• a ring on my finger

    Skånebröllop 2014

    Efter att ett tag ha varit med i en grupp som heter Skånebrudar 2013 tyckte jag nu det var dags att starta en för 2014 istället eftersom vi bestämt oss för att vänta ett år med vårat bröllop.

    Är det möjligtvis fler från Skåne som planerar bröllop 2014 eller kanske någon som planerar bröllop i Skåne trots att ni bor någon annanstans?

    Vårt bröllop kommer att vara i Helsingborgstrakten och just nu lutar det åt att festen kommer hållas på H55. Var cermonin ska vara har vi dock inte alls bestämt än.

    Vem är ni?
    Var bor ni?
    Var ska ni ha ert bröllop?
    Hur ska ni ha ert bröllop?
    Hur långt har ni kommit i planeringen?

    osv...        

  • Svar på tråden Skånebröllop 2014
  • camillaekenmo

    Hejsan jag tyckte jag kunde passa här:) jag heter camilla och är 27 år gammal och har 3 barn, vi ska gifta oss den 9 augusti 2014. Vi bor i malmö men jag är ifrån småland från början så vårt bröllop kommer bli där jag är uppvuxen på landet alltså i skogen:) håller på med planering me har 1000 idéer:) ska åka och pröva klänning den 13 feb. Funderar på bröllopsmässan i helgen i malmö nån mer som ska gå?? :)

  • Förälskade

    Jag ska på bröllopsmässan, en av det få,saker jag kan få med min blivande på. Han har börjat kommunicera lite mer nu när det kommer till bröllopet :) Inte bara åsikter utan även förslag :)

  • Camben

    Hej igen, vi var faktiskt på bröllopsmässan förra året och ångrar inte det då vi tyckte att vin fick en väldigt bra översikt på de flera ställen i Malmö med omnejd där man kan hyra lokal, beställa tårta, hyra ljus osv osv Men ett stort minus var att bokningen man kunde göra via deras hemsida med de olika utställarna inte hade fungerat alls (de visste inte ens om det!) Nu till en helt annan fråga: ang brudbuketten - fick idag höra att den "måste" vara behandlad för att undvika att den fläckar ner brudklänningen. - stämmer verkligen det? Och isf kan någon rekommendera en billigare florist i Malmö (mao inte Blomsterpigan eller Gueteva) som gör detta? (Ibland tycker jag det är så mycket "måsten" som alla tipsar en om, snällt såklart men då man inte har obegränsad budget kan det bli lite jobbigt med alla dessa extra grejer. Jag hade t ex tänk beställa en vanlig bukett och binda ett sidenband runt stjälkarna).

  • Glytten

    Camben, det kanske är så att brudbuketter brukar behandlas (jag har ingen aning), men så länge du inte gnuggar eller trycker buketten mot klänningen så bör det väl inte hända något!? Eller!? Många här på BT har ju bundit sina egna buketter och ingen av dem verkar ha haft några större bekymmer med fläckar... Jag har ingen riktig koll på läget, men har nog tänkt binda min egen bukett.. Jag får väl helt enkelt hålla buketten på armslängds avstånd.. Hihi.

  • ESW

    Jag ska också gå på bröllopsmässan och det var bra att du skrev det med att utställarna inte verkar veta om tidsbeställningen. Kanske är det annorlunda i år men funktionen verkar konstig då man inte får någon bekräftelse på den tid man bokat.

  • Yavanjakementari

    Roligt att vissa av er ska dit, då kanske vi möts ;) Eller ja, om vi nu ska dit. Jag funderar på att åka pulka istället. Vi har liksom inget kvar att boka, allt är redan bestämt. 

    Den 8 mars ska vi samt tärnor och toastmaster ta tag i att göra inbjudningskorten. Det ska bli kul! Vi ska kombinera det med att prova ostar, mousserande och portvin! 

  • Camben

    Tack Glytten! Ska ställa frågan i den stora blomstertråden! @ESW - ja vill man vara säker ska man nog slå en signal till arrangörerna för mässan för att säkerställa. Vissa ställen var väldigt poppis så man fick köa lite för att "komma fram". Vi hade nog tur och var där tidigt, strax efter öppning men märkte snabbt hur det fylldes på. Men som sagt vi tyckte det var ett smidigt att få en överblick och komma igång med planeringen. Ha det så skoj ni som ska dit!

  • Camben

    Det börjar dra ihop sig så ny kommer här ytterliga fråga :)


    Jo, vi ska hyra buss som hämtar och lämnar gästerna i centrala Malmö.


    Vi tänkte att det kunde vara en kul idé att bestman och brudtärna ska erbjuda gästerna ett glas bubbel så de får mingla lite innan avgång (om vädret tillåter).


    Frågan nu är då vart bussen kan stanna???


    Enl. Malmö stads hemsida så finns det i princip bara stora "busshållplatser" på Gustav Adolfs Torg (framför Elite hotel) och vid Pildamsparken (för turistbussar som ska till teatern).


    Inget av ställena känns speciellt mysiga att mingla på :/


    Har någon något tips?


    Jag tänkte på vändzonen vid Casinot/Stadsparken, någon som vet om man får lov att nyttja den?


    Tack på förhand!

  • Förälskade

    Då har man vart på bröllopsfeber, vart grymt besviken men tror det berodde mer på mässhallen än själva utställarna. För vart man än stod kände man sig ivägen och det var inte ens mycket folk! Modevisningen var amatörmässig och jag led när jag såg hur släpen fastnade i det slitna golvet när modellerna gick. Jag och gubben hade det mysigt, vid halv 12 ungefär promenera vi till GA och gick in på söderns högtidskläder. Katastrofalt, ville ha hjälp med att hitta kläderna till min blivande och han var inte intresserad av att hjälpa oss hitta rätt utan ville bara veta on det var mycket folk på mässan och klaga över att det var sååå dyrt att hyra in sig där och dem gjorde då inte det M.m . Vi promenerade sedan bort till stiliga högtidskläder på dalavägen/gatan för att bara upptäcka att han stängde klockan 13.00. Men vet ni vad? Trotts att klockan var närmare två så släppte han in oss och hjälpte oss i jakten på brudgummens kläder! Så vi hittade det vi sökte och min blivande kommer hyra en jätte snygg frockcoat därifrån. Underbar service kan varmt rekommendera dem!!

  • Larssonmaria86

    Vi var också på Stiliga Högtidskläder idag och håller verkligen med dig om den underbara servicen! Vi kom vid halv ett (dem brukar ju stänga 15.00 men skulle stänga tidigare p.g.a. mässan) och kände oss lite småstressade men han som hjälpte oss var helt fantastisk och vi var där till tjugo i två så vi måste precis missat varandra ;) Vi kände oss så väl omhändertagna och han hade så många bra tips! Kan verkligen rekommendera dem :)

Svar på tråden Skånebröllop 2014