• viktualia

    Barnkarusellen snurrar vidare

    " Det är inte själva stödet från våra vänner som hjälper oss mest,
    utan den säkra övertygelsen om att de vill hjälpa! "

    Glädje, inredningsfrågor, sorg, bilval, trötthet, barnmatsrecept, oro, vintips, lättnad, resplaner, förtvivlan, amning, befrielse, dagisstart,lycka fertilitetstricks - är alla delar av pratet under åkturerna!

    Följ på ytterligare en åktur med vår mysiga barnkarusell!

    Tack för att ni finns!

  • Svar på tråden Barnkarusellen snurrar vidare
  • Izzie

    Skönt att det lugnat ner sig Lappis, men jag tycker fortfarande att du skulle behöva få mer hjälp.

    Skulle din läkare ringa senare idag? Han som varit på semester?

  • fru AM
    nennesjuttioåtta skrev 2009-02-02 13:52:24 följande:
    Var är tummen? Var är tummen? *nynnar*s.buzzfeed.com/static/imagebuzz/terminal01/20...
    Men ser han ut så där??? Fast stackars människa!

    Lappis: ÅK TILL GYNAKUTEN!

    BS: Trist med viktuppgång efter första veckan. Den boken jag tipsade om hette mycket riktigt Jacobs Hälsokök som någon med huvudet på skaft länkade till - den verkar väldigt bra, både planeringsmässigt och näringsmässigt. Hoppas du hittar viktuppgångsboven i dramat (eller är det så enkelt att kroppen märker av att du äter mindre och ställer in förbränningen på "svält"). Fråga på GI-kursen - för du ska väl dit igen snart?
  • Lapinette

    Nej, det är norrmannen upp på CvL som jag pratade med i onsdags som ska ringa. Dock känner jag inte ett dugg för att prata med honom för jag tror att det enbart kommer att bli en repititon. Typ tröstande ord och sen typ tusen gånger "håll ut".

  • BrudSommar2006

    Izzie, ja det var ju det jag skulle göra i sex veckor, inte nödvändigtvis minska massor i vikt utan det viktiga var att stabilisera ätandet i sex veckor, därav GI-ätandet. Fast att gå upp i vikt var ju liksom inte heller planen och sedan gör det ju inget om jag börjar gå ner men det är viktigt att jag inte tar till några drastiska metoder att minska fort i vikt för då är det inte heller säkert att värdena på proverna blir rätt.

  • nennesjuttioåtta

    lapinette
    Nådastöten eller inte. Ska de inte kolla upp det oavsett? Eller om du känner dig lugn med det så är det säkert helt OK. Jag vet inte. Hur presenterar du dig när du ringer? "Tjena, det är den lilla kaninen, ..."

    Izzie
    jag vet, det är lite taskigt men när Tummetott bra dyker upp sådär från ingenstans så blir det ju lite överrasknignshumor.

  • Vännerfan

    Halloj i tråden!

    Vabbar idag. Prinsen har feber och är snorig och hostig. Liksom många på hans avdelninge tydligen. I fredags när jag hämtade honom tyckte jag det var SÅ kul och mysigt att se foton uppsatta på dörren på Prinsen där det stod ?Vänner i alla väder!? med hjärtan runt. På korten pussade han två av de andra barnen och det var verkligen närbilder med slutna ögon och omfamningar. Idag vet jag inte om den idén var så jättebra... Kan ju gissa mig till vilka andra två som också är hemma idag...

    Gällande detta med konkurrensinriktade s.k. vänner så har jag också haft det men liksom Nenne brutit kontakten. En vän är någon som ska ge dig energi, inte ta den samma. Men det kan ta lååång tid att komma på det och ibland är det ju inte så uttalat heller. Men jag känner att jag alltid haft fler vänner än jag hunnit med, så då kan man faktiskt ställa det enkla kravet att det ska kännas BRA att ha de i sitt liv. Annars tar de ju bara tid och energi från de goa vännerna man har.

    MrsB, Fy, så läskigt med Malte!!!! Hoppas det kommer läka snabbt och bra!! Detta att bränna sig tror jag de kommer ihåg, så att han inte gör om det.

