• viktualia

    Barnkarusellen snurrar vidare

    " Det är inte själva stödet från våra vänner som hjälper oss mest,
    utan den säkra övertygelsen om att de vill hjälpa! "

    Glädje, inredningsfrågor, sorg, bilval, trötthet, barnmatsrecept, oro, vintips, lättnad, resplaner, förtvivlan, amning, befrielse, dagisstart,lycka fertilitetstricks - är alla delar av pratet under åkturerna!

    Följ på ytterligare en åktur med vår mysiga barnkarusell!

    Tack för att ni finns!

  • Svar på tråden Barnkarusellen snurrar vidare
  • MSW
    MSW skrev 2009-02-02 10:40:46 följande:
    Ang husbud, så är vi juh väldigt medvetna att det är liten chans att vi skulle få det.. Å andra sidan har de en lägenheten som de flyttar till i slutet av februari iaf.. Och vi har inte råd att gå mycket mer än halva priset för det (och tycker inte det är värt alls så mycket som de begärt, men mer än vad vi isf bjuder hade de säkert kunnat få av rätt person...)
    Parallellt med det drömmer vi om att bygga ett hus ngn stans på mina föräldrars mark.. Men ska man bygga ett hus vill man juh bygga det precis som man vill, och det har vi nog inte råd med.. Men undersöka och drömma kan man juh..
    Kostar juh en del när man behöver bygga/borra brunn.. Inget kommunalt man kan lägga till sig till..
  • BrudSommar2006

    Frejis, chili SIN carne! Och den var god, annars tycker jag att jag valt recept dåligt för inget av det som låtit gott har faktiskt varit gott. Jag måste ju ändå helt klart ha ätit för mycket eller ätit fel för jag har stått stilla i vikt jättelänge och så första veckan jag faktiskt försöker ordentligt så går jag upp!

  • Fru E

    BS-vad har du ätit under första veckan? Kör du rivstarten eller är di i tredje fasen?

  • Ore

    MSW: Japp, kan skriva under på att man vill ha huset precis som man vill ha det... Det vi tjänar på att bygga själva lägger vi lätt på en massa andra grejer... Och det är farligt lätt att tycka att en summa är ganska liten jämfört med det stora hela...
    Men min värsta "usch vad det är dyrt att bygga hus"-ångest avtog litet när mormor nyligen sålde sitt hus. De som köpte det kommer i en snar framtid få göra om dräneringen, samt byta tak. Och byta kök är ganska behövligt, och några golv att lägga om... Så när det väl är gjort så är de uppe i samma summa som oss. Och då har vi ett splitter nytt hus med massa supersnygga grejer i och på....

    Då kändes det faktiskt bättre

  • BrudSommar2006

    EA, rivstart??? Tredje fas??? Står inget om det i Pauluns böcker som jag har?

  • nennesjuttioåtta

    jag tror på den här fettmetoden, ät mer fett! Men framför allt. Tro på att du ska lyckas!

  • Fru E

    Det är lite beroende på hur snabb viktnedgång man vill ha. I det jag har läst om finns det 3 faser i GI: rivstart när man inte äter kolhydrater för att kroppen ska förbränna effektivt, fas 2 när man sakta sakta för in kolhydrater igen och fas 3 som är tänkt att man ska vara i hela livet. här beskrivs de olika faserna
    www.gilivsstil.com/de-olika-faserna

    Man behöver inte följa alla faserna men vill man ha märka resultat snabbt så tror jag att man ska börja från början. Vi äter en blandning mellan fas 2 och 3 nu, dvs byter ut mer och mer av ris/pasta/potatis mot sallader istället och äter ägg rätter i alla dess former. Äter mycket mer grönsaker och mindre ris/pasta/potatis och äter vi dessa så är det fullkornsprodukter.

  • kängu

    Oh, hus! Vi vill också bygga så småningom. Typ om 2-3 år sådär...

    MSW- Friskt vågat, hälften vunnet! Du har ingen länk till huset?

    Lappis- Fy fabian att det ska vara något hela tiden. Jag hade ringt gynakuten och bett att få komma dit. Har ju varit mycket konstigheter det senaste så är nog bra om du får komma till läkare. Även bra att få en "second opinion" gällande hur du ska hantera X:et.

  • Fru E

    Håller med dig Nenne tror man ska äta rätt fett och inte vara rädd för allt fett. Äta lagom och röra på sig

    Kämpa på BS *heja heja*

  • kängu

    Telis- Vi lagade ditt kycklingrecept igår (för visst var det väl ditt det där med kyckling i rödvinsvinäger och tagliatelle?! Mums!! Håller precis på att värma upp resterna till lunch...

Svar på tråden Barnkarusellen snurrar vidare