• _koko_

    Barnkarusellen snurrar vidare

    Nu har även jag hittat hit.

    Beklagar ditt missfall Vickan!! Tillräckligt jobbigt att behöva drabbas en gång, förstår att du blir orolig när det händer två gånger på raken!! Kram!

    kängu - Vi har en skinnsoffa plus fåtölj, men märket vet jag ju som sagt inte om jag kan rekommendera eftersom dynan vi sitter mest på blivit lite nersutten efter bara 4 år.
    www.natuzzi.se, modellen klaus (fotpallen ingår).
    Skinn är sjukt praktiskt när man har barn (inte bara hundar som skitar ner, kängu)!
    Av de två du länkade till skulle jag säga att den mönstrade är klart mer fläckförlåtande, men den kräver nog ett rum med ganska lite mönster i övrigt.

    lappis - Vi har en ljusbeige matta i vardagsrummet och nog blir den fläckig, men vi har valt att blunda för det. Efter ett tag blir den jämnsmutsig. (jag läste fö att ni stod i en mataffär och tänkte att det var olikt lappis att köpa matta i mataffär (stormarknader brukar ju ha lite mattor...) ).

    Har packat ner alla jul- och adventssaker idag. Skönt. Har ett beting kvar - det sista ur packningen från resan. Alla kläder är tvättade och det mesta är uppackat, men några grejjer ligger kvar i väskorna och de ska tas om hand idag!
    Men först måste jag pausa lite (vilket jag gör just nu), och äta något så jag mår lite mindre illa. Kramar till alla!

  • _koko_

    Hmmm, nu kikade jag lite mer på natuzzis sajt och vi har alltså den breda soffan som nästan är som en hörnsoffa, och till den fotpall och fåtölj med recliner i samma serie.

    Inte hypermodern men inte heller pösigt ful som skinnsoffor kan vara.

  • _koko_

    lappis
    vilken skit du går igenom just nu!!! alla kramar till dig!

    bs
    svårt att motivera sig vidare när det går åt fel håll! Har du ingen möjlighet att få remiss till en dietist? eller kontakta en privat? håller tummarna för att det vänder för dig snart.

    frullan
    är så ledsen att det känns som det gör för dig. undrar också om inte köns-ul vore bra. jag tror inte du kommer hata magen om det är en kille, utan hinna vänja dig vid tanken och börja älska det barnet också. alldeles oavsett är det ert mirakel.

    am
    visst går du på mamamia? är någon bm bättre/sämre där? jag har bokat inskrivning där, men fick ta förstå bästa tid eftersom jag är så sent ute.

    vänner
    varför stommar bakom? de tar rätt mycket yta. vi har elfa-hyllor o malm-byråer, och får dessutom plats med tvättkorgarna. när det gäller djupet vet jag inte riktigt, ska se om jag får tag i en tumstock utan att väcka hela huset. är hur som väldigt nöjd med lösningen!

    sen var det en massa mer jag skulle kommentera, men som vanligt har jag glömt.

  • _koko_

    Fniss, nja, kanske lite, men mest tycker jag det är lika bra att utnyttja att jag är morgonpigg, så nu står klockan på halv 6. Somnade före 9 igårkväll...

    Är även jag förkyld dock, hoppas det inte blir värre. Conny snörvlar och hostar och hade 38.5 igårkväll. Hans värsta förkylning hittills, så jag klagar inte (dvs det är inte så farligt, han är pigg på dagarna och sover hyfsat på nätterna), men jag tycker ändå synd om honom förstås.

    nenne - Grymt att ni inte behövde sumpa denna månads insemination! Undrar så vad det är som ställt till det för dig, om det är progget, eller om det är något annat.

    muggles - Tänker mycket på det här med hygien på dagis eftersom vi kommer ha en nyföding när conny ska skolas in (om vi inte skjuter på inskolningen, men jag tror faktiskt han skulle behöva dagis...). Känns inte superkul förstås, lär gå åt mycket alcogel!

    Måste leta reda på länken till nya galleriet!

    Telis - Låter som att ni haft det härligt, blir lite avis!

    Nu ska jag rycka tag i min dokumentation tror jag. Är fortfarande ensam här, men lite måste jag nog jobba ändå.

  • _koko_

    am - Har glömt vad hon heter, men tror inte det var samma som du har. Det får gå, i värsta fall är det ju bara att byta.

    muggles - Precis det jag menade med att det inte är så farligt. Märkte att han var påverkad igårkväll, började gråta när han hostade osv, och det är ju det som är jobbigt, inte vad termometern visar.

    telis - Tyckte rubriken var underhållande: "Onödiga ul risk för barnet" (eller vad det stod). Hur skiljer bebisen på nödvändiga och onödiga ul/vul?? Tänker på conny som det gjordes otaliga vul på precis de veckor då hjärnan utvecklas. UL är kanske "farligare", men jag tror att såna artiklar skadar oss som gjort nödvändiga undersökningar mer än de får folk att låta bli de "onödiga".

    Heja muggles, på klåparn bara!

    lappis - Skönt att du mår bättre!

