• viktualia

    Barnkarusellen snurrar vidare

    " Det är inte själva stödet från våra vänner som hjälper oss mest,
    utan den säkra övertygelsen om att de vill hjälpa! "

    Glädje, inredningsfrågor, sorg, bilval, trötthet, barnmatsrecept, oro, vintips, lättnad, resplaner, förtvivlan, amning, befrielse, dagisstart,lycka fertilitetstricks - är alla delar av pratet under åkturerna!

    Följ på ytterligare en åktur med vår mysiga barnkarusell!

    Tack för att ni finns!

  • Svar på tråden Barnkarusellen snurrar vidare
  • kängu

    Lappis- Ja, det låter som en smart lösning med fotpall. Lyxigt att ha en egen heminredningstjej, fast jag som har stort kontrollbehov skulle nog inte klara av det
    Jag tycker det är snyggt med ljusa mattor, men med två hundar så är det tyvärr en omöjlighet

  • Lapinette

    kängu - hon är helt manisk vår inredningstjej och skulle definitivt behöva ett "eget liv". Maken höll på att bli tokig på henne igår när hon velade och diskuterade alla förändringar hon ville/tyckte att vi skulle göra. När man träffar henne så går det inte snabbt utan tar en massa tid. Men hon har hjälpt oss massor och kostat i princip nada.

  • viktualia

    Pling!

    Jo läget är mycket bättre här! Blöder inte alls lika mycket längre och har inte speciellt ont. Mer som en vanlig mens. Så idag har jag vanliga kläder på mig (igår gick jag i träningsbyxor och det är ju inget jag uppskattar... udda eller inte men mysbyxor har jag bara när jag är sjuk..... )

    Page - såg ditt sms imorse.. jag hör av mig nån gång framöver... får ju återgå till alkoholkonsumtion nu och fyllesnack med dig brukar ju vara skoj *fnissar*

    Soffdiskussionen - jag tror också på lös pall snarare än schäslongdel av soffan... däremot vill jag ha en sån där schäslong i arbetsrummet... bearbetar maken... det låter väl som den ultimata platsen för dumsurfande?!! En bärbar dator i knät sittandes i en schäslong?!?!

  • _koko_

    Nu har även jag hittat hit.

    Beklagar ditt missfall Vickan!! Tillräckligt jobbigt att behöva drabbas en gång, förstår att du blir orolig när det händer två gånger på raken!! Kram!

    kängu - Vi har en skinnsoffa plus fåtölj, men märket vet jag ju som sagt inte om jag kan rekommendera eftersom dynan vi sitter mest på blivit lite nersutten efter bara 4 år.
    www.natuzzi.se, modellen klaus (fotpallen ingår).
    Skinn är sjukt praktiskt när man har barn (inte bara hundar som skitar ner, kängu)!
    Av de två du länkade till skulle jag säga att den mönstrade är klart mer fläckförlåtande, men den kräver nog ett rum med ganska lite mönster i övrigt.

    lappis - Vi har en ljusbeige matta i vardagsrummet och nog blir den fläckig, men vi har valt att blunda för det. Efter ett tag blir den jämnsmutsig. (jag läste fö att ni stod i en mataffär och tänkte att det var olikt lappis att köpa matta i mataffär (stormarknader brukar ju ha lite mattor...) ).

    Har packat ner alla jul- och adventssaker idag. Skönt. Har ett beting kvar - det sista ur packningen från resan. Alla kläder är tvättade och det mesta är uppackat, men några grejjer ligger kvar i väskorna och de ska tas om hand idag!
    Men först måste jag pausa lite (vilket jag gör just nu), och äta något så jag mår lite mindre illa. Kramar till alla!

  • _koko_

    Hmmm, nu kikade jag lite mer på natuzzis sajt och vi har alltså den breda soffan som nästan är som en hörnsoffa, och till den fotpall och fåtölj med recliner i samma serie.

    Inte hypermodern men inte heller pösigt ful som skinnsoffor kan vara.

  • BrudSommar2006

    Hej, hej, vi letar också matta. Fast vi har ingen aning om vad vi vill ha dessvärre liksom med allt annat här som det inte blir något av med för att vi inte orkar ta oss för och bestämma oss för något. Jaja, något år ska det väl bli av.

    Iris är ute hos mina föräldrar och bakar bullar, själva ska vi iväg och fika hos bekanta nu, de ska ha barn nu i vår, trodde att vi kanske skulle vara gravida samtidigt i alla fall ett tag, men, men, och sedan ska vi ut till mina föräldrar och äta middag och hämta hem det lilla bustrollet. Shoppade storlek 104 igår så nu måste vi skaffa fler kartonger eller annat lämpligt för nu har vi både 86, 92 och 98 som ligger och tar upp plats. Iris behöver en ny jacka, henner är storlek 92 och den börjar bli väl kort i ärmarna men det finns ju inte en jacka att få tag på. Det är så smidigt när vi bara ska åka bil från ett ställe till ett annat att slippa dra på overallen, blir ju väldigt varmt inne i affärer tex. Har provat Lindex, KappAhl, H&M och PoP men får väl börja leta på nätet nu.

  • viktualia

    Brudsommar - i min värld känns det inte som nån avgörande skillnad mellan att shoppa på H&M än på ellos... så här kommer en snygg brun barnjacka.. www.ellos.se/DetailPages/DetailPage.aspx&productId=219662&SellingFlag=SearchText&SearchBackLink=

    Själv har jag tagit paus från renoveringsarbetet. Har roat mig med lite magträning och jag kommer få träningsvärk.. ha ha ha...

  • kängu

    koko: Helt sant att inte bara hundar skitar ner. Glömmer bort att vi ska ha barn lite då och då märker jag
    Skinn är praktiskt med barn kan jag tänka mig, dock inte med hundar. Blir lätt "repor" i skinnet av deras klor tycker jag. Undviker därför skinn.

    Nu har vi kikat runt lite och det blir nog en 3-sits soffa med tillhörande fotpall (mycket bra förslag Tinga!!). Skönt att ha löst en sak på den långa listan av saker som ska fixas!

  • Fru E

    Vickan-jag och maken gar alltid i mjukisbyxor har hemma aker pa sa fort vi kommer hem sa vi ar lika stiliga bada tva

    Vi letar med matta till matbordet i vardagsrummet, blir antagligen en i neutrala farger som svart, gra, beige eller nat eftersom vi annu inte tapetserat i vardagsrummet sa vill halla det neutralt och andra gardiner, kuddar och filtar istallet.

  • viktualia

    EA - det verkar som att det är jag som avvikande i det där sammanhanget... dvs "alla" utom maken och jag glider runt i mysbyxor hemma. Jag äger i alla fall ett par som jag brukar jogga i. Maken äger inte ens några...

Svar på tråden Barnkarusellen snurrar vidare