• _koko_

    Barnkarusellen snurrar vidare

    Quinoa-gröten går säkert att göra i micron också, precis som havregrynsgröt.

    God morgon förresten, och HEJ nenne!!!!
    Intressant och lite läskig läsning om hemokromatos. Hoppas det inte är det, eller åtminstone en mild variant. Vad det än viar sig vara hoppas jag du blir bra snart! Och spännande med ivf-samtal nästa vecka! Hoppas ni inte behöver vänta på spraystart!

    Blev hemma idag, vilket gör det väldigt svårt att koncentrera sig på jobbet (ingen som ställer frågor och påminner om vad jag borde göra)... Sambon och conny är på ÖF, så jag har ingen som stör iaf.

    Piggis - KÖ till ÖF, har aldrig hört på maken!!! Dags att öppna fler låter det som, förstår att ni inte går dit! På vår närmaste är det ibland bara 3-4 barn totalt, lite tråkigt det också, men ändå miljöombyte.

    Jag bjuder på plockgodis till de som inte får dricka bubbel!
    (och apropå det, min cocktailklänning har kommit, när var det nu vi skulle ha mingel, AM?)

  • _koko_

    Mmmm, quinoasallad... Här blir det dock fiskbullar till lunch, men jag råkar gilla det, precis som blodpudding! Fast blodpudding innehåller vetemjöl, så det har jag inte ätit på flera år...

  • _koko_

    Mmmm, pizza... Det måste vi nog göra snart vi med, kanske i morgon! Ikväll blir det nämligen tex-mex, mums det med!

    Vi har ju en bakmaskin nuförtiden, som gör utmärkt pizzadeg.

  • _koko_

    frejis - Ja, jag tycker den är skitbra faktiskt. I den vi har häller man först i vätskan, sedan mjöl etc och sist jäst (enklast med torrjäst), sen sköter den resten! Det tar rätt lång tid (3h från start till färdig limpa), men man behöver ju inte lyfta ett finger under tiden.
    Har gjort vita bröd, grova bröd, bröd med frön och nötter, pizzadeg samt kanelbullsdeg än så länge, och allt har blivit jättebra! Enda nackdelen är nog att jag äter onyttigare när det finns hembakat mjukt bröd (annars äter jag ju bara knäckebröd). Och förstås att maskinen tar stor plats - nästan som en liten micro.
    Gillar man själva bakningsdelen är väl inte bakmaskin ett klockrent alternativt, men om det är att kunna njuta av hembakat som är det viktiga rekommenderar jag den verkligen!

    ore/frejis - Hoppas era illamåenden går över snart!

  • _koko_

    Hihi, Lappis minne känns mer positivt än AMs. Vi har den i källaren när vi ställer timerna på den. Den låter inte så jättemycket, men piper flera gånger under processen, och det kan man inte stänga av!

    Nu är lunchen avklarad, sonen sover och sambon målar i garaget, kanske skulle ta och jobba lite igen?

  • _koko_

    Hmmmm, lappis, det tolkade min nenne-hjärna på ett heeelt annat sätt!
    Vår maskin har hur som helst bara kladda en gång, och det var när jag inte orkade räkna om bullreceptet så jag visste att jag hade i lite mer än vad som får plats... Annars är det i princip bara att skölja ur behållaren när man tagit ur brödet.

    Var är alla, firar fredag redan? Bara för att jag har tid att sitta här...

  • _koko_

    Vad ska du äta ikväll då, lappis? Är ju även jag alltid hungrig (eller sugen egentligen) och vill ha inspiration.

  • _koko_

    Mmmmm, musslor!!!
    Ostkaka är däremot ingen favorit här, men jag tycker inte det är äckligt heller.

    Alltid trevligt att bli bortbjuden, skönt att sätta sig vid dukat bord. Jag som har hemmaman för tillfället får rätt ofta njuta av det också.

    Har fått ont i huvudet, funderar på att ta en alvedon, men är tveksam till om det kommer hjälpa...

  • _koko_

    Lappis - Egna middagar är ju också trevligt, men bäst är väl nån slags balans förstås.

    Ore - Salta kex till middag låter möjligen lite fattigt, även om jag vet hur du tänker. Burritos har jag inte ätit sen jag var i denver för några år sedan (men då blev det typ 4 på en vecka, mums! )

    Hmm, rätt uppenbart att jag är matglad va?

Svar på tråden Barnkarusellen snurrar vidare