• viktualia

    Barnkarusellen snurrar vidare

    " Det är inte själva stödet från våra vänner som hjälper oss mest,
    utan den säkra övertygelsen om att de vill hjälpa! "

    Glädje, inredningsfrågor, sorg, bilval, trötthet, barnmatsrecept, oro, vintips, lättnad, resplaner, förtvivlan, amning, befrielse, dagisstart,lycka fertilitetstricks - är alla delar av pratet under åkturerna!

    Följ på ytterligare en åktur med vår mysiga barnkarusell!

    Tack för att ni finns!

  • Svar på tråden Barnkarusellen snurrar vidare
  • Izzie

    BS - Ren GI är egentligen inte ett sätt att gå ner i vikt. Det är ett sätt att äta förstås, men man går inte nödvändigtvis ner i vikt av det.

    Det hela går ju ut på att hålla blodsockret på en stabil nivå och därför undvika livsmedel som har får för stor effekt på blodsockret, såsom kolhydrater (framförallt snabba sådana). Det man äter mycket av inom GI är ju fett och protein, och vad man ska ha i tanken är ju att speciellt fett, även de bra fetterna, innehåller mycket kalorier.

    Oavsett diet (eller livsstil om man så vill), har ju samma förutsättningar i form av den energinivå som man behöver och gör av med. Det hela handlar ju egentligen om inkomster och utgifter. Ska man gå ner i vikt måste man göra av med mer energi än vad man får i sig via maten.

    GI innehåller ju en hel del livsmedel med högt energiinnehåll och därför kan det vara viktigt att åtminstone till en början samtidigt hålla koll på den totala kalorimängden så att den inte överstiger ditt behov.

    Det kan vara det som gör att du har haft en viktuppgång under veckan. Å andra sidan kan det vara mycket som spelar in. Vätskenivån i kroppen och var man befinner sig i menscykeln tex. Tycker du har varit jätteduktig som har hängt i hela veckan. Det är tufft att lägga om sina matvanor och det viktigaste är att inte ge upp för tidigt! Häng i så ska du se att du snart får se bra resultat. Vill du har en skjuts i viktnedgången så ska du egentligen strypa nästan alla kolhydrater, även de långsamma. Det drar igång förbränningen och eftersom kolhydrater binder mycket vätska tappar du nästan omedelbart vikt och det brukar ge en kick motivationsmässigt (även om det till en början bara är vätskekilon).

    Kram!

  • Izzie

    Vilka små goingar! Kollade precis in nyheterna i galleriet! Kul att se hur snabbt alla ändrar sig!

  • Fru E

    Izzie-ja det var det där som jag ville ha sagt angående GI men är itne så bra på att formuelera mig

  • Izzie

    EA - Tack för tips på recpetsajter! Bra att ha lite att välja mellan när jag tröttnat på recepten som står i xtravaganza-boken...

  • nennesjuttioåtta

    Izzie
    hahahaha visst är den hysteriskt rolig?!?! jag har kollat flera gånger och börjar asgarva varje gång. D

  • Izzie

    Jag känner mig lite taskig, men jag kan inte annat än att garva...

  • Lapinette

    BS - ge inte upp dieten än men visst är det så att vissa dieter inte tar på vissa människor. Min kollega + man har gått hos en dietist i drygt ett år och han gick ned 15 kg och hon gick upp 2 kg trots att de äter samma mat. Tröstlöst till tusen!

    Som ni märker är jag kvar hemma. Som jag sa tidigare så har värken lugnat ned sig. Har precis fått i mig en kopp te + en rostad macka och förhoppningsvis stannar den i magen. Jag har fortfarande lite ont men det känns mest som dagen efter ett ET ... när magen känns uppf'ckad och man vill flyta omrking (inte sätta in hälarna så där hårt som jag normalt gör).

    Tack för all omtanke och trevligt att en smygläsare "gifta Lili" tittade in!

  • Lapinette

    Ahhh glömde nog skriva att både min akup + gänget på CvL (jag är känd där uppe ... de vet med en gång vem jag är när jag ringer numera) hoppas och tror att detta kanske var nådastöten. Åhhh... vad jag önskar detsamma.

Svar på tråden Barnkarusellen snurrar vidare