• a ring on my finger

    Skånebröllop 2014

    Efter att ett tag ha varit med i en grupp som heter Skånebrudar 2013 tyckte jag nu det var dags att starta en för 2014 istället eftersom vi bestämt oss för att vänta ett år med vårat bröllop.

    Är det möjligtvis fler från Skåne som planerar bröllop 2014 eller kanske någon som planerar bröllop i Skåne trots att ni bor någon annanstans?

    Vårt bröllop kommer att vara i Helsingborgstrakten och just nu lutar det åt att festen kommer hållas på H55. Var cermonin ska vara har vi dock inte alls bestämt än.

    Vem är ni?
    Var bor ni?
    Var ska ni ha ert bröllop?
    Hur ska ni ha ert bröllop?
    Hur långt har ni kommit i planeringen?

    osv...        

  • Svar på tråden Skånebröllop 2014
  • Förälskade

    Det är ju jätte kul att vigas av både en präst och en imam. Blir verkligen minnesvärt! Jag har ingen aning om hur stor Mariakyrkan är men jag och min blivande ska gifta oss i Sofia Albertina icLandskrona och den är jätte stor och vi blir bara 50 gäster. Men vi valde efter hur vacker den är!

  • sifii

    Hej alla glada planerare! :)
    Jag har precis börjat planera mitt bröllop, augusti 2014 och det kommer förmodligen bli i norra skåne eller ev. västra blekinge.
    Jätte kul att läsa om era idéer om platser!
    Det är så svårt tycker jag, massor av fina kyrkor men inte så många fina lokaler i anslutning..

  • meandmylove

    Nu har vi fått godkänt av kyrkan att hålla en multikulturell vigsel! kul! hoppas imamen godkänner också! vi blir nog 50-60 på vigseln iallafall, skönt. ifii; kul att ni börjat planera! har ni kikat på festlokal eller kyrka/vigselplats? hur är tankarna med storlek och budget?

  • Caledonia
    meandmylove skrev 2013-10-02 19:45:24 följande:
    a ring on my finger; Tack för tipset! Det ska jag verkligen kolla in! Vigseln behöver inte vara i närheten av festen då långt ifrån alla kommer vara med där. Vill också ha ett uppehåll mellan vigsel och fest så man kan snygga till sig ta kort osv. vad betalar man för att gifta sig där? bor ni i helsingborg? glömde skriva att vi bor i göteborg men har båda våra familjer och släkt i hbg. är uppväxta i hbg som grannar. caledonia; var ligger linneaträdgården? har hört mycket fint om det men kan intr placera? förstår att det är för mindre sällskap. man får vigas i vinkällaren på jhh men är tveksam för liten källare när det är högsommar ute...
    Missade nog att svara på detta (sen åkte jag på semester en vecka)

    Linneaträdgården ligger i Maria Park, och tar upp till 70 gäster.
  • Förälskade

    Detta med gästlistan är jätte svårt!! Pendlar fram och tillbaks hela tiden då det är släktingar jag inte träffar ofta alls, men vi brukar ses på bröllop och dop och då är det ett kärt återseende. Men jag har iaf hittat den tillfälliga lösningen, jag skickar ut save the date kort till dem jag är hundra på och dem andra får vackert vänta på inbjudningarna om jag vill/kan ha med dem.

  • meandmylove

    det låter som en bra plan. Hur många gäster kommer ni ha på ett ungefär? när skickar ni save the date? vi har inte bestämmt om vi ska ha det än.. hm..

  • Förälskade

    Save the date ska skickas innan jul, helst i slutet av November innan julkorten börjar dimpa ner i lådan. Vår gästlista pendlar mellan 45-60 gäster, vill inte ha mer än 50 men vi får se hur det artar sig. Vi hade inte tänkt ha save the date men eftersom dem vi vill ska komma ofta reser så känns det säkrast att förvarna dem.

  • meandmylove

    då förstår jag, jag tror inte vi kommer ha save the date, kanske skickar inbjudningar lite tidigare. när är det vanligast att skicka? folk måste ju hinna osa. vi har 9/8-14 kanske kan man skicka i maj? 3 mån innan?

Svar på tråden Skånebröllop 2014