  • _koko_

    muggles - Vet vad du går igenom. Kram!

    telis - Fast jag tycker inte det går att jämföra t ex alkoholintag med ul. Det är väl knappast någon gravid som dricker alkohol av medicinska skäl? Jag håller helt med dig om att folk alldeles för lättvindigt gör ul till höger och vänster, men vi är ändå mycket restriktiva i sverige jämfört med andra länder (vilket zozo är inne på, har för mig att sweetan skrivit om det också). Jag tycker inte heller att artikeln visar på några forskningsunderlag, utan bara som vanligt "man vet inte säkert att det är helt riskfritt" .

    Nu ska jag försöka få i mig lite lunch innan mastodontmötet allan ( = hela eftermiddagen)!

  • _koko_

    MEN FREJIS!!!! Grattis!!!!! Vilken nyhet!!
    Stanna kvar nu lilla pyre, den här gången ska frejis bli MAMMA!

    Hej sweet, tänk att tösen är så stor!!

    Telis - Jag vänder mig inte alls mot att man ska låta bli onödiga ul (för det tycker jag också att man ska), utan att artikeln inte presenterar något vetenskapligt stöd för påståendet. Röntgen VET man är skadligt, UL vet man faktiskt inte. Har precis som sweet läst att det enda man kunnat hitta någon koppling till är vänsterhänthet, och det är marginella skillnader även där.
    Men nu ska jag sluta tjata och åka hem!

    ... med ett leende på läpparna, för frejis har PLUSSAT!!!

  • _koko_

    Och jag måste såklart börja denna dag med att säga GRATTIS igen till frejis, så sjukt roligt!!!!!!!!

    annars är jag kanonförkyld och blir hemma från jobbet idag. Gaaah, har inte alls tid med det! Nåväl, back to bed.

  • _koko_

    åh, vad mycket mysig läsning det var att läsa ikapp idag!

    Mat - Jag och liten har ju samma favvorestaurang, men nu var det säkert ett halvår sedan vi var där... Men jag gick igenom vår hög med presentkort vi fått det senaste året, och där låg presentkort på både gondolen och dollys steakhouse, trevligt! Vi fyllde ju 30 i fjol båda två och då fick vi en hel drös presentkort, trevligt!

    Dassiga hantverkare - Don't get me started... Heja muggles!

    Lappis - På lördag är alltså första gången jag kommer att hoppas på ett minus för dig då. Aldrig mer.

    Kängu - Jag skulle inte rekommendera att resa efter v28. De flesta försäkringar täcker nämligen endast så länge. Dessutom skulle jag vilja vara hemma OM det nu skulle hända något. Jag reste under v25-27 (till florida och spanien) när jag var gravid med conny och det gick utmärkt!

    Mrs B - Jobbigt med blåsorna, hoppas de läker snabbt! och förkylning på det också, du har det inte lätt!

    Liten - Krya på dig ordentligt nu, och hoppas det reder upp sig på jobbet också. Inte alls kul att känna sig ensam! Ang rösten lärde jag mig använda magen på gymnasiet (när jag, håll i er nu, tävlade i cheerleading!), så jag blir ALDRIG hes. Vilket jag tycker är tråkigt, för jag tycker det låter så roligt när man pratar då... Man är aldrig nöjd, liksom.

    Vänner - Vi ställde de befintliga garderoberna i connys rum i stället, men det där kan man ju ändra allteftersom, det är det som är så bra med skjutdörrar.

    Nu ska jag passa på att njuta lite av lugnet, sambon är på ÖF med conny, jag är fortfarande rätt däckad av förkylningen.

  • _koko_

    Skräp, fortfarande hemma från jobbet.
    Är dessutom skitsne över att vara sjuk när det är så fantastiskt vackert ute! Sambon och conny är på väg till ÖF med pulka, men jag får vackert stanna hemma...

    Men men, vad är väl en bal på slottet?!

    Jag brukar göra ganska små muffins (så kan man äta flera ), och lärde mig den hårda vägen att man inte ska fylla formarna mer än hälften - första gången blev det en enda stor muffins av alltihop... Men gott blev det iaf. Min favorit tror jag är med blåbär och kokos.

    Fina nya bilder i galleriet, vi har många hurtbullar i tråden!

    Telis - Märker du någon skillnad nu när du har ätit tillskott ett tag? Är det något mer än omega 3o6 du tar? Ska du göra någon endobehandling i samband med äd?

    muggles - Hoppas din mormor får somna in lugnt och smärtfritt, om det nu inte finns någon annan utväg.

    Rensa - Även här är det jag som vill rensa och sambon som krampaktigt håller kvar i sina saker. Fast omaka skor kan till och med han slänga.
    Igår blev jag dock lite matt - min gamla micro med 7 år på nacken gick sönder (effekt-vredet har gått av), och han började genast googla efter var man kan köpa ett nytt effektvred... Visst har vi det inte jättefett för tillfället (jämfört med när båda jobbar), men en ny micro har vi nog ändå råd med...

    BS - Iris kanske inte bara ser äldre ut än hon är, hon kanske känner sig äldre också? Conny vill ju göra mycket han egentligen inte klarar, vilket resulterar i många blåmärken, ofta i ansiktet dessutom...

    Nä, nu måste jag nog lägga mig en stund. Kramar till alla!

Svar på tråden Barnkarusellen snurrar vidare