• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Daa

    Flamman: men vad tusan? Hur tänkte företaget där?? De kan vara lyckliga som har dig som är så omtänksam. *massa kramar härifrån*

    Men kul med konserterna! Självklart ska jag försöka gå när ni kommer hit. 

  • Daa

    Jag har ett konstigt och fånigt i-landsbekymmer: min make är på mig om att göra en önskelista (vi är inte så duktiga på det här med att komma på presenter till varandra, så vi brukar höra oss för när det närmar sig födelsedag) inför att jag fyller år. 
    Det enda jag kan komma på som jag vill ha är det för hög prisnivå på:
    *en smartphone (det börjar kanske vara dags för en sådan snart)
    *en ny gitarr (den jag har börjar vara lite sliten även för mitt användningsområde (barnsånger med parvlarna) (jag blir helt matt när jag tänker på att jag har haft den i tjugo år. Och inte kommit längre (effektiv tid har den i och för sig kanske inte använts mer än motsvarande två år ))).
    *möjligen nya löparskor.
    Att jag inte kan komma på någonting har tryckt in mig i en liten kris. Jag skulle förstås kunna tolka det som att jag är härligt obrydd om prylar och mitt utseende, men just nu fixar jag inte det, utan känner mer att jag är en slätstruken nolla helt utan hobbies, intressen och koll på vad som är snyggt. *gnäll* 

  • Hvidbrud

    Fina daa! *hjärtar* Det är ju perfekta presenter att önska sig. Visst är det bättre att få något man blir glad av och verkligen behöver än något som bara samlar damm, för att man inte har tid. Det är bara att se i ögonen: småbarnslivet get inget utrymme för hobbies...

  • Hvidbrud

    Du, Ingis.... Det här med att bygga eget hus... Är det ett helt sinnessjukt projekt om man inte har en susning om hur det hänger ihop?

  • passionsblomman

    Daa, är det inte högst märkligt (och väldigt väldigt dumt) att det är så mycket lättare att "fixa" att tänka negativa saker om sig själv? Borde inte tanken transportera sig lika enklet via hjärnans synapser om den är plusladdad? Nu är jag ju vare sig fysiker, kemist eller biolog, men jag tycker det voore mest logiskt. Ändå; gång på gång gör vi sådant där mot oss själva. Trycker till, gör oss plattare och mer tilltufsade än vi alls behöver vara. Snacka om onödan!
    När du är en vacker och vital kvinna mitt i det härliga livet, med ben att springa på, röst att sjunga med och förmåga att spela instrument. Det är ju underbart och du är en skön tjej med härlig humor som borde få hur många presenter som helst bara för att du ens finns!

    Apropå telefoner så dör min vilken dag som helst. Den sista telefonen på jorden utan appar, gps, och pet-skärm. Jag kommer att sakna den, för jag får nästan ett utbrott bara över tanken på att behöva lära mig en ny. Som kommer att bråka med mig så jag lägger på istället för att svara, raderar saker jag vill ha kvar och inte fattar hur man flyttar grejor, sparar, uppdaterar och allt annat man ska hålla på med. Min sambos är det samma status på, så vi kan väl ha en dubbelbegravning, och sedan hoppas att vi med de nya lurarna åtminstone kommer att klara att ringa varandra...Foten i munnen

    Hvidis, under "förfärligt onödigt" kan vi också sortera in foglossning. Värdelöst! Hur gick det med din helg, det blev trevligt hoppas jag?

    Jag tror förrseten att bygga eget hus är världens jätteprojekt, som kräver att man sätter sig in i ganska mycket under resans gång. Regler, villkor, kontrakt, papper, beräkningar osv osv. Och det tar mycket längre tid än man tror och massor av kraft. Jag fattar faktiskt inte att folk med små barn fixar sådant utan att separera-men det gör ju somliga. Jag tror att det är väldigt olika också, hur mycket man tänkt göra själv, vilken typ av hus, hur man bor under tiden etc. Men jobbigt vet jag att det är. Och jag tror det är en fördel om någon i familjen är ganska intresserad och rätt slipad just med avtal och att kunna sätta press på olika håll.

