• Äldre 11 Apr 13:09
    44943 visningar
    188 svar
    188
    44943

    Skånebröllop 2014

    Efter att ett tag ha varit med i en grupp som heter Skånebrudar 2013 tyckte jag nu det var dags att starta en för 2014 istället eftersom vi bestämt oss för att vänta ett år med vårat bröllop.

    Är det möjligtvis fler från Skåne som planerar bröllop 2014 eller kanske någon som planerar bröllop i Skåne trots att ni bor någon annanstans?

    Vårt bröllop kommer att vara i Helsingborgstrakten och just nu lutar det åt att festen kommer hållas på H55. Var cermonin ska vara har vi dock inte alls bestämt än.

    Vem är ni?
    Var bor ni?
    Var ska ni ha ert bröllop?
    Hur ska ni ha ert bröllop?
    Hur långt har ni kommit i planeringen?

    osv...        

  • Svar på tråden Skånebröllop 2014
  • Äldre 15 Oct 21:52
    #91

    Vi har skickat Save the date nu och kommer skicka ut inbjudningskortet så de landar i brevlådorna på alla hjärtans dag. Sen är det osa till siste mars, 2 månader innan bröllopet.

  • Äldre 17 Oct 19:04
    #92

    Okej, så utan STD kort, tidigare inbjudning och med STD senare inbjudning. Jag funderade på vigseln i kyrkan.. Är det 2 obligatoriska psalmer (allsång) + solosång om man vill ha det eller kan man ha 2psalmer som sjungs av solisten? Alltså ingen allsång? Hoppas ni förstår. .

  • Äldre 20 Oct 15:31
    #93

    Hej,


     


    Jag och min blivande man kommer från Helsingborgsområdet och ska gifta oss i juli här i Helsingborg. Vi har bokat lokal men allt blir klart i november så jag håller gärna på det ett tag till :) Vi har bokat Raus kyrka men har inte till 100% bestämt oss för den än (det var ok att avboka).


    Jag har börjat fundera på "Save the date" inbjudningarna för det är ett poppis datum vi gifter oss. Jag skulle vilja kombinera julkort med ett save the date - någon som har tips??


    Vi kommer bli ca 70 gäster och skulle givetvis vilja komma undan så billigt som möjligt men antar att vi inte kommer under 70.000. Vill bjuda på all mat och dryck, så det blir fixa egen mat (är det möjligt med så många gäster?) eller catering och en tripp till Tyskland. Svårt med att hålla budgeten nere när det är så mycket man inte vill spara in på..

  • Äldre 23 Oct 20:02
    #94

    Hej elin! Kul att ni ska gifta er! Vi planerar till samma del av sommaren! Jag tycker ni kan göra ett kombinerat julkort,kanske något personligt med Typ brudpar i tomteluvor, kanske kanske dubbelsidigt julkort med klassiskt julkort på ena sidan, klassiskt save The data på andra sidan? Kanske skulle man skanna ha ett julkort med ett julrim skrivet? Typ "Nu är det jul, det är kul, judar har kalott, spara datumet för vårt bröllop!" Haha haha OK jag är sämst på rim men du fattar hahahahaha. Vi planerar bröllop för ca 130 gäster och kommer laga maten "själva" med själva menar jag min svåger som är köksmästare. Det är mycket man vill lägga pengar på och pengarna försvinner snabbt i budgeten... Kram

  • Äldre 24 Oct 21:47
    #95

    Är så nöjd! Bokade en frisör i Helsingborg idag som kostar 700 kr/tiimmen. Trodde inte man kunde komma undan så billigt i stan... Ligger precis bakom hotellet där jag ska byta om också så det blev verkligen lyckat!

  • Äldre 25 Oct 12:14
    #96

    Var bokade du? :)

  • Äldre 25 Oct 20:07
    #97

    Rakt av på norra Kyrkogatan

  • Äldre 30 Oct 11:18
    #98

    Sitter och pysslar med festhäftet, leker mest med ideer. Sen slog det mig vad ska jag ha med? Kan ju inte skriva upp hela buffen direkt. Jag ska ha, regler, ordlista (vi har gäster från Gbg, Östergötland och såklart skåningar) så vill ju dem ska kunna förstå varann :) Vill även tacka alla son hjälpt oss men sen då? Tips tack!!

  • Äldre 3 Nov 08:06
    #99

    Ojojoj svårt.. kolla in pysseltips med festhäften finns säkert någon tråd. Jag tror inte vi ska ha festhäften då inte alla kan samma språk och det blir för formellt för vårt bröllop. Kanske kan du ha en sida där de ska avbilda brudparet och skriva en hälsning! Så kan de skriva personligt till er och vad som var speciellt med er dag. Kul att ha i framtiden! Jag funderar på wedding tree. Där de trycker sitt fingeravtryck och kanske skriver en hälsning på en tag och binder i ett träd!

  • Äldre 11 Nov 16:02

    Vi funderar också på att ha en "figneravtrycksgästbok", exakt vilken form (har sett med träd och även en med ett stiliserat brudbpar som lyfts av ballonger-- som då är fingeravtrycken) har vi inte bestämt än men ja, det är ju ett tag kvar ^^

    Angående inbjudningar/save-the-date så tänkte vi först bara köra inbjudningar (och skicka dem i mars, vi gifter oss i september) men då vi vet att ett annat par i bekantskapen ska gifta sig nästa år så vill vi paxa vårat datum ;) Så vi ska skicka ut ett Save-the-date digitalt (för dyrt annars tycker vi) precis efter nyårsafton. Vi tänke lägga våra ringa på datumet i en almenacka. Har sett några bilder på det och det har varit mycket snyggt. 

    Sambons kilt är beställd (vi var i Skottland på semester) och den kommer i december. Jag väntar otåligt på min klänning som också ska dyka upp då! 

Svar på tråden Skånebröllop 2014