• viktualia

    Barnkarusellen snurrar vidare

    " Det är inte själva stödet från våra vänner som hjälper oss mest,
    utan den säkra övertygelsen om att de vill hjälpa! "

    Glädje, inredningsfrågor, sorg, bilval, trötthet, barnmatsrecept, oro, vintips, lättnad, resplaner, förtvivlan, amning, befrielse, dagisstart,lycka fertilitetstricks - är alla delar av pratet under åkturerna!

    Följ på ytterligare en åktur med vår mysiga barnkarusell!

    Tack för att ni finns!

  • Svar på tråden Barnkarusellen snurrar vidare
  • Liten med Mindre

    BS - jag tror EA beskriver "GI-metoden" för viktnedgång. Paulún som var bland de första i Sverige att ta upp GI-konceptet beskriver nog mer mat som är beräknad att ha ett ok GI (dvs påverkan på blodsockret).

    Så vill du ha en kick-start vad gäller viktnedgång så är det nog fler böcker som gäller. Vet inte om det är Ola Lauritzon eller någon annan som författat bok om metoden i fråga.

  • nennesjuttioåtta

    Jaaa våga vägra margarin!
    Vid tillverkning av margarin, används både aceton för att få fram rätt del av oljan. Här försvinner även lukt, smak, färg, och de flesta vitaminer och andra nyttiga ämnen. Sen slås fettmolekylerna sönder. När man sen härdar blandar man fettet med väte och nickelspån (katalsator). Här är det som kallas transfett. Därefter avlägsnas nickelspånet (säger de). MMMm hur gott som helst!

    BTW såg nii kalla fakta igår om dunet? *rys* fan, jag som har så skön dunjacka och duntäcke! och den som äter gåslever efter att ha sett det där (jag visste ju iofs hur de gjorde det men att se det var en annan femma)... kan inte vara riktigt riktig. jag vet att några här älskar gåslever men fy tvale säger jag.

  • Fru E

    Liten-ja glömde nämna det, var så inne i att beskriva .
    Att äta mat med ok GI-värde är jättebra (3:e fasen) men vill man gå ner snabbare i vikt bör man nog ta rivstarten.
    Har med för mig att Ola Lauritzon har skrivit bra böcker som beskriver det mer. Ofta kan man använda sig av samma recept i alla faserna men bara byta ut kolhydraterna i fas 1 mot sallader istället

    www.girecept.com/
    www.gi-recept.se/girecept.asp
    www.tasteline.com/Artiklar_och_guider/Halsa/GI-guiden/

  • Fru E

    Äter nu mer bara riktigt smör och Bregott, inget margarin. *Fniss* låter som värsta hälsogurun nu men det är jag verkligen inte men försöker vara behjälplig till maken

  • Lapinette

    Sorry, hänger inte med i GI-mat och annat just nu.

    Har pratat med min akup samt CvL 2ggr och en av läkarna ska ringa mig senare. Jag hade så sjukt ont att jag låg dubbelvikt i sängen och grät. Maken kom hem från jobbet och nu har det lugnat ned sig. Sa åt honom att ge det 3 timmar (det var så länge jag låg på badrumsgolvet senast). Ska m a o inte göra något utan avvakta. Får jag ont igen så åker jag in. Och självfallet så blöder jag igen. Är så förbannat trött på det här!

  • gosnosen

    Usch Lappis din stackare!!! Skickar bara en megakram och hoppas att det onda snart går över!

  • muggles

    Usch fy fan Lappis! Jag tycker verkligen synd om dig!!! Vilket jäkla skit du har åkt på.

  • BrudSommar2006

    Hm, får kolla in era länkar ikväll. Hinner i vart fall inte läsa fler böcker, det tog flera månader att läsa de jag just läst.

    Lapinette, åh nej, då är det inte magsjuka då, stackare! Din läkare har verkligen valt sämsta tänkbara tillfälle att hålla sig borta.

  • Liten med Mindre

    Lappis - kan häxbrygden har gjort något? Eller ett sätt att driva ut det sista vilsekomna cellerna?

    Hoppas att du får bra hjälp snart!

  • Ore

    Lappis - Jäkla skit att det inte kan ordna upp sig... På något sätt får jag känslan att någon läkare har tagit fel beslut, det måste ju vara något kvar som inte vill försvinna av sig själv eftersom det blöder och gör ont...

    Hoppas att du får ordentlig hjälp nu, och blir av med både smärtor och blödningar!

Svar på tråden Barnkarusellen snurrar vidare