• Äldre 11 Apr 13:09
    44941 visningar
    188 svar
    188
    44941

    Skånebröllop 2014

    Efter att ett tag ha varit med i en grupp som heter Skånebrudar 2013 tyckte jag nu det var dags att starta en för 2014 istället eftersom vi bestämt oss för att vänta ett år med vårat bröllop.

    Är det möjligtvis fler från Skåne som planerar bröllop 2014 eller kanske någon som planerar bröllop i Skåne trots att ni bor någon annanstans?

    Vårt bröllop kommer att vara i Helsingborgstrakten och just nu lutar det åt att festen kommer hållas på H55. Var cermonin ska vara har vi dock inte alls bestämt än.

    Vem är ni?
    Var bor ni?
    Var ska ni ha ert bröllop?
    Hur ska ni ha ert bröllop?
    Hur långt har ni kommit i planeringen?

    osv...        

  • Svar på tråden Skånebröllop 2014
  • Äldre 11 Nov 19:13

    Hej! Vad roligt med en Skåne-grupp! Jag och min blivande gifter oss i slutet på maj, förlovade oss den 24 juli i år. Fler som gifter sig inom ett år?Vi kommer att ha vårt bröllop i en festlokal utanför Landskrona som är bokad, kyrkan är bokad.  Tärna och bestman är klara, toatmadame klar. Maten är planerad och tårtan likaså. Brudgummens syster gör tårtan. Gästlistan är klar, kommer att skicka ut inbjudningarna i början av januari. Dom ska tillverkas först, av mig och en god vän! Ringarna har vi varit och tittat på, ska beställas om ett par veckor. Min man ska ha två och jag tre!Klänningen är ett större problem, kommer nog att beställa på nätet. Jenjenhouse.com men vill ut och prova modeller i någon affär.Någon som kan tipsa om bra affärer runt malmö/lund området?Vad har ni för budget? Vi är ca 70 pers, och har en budget på 70-80 tusen!Kram på er!                

  • Äldre 11 Nov 20:06

    Kul att ni är igång Caroline och så kul med bröllop traditionellt 1 år efter förlovning. Vi har dock varit förlovade nästan 3 år vid bröllopet. Jag tänkte be min syster göra tårtan men är lite osäker, vi blir ca 140 gäster (100 000 det blir my ååå nya tårtor... äÄr brudgummens syster konditor? Min syster är bara allmänt duktig på att baka och gör goda tårtor. Man är ju alltid rädd att det ska bli pannkaka av alltihop.. Hur kommer det sig att du ska ha tre ringar? Jag ska ha 2 och min man 1, var och kollade idag och hittade en jag gillar, nu ska jag säga på karamellen och kolla om det finns någonannan som kan konkurrera med den. Jag funderar också på kinaklänning men samma där, tänk om det blir pannkaka av allt??? Brudklänningsbutik kan jag tyvärr inte tipsa om då vi bor i Göteborg men gifter oss i helsingborg. Ursäkta den kompakta romanen men radbrytningen funkar ej från telefonen. Kram!

  • Äldre 12 Nov 21:49

    Traditionellt och traditionellt, mer att vi båda två har tanken: har man förlovat sig är det steg ett, gifta sig är nästa naturliga steg så varför vänta! Förhoppningsvis kommer det barn i ett senare skede. Nej, hans syster är inte konditor. Men hon gör en fantastisk tårta som vi har valt att ha på vårt bröllop. En enklare inte så prålig tårta! :)  Jag kommer att få en ring i morgongåva, och den fick jag vara med och välja. Därför antalet, det blir min släta förlovningsring, en smal ring med många små briljanter (morgongåva) och sist en solitär briljant. Min blivande kommer att ha två släta guldringar.Jag har beställt två balklänningar från jenjenhouse.com och de har varit bra, har fått göra några små justeringar. Men genom att köpa brudklänningen därifrån sparar man in minst 6000-7000 kr. Och de kan man lägga på annat! ;)Hur kommer era inbjudningar att vara? Och när skickar ni ut dom?Kram!      

  • Äldre 13 Nov 00:45

    Vi förlovade oss i augusti i år och ska gifta oss 29 maj 2014 på Kronovalls slott. Bor i Malmö. Ska antagligen också beställa klänningen från nätet.

  • Äldre 26 Nov 21:29

    Kul med Skånegrupp! Vi gifter oss i Maj i Skåne; lokal och klänning klara. Save the Date kort skickade. På G med logistiken Nästa år blir det att bestämma ring, accessoarer, blommor, smink&hår, meny, inbjudningskort m.m. Puh! Tar gärna emot tips på prisvärd makeup artist, florist m.m Provar få upp en bild på förlovningsringen-snart får den sällskap :) Lycka till alla!

  • Äldre 27 Nov 10:52

    Nu kommer jag igång med planeringen igen! Känner att man tappar energin med jämna mellanrum. Idag blir det fika med min fars kärlek som ska hjälpa mig med planeringen och under den stora dagen. Hon har dessutom kontakterna som sänker eller tar bort vissa kostnader och hon vill så gärna hjälpa till :) Hittills så ser det nya ut som om vi kommer ha en blomsterbåge vid ingången, vägrar ha det där vi sitter. Låga blomsterdekorationer på borden. Och vi ska nog försöka hitta kandelabrar då min sambo vill ha lite viktorianskt och jag romantiskt så det blir perfekt. Min pappas kärlek har även ordnat riktiga linnedukar så jag slipper knoppalakan. Buffen vi ska ha ska vara svensk och med lite dansk mat då min blivandes har danskt påbrå från sin fars sida. Mer exakt planering blir det nu efter jobb. Längtar!!

  • Äldre 28 Nov 19:00

    Vem är ni? Vi är ett par som är 30 år gamla. Vi har inga barn och inga skilsmässor i bagaget, däremot så har vi en hel hög med djur (grisar, höns, hund, katt och snart hästar) :) Vi arbetar som anläggare och speciallärare. Var bor ni?  Vi bor på en stor gård mitt ute på landet mitt i ingenstans i norra skåne ;)  Var ska ni ha ert bröllop? Kyrkobröllop med fest på gården, övernattning till gästerna i stugor vid en insjö. Hur ska ni ha ert bröllop? Vitt och elegant med mycket röda rosor. Mellan 75 och 100 gäster Hur långt har ni kommit i planeringen? Vi är båda lika egagerade i planeringen och vi har samma vision, därför går det fort och det mesta är klart (iallafall i tanken)

  • Äldre 31 Dec 01:15

    Hur går det för alla? Vi har inte gjort ett smack på flera månader och nu börjar jag få panik då det snart bara är ett halvår kvar (vi har redan varit förlovade i snart ett år och har fortfarande vara lokalerna helt klara...dock en del lösa trådar på G) Jo mina ringar har vi köpt och hämtat förresten och trubadur till festen och en v tre solister till vigseln är tillfrågade. Och så har vi tagit foton som ska användas som Save the date-kort att skicka digitalt inom ett par veckor.

  • Äldre 31 Dec 10:11
    a ring on my finger skrev 2013-12-31 01:15:20 följande:
    Hur går det för alla? Vi har inte gjort ett smack på flera månader och nu börjar jag få panik då det snart bara är ett halvår kvar (vi har redan varit förlovade i snart ett år och har fortfarande vara lokalerna helt klara...dock en del lösa trådar på G) Jo mina ringar har vi köpt och hämtat förresten och trubadur till festen och en v tre solister till vigseln är tillfrågade. Och så har vi tagit foton som ska användas som Save the date-kort att skicka digitalt inom ett par veckor.
    Hoppas jag inte skrämmer dig, men vi har i princip det mesta klart
    Klänning nr 2 kom den 23 december så nu ska jag sälja den första.
    Just nu planerar jag smådetaljer, och beställer in dekorationer på Ebay osv.

    Det är bara sambons kostym som ska beställas, som är den stora grejen vi inte är klara med. Men han (och jag) ska först gå ner i vikt innan det händer. Vi beställer även den från Kina och hoppas på det bästa att den blir fin Det är kul att även han får nåt skräddarsytt.

    Vi ska nu i dagarna bestämma slutgiltiga texten i inbjudningskorten, sen ska de göras av mamma som är skitduktig. Designen är klar och vi vill att de ska landa i folks brevlådor på alla hjärtans dag som även är vår förlovningsdag.

    Men samtidigt har allt gått snabbt att fixa så du behöver inte stressa, det är nog jag som är väldigt tidigt ute
  • Äldre 31 Dec 10:22

    hej! har oxå stått still i planeringen men ska beställa inbjudningskort efter nyår:)men annars har vi nästan allt klart!! tror jag dock:) men listan bockas av iaf.ska även bara sy upp min klänning då den är förlång :)         

Svar på tråden Skånebröllop 2014