    Lappis, Gjorde din chokladfondant i helgen och den blev smaskens!! Väldigt förvånade insåg vi dock att jag av misstag bara tagit hälften så mycket choklad som man skulle. Men den blev ju god ändå och smakade jääääättemycket choklad, så nu undrar vi såklart hur den smakar med dubbla mängden. Får testa nästa gång. Men då tar jag nog inte 85%-ig, för det känns som att det blir fööör mycket av det goda, eller blir det inte det?

    Tinga, Åh, förstår att du blev tårögd när du såg fotona och detta med den lille pojken som dog. Det blev jag också när jag läste det... Ibland är man inte tacksam nog, eller: det går nog inte att vara tillräckligt tacksam liksom. Nåt annat: Vi har bokat in en resa till Rom nu, mycket tack vare att du var positiv till det för då fortsatte jag surfa runt efter ställe att bo på. Hittade till slut ett mini-Bed&Breakfast (där de faktiskt verkar ha någorlunga frukost för att vara Italien) med kyl på rummet och tillgång till hett vatten (=> välling) dagen lång. Det verkade ha bra service och ligga bra så vi kan gå till de flesta ställena. Jag blev ju lite avskräckt när jag läste om att det inte är barnvänligt i Rom (inga skötbord, kullersten och mycket trafik), men tänkte sen efter och Prinsen tycker ju det är jättespännande med bilar och bussar och sitter gärna ett tag i vagnen, så det ska nog funka. Och den vagnen vi har funkar utmärkt att köra på kullersten, gjorde det senast i lördags. Ser verkligen så mycket fram emot den resan. MYCKET mer än jag hade gjort om vi åkt till Kanarieöarna. Prinsen behöver ju bara sitta i knät i 2,5 timmar i stället för 6 timmar också och det känns också bra. Så tack för putten i rätt riktning!

    Kängu, Har varit på Varbergs kurort och har några andra spa:n att jämföra det med. Jag tyckte det var dyrt där. När man är norra Europas bästa spa och är jättedyrt så vill jag inte känna att maten var bättre på ett annat ställe (Lundsbrunn) och jag vill faktiskt inte heller betala extra för en frukt när jag aldrig gjort det på andra ställen. Hörde flera med liknande kommentarer. Jag hade HÖGA förväntningar och behandlingarna och träningssalen respektive omgivningen uppfyllde de, men inte resten. Vill nog tipsa dig om det japanska spa:t som ligger i Varberg i stället för det ska vara jättebra har jag hört. Har dock inte varit där själv.

    Muggles, Heja Moa! Nu kanske hon har fattat grejen? Hoppas det går bra framöver. Det var goda nyheter! Och var avis jag blev när jag sladdade förbi FB och såg att ni skulle till Fond. Inte för att jag har varit där, men jag kan ju tänka mig... Hur var det?

    Lappis igen, Din stackare! Vad har du nu råkat ut för? Tycker det kan räcka med blod och smärtor för dig nu i 9 månader sådär!!

    MSW, Ja, Prinsen är verkligen full i 17! Men på ett bra sätt, för han lyssnar ändå hyfsat om man höjer rösten. På dagis är det han och en till som är allierade och de synkar sina hyss. Typ slänger maten på marken samtidigt, slänger av sig mössorna i vagnen samtidigt. Och sen skrattar de. Alltid. De skrattar bara de ser varann. Så himla härligt. Han bor bara 5 hus bort också, så det är ju kul om de sen kommer umgås även utanför dagis.

    Äh, nu postar jag fast jag inte har läst klart.

  • Lapinette

    nenne - där är jag mer känd som "den där med utomkvedes som bara står och stampar". Måste ge en eloge till systrarna/barnmorskorna uppe på CvL. De är så gulliga och empatiska.

  • nennesjuttioåtta

    BS
    Du ska se att det vänder. Nu har du tagit beslutet och bestämt dig, nästan som halva inne! Du kommer att fixa det här och helt plötsligt kommer du att vakna och ställa dig på vågen och inte fatta när eller hur det hände.

Svar på tråden Barnkarusellen snurrar vidare