlekar, så de är alltså inte måttbeställda.

    Jag ska till sömmerskan imorgon och hoppas att hon kan hjälpa mig!
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!