    Flamman, BRA att du börjar hajja det där med att inte jobba när man är sjuk. Du har gått till jobbet risig alldeles för många gånger bara under våra tråd-år. Och som sagt, när allt kommer till kritan är det ingen jäkel som tackar en för det. Och jag förstår taggen du känner över den olika uppmärksamheten för dig och din arbetskamrat. Det svider faktiskt, sådant där.

    Heloiiiiiise, du tänker vär inte försvinna genast igen? Jag vill höra mer från din vardag.

    September, hur går det för dig?

    Någon som hört ifrån Syrinx? Och Andbeyond, det var så kul att se dig här igen-komsi komsi!

    För att inte ens tala om Ninnis-VAR är du? Får du sova mer än?

    Ja, everyhopa-what´s up?

    Jag håller själv på att försöka storstäda, eftersom jag dels vill göra fräscht inne för att så att säga "göra höst" och kunna känna att man kan vara härinne och tända brasor, ljus och de på auktionen under sommaren inköpta lamporna. Dessutom kommer min mamma och hennes man hit på fredag och det vore ju trevligt om det då var någorlunda rent  och dessutom inte låg kläder och pinaler överallt.

    Fast egentligen vill jag vara ute och greja, för det är underbart väder och gräset behöver klippas igen och jag har saker att fixa med på hönsgården etc etc.

    Men, lite kul är det inne med, för jag var på sommarens sista auktion i söndags och det är roligt att ur diskmaskinen plocka ut de nydiskade fynden, som engelska thekoppar med fat (sådana där blåvita ni vet), emaljgrytor och fat från kockums mm. Vi ropade in en enorm stekgryta i gjutjärn också och den skrubbade jag fin igår. Två perstorpsbord att ha på altanen (eller var som helst man behöver ett litet bord med utdragsskivor),gamla fina dalahästar (jag är ju född där och förresten är min hönor dalkullor de med av ras och härkomst) retrolampor, bamsevas i keramik-jag älskar att gå på auktion!!! När jag sa hej och tack för i år till auktionsförrättaren, sa han "dig har det varit väldigt roligt att ha här, för du har hjälpt mig mycket!"
    Haha! det var väl kul? Jag tror han menade att jag är med och bjuder på ganska många objekt och dessutom är rätt kvick så det  blir lite fart och inte segar för mycket. Och så att allt inte går för noll och inget här i snål-land.
    Jag ska min själ spara pengar under året så att jag nästa sommar kan ropa allt jag vill!

    Imorgon ska jag hämta två nya hönor som min säljare har vänligheten att avvara åt mig. Tuppen blir nog glad, för han har galt mer än vanligt och sitter så ensam på sin pinne om kvällen. Jo, för den sista hönan har nämligen råkat komma på att "ruva är en bra idé", så här när det går mot vinter. Än så länge ligger hon på endast ett ägg och det är dessutom så att vanligen så antingen tröttnar förstagångsruvarna och lägger ner projektet, eller så klumppar de till det och trampar sönder ägg, eller klämmer ihjäl kycklingar osv. Så det är långt ifrån säkert att det här betyder små duniga bollar med näpna pip här. Och jag undrar hur hon reagerar när de gamla bekantingarna från gamla flocken dyker upp? Obestämd Hon kanske blir skitarg och störtar upp-eller så är hon så inne i vad hon håller på med att hon skiter i de där andra brudarna. Det blir spännande att se.

    Nu måste jag verklgien ta tag i dagens uppdrag-att städa färdigt i köket. Jag började igår och startade i skafferiet. Guuud vilken tid det tar när man ska rensa, torka och plocka med allt! Men jag måste börja där, för annars får jag inte undan allt som ligger på fel ställe i köket. Idag ska alla saker ut ur skåpen och de ska dammsugas och skuras. Fy för bövelen vad jag önskar att det redan var klart!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård