• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • passionsblomman

    Det är klart att du är mellan hopp och förtvivlan! Vart skulle du annars rimligen kunna befinna dig? Och det är en vidrig plats att befinna sig på dessutom, för man kan göra så lite.
    Jag förstår dig vännen, så galet fruktansvärt skitjobbigt detta är!

    Jag tror att det han sysslar med är någon slags panikslagen aktion för att ta sig bort från det han upplever. Och eftersom det inte finns någonstans att fly-trots att han försökt-kommer han att bli tvungen att inse, precis som alla andra, att han själv måste ta sin egen fajt med det livet serverat honom i form av motgångar och svårigheter. Att skuldbelägga dig är "bara" ett sätt att in i det sista försöka få allt till att inget är hans ansvar, allt är någon annans fel och så vidare.
    Som sagt, inga förklaringar i världen ursäktar hans beteende-inte på långa vägar. och det tror jag nog han vet-och då får han ångest och dåligt samvete och allt blir ännu värre dessutom. Och var går gränserna för hur mycket man ska ta? Och när måste man skydda sina barn från mer uppslitande saker? Fy vilken hemsk situation! 

    Oavsett hur han tänker hantera fortsättningen så hoppas jag att vare sig flykt till någon annan eller fortsatt bankande på dig är alternativ, utan att han får någon slags inre vishet och visshet om ett helt annat alternativ. Det som är det enda modiga. Det som kostar all stolthet och all kraft att välja. men det som är det enda som är att välja om man vill vara en segrare.
    Jag hoppas att koaos visar sig vara granne med Gud och att ni får uppleva styrkan som endast kan hittas i att våga bli riktigt liten och erkänna sin svaghet. Ur den kan något mycket starkt växa.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Fjällbruttan

    Flamman!

    Vilken fruktansvärt vidrigt start på det nya året som du har haft!
    Blomman står som vanligt för de kloka orden, jag som är lite hetsigare vill nog ändå ta en liiiten tur förbi med traktorn och köra över lite fram och tillbaka och hoppas att det bankas in lite vett....

    Om har upplever en betydligt galnare kvinna så kanske han inser vilken fantastisk tur han har som har dig som fru...

    Det enda jag kan ge råd om är barnen, jag har ju själv barn som har gått igenom en skilsmässa, och kommit ut ganska hela, men inte utan att ha haft ont i själ och hjärta! Därmed inte sagt att dina kommer att gå igenom en skiilsmässa, men situationen är jobbig för dem.

    Det som era barn gör, att välja att INTE prata med er är en fullt normal reaktion, för de vill skydda er båda från mer smärta och därför pratar de med andra.
    Jag tror att du skulle vinna otroligt mycket på att våga ta upp situtionen med skola och dagis, och tala om vad som pågår, så att personalen kan stötta barnen på ett bra sätt.
    Givetvis behöver du inte gå in i deltaljer, men att det är mycket turbulent hemma med mycket bråk, till stor del beroende på makens sjukdom.

    Jag tror också det vore en god idé att låta barnen få kontakt med skolkurator eller  psykolog, det hade mina, vilket var jätteskönt för då visste jag att det onda kom ut nånstans!
    Eller be dem helt enkelt prata med en annan vuxen, men välja en, så inte det blir "sladder" på byn, och visa att det verkligen är ok.

    Kramar om dig oändligt och hoppas att när mörkaste januari är slut så är det ljus du ser, hur än ljuset kommer att komma till dig.

  • Fjällbruttan
    Heloise skrev 2011-01-06 15:28:53 följande:
    Hej!
    Vill först och främst tacka för alla fina inlägg, ifrån både nya som gamla vänner. Det har varit mkt tänktvärt och fina ord. Vi vet nu att Elise har den "vanligaste" formen av PWS, dvs pws via deletion på 11-13q. Vihar varit på sjukhuset och bråkat, ganska dåligt resultat, vi får väl lov att flytta för att få bättre läkare. Vi börjar väl landa lite grann i det här, och har börjat resa oss upp. Det suger fortfarande och våra hjärtan är fortfarande helt splittrade men skam den som ger sig. Jag har börjat läsa allt jag kommer över och kan konstatera att forskningen verkar gå i olika riktningar( yay= not). Hon är ju fortfarande vår ljuvliga lilla unge, och hon utvecklas hela tiden. Fast jag kan ärligt säga att jag hoppas att jag ska vakna ifrån den här mardrömmen...

    Vad jag vill veta är om man får bidrag för att bygga om köket? jag menar om man måste låsa alla skåp och kylskåp etc så borde man ju få bidrag för det? Man får ju bidrag för handikappramper etc. Ett högblankt mörkrött kök , med svarta låsbara vitvaraor och en underbar stor ugn samt svartvitt kakel skulle jag vilja ha, Elise med. Hon måste ju ha nått fint att titta på när hon står där och rycker i skåpen

    Puss på er
    Du är en fantastisk kvinna, och jag förstår att du vill vakna ur mardrömmen, men som Blomman skrev tidigare, Elise har valt sina föräldrar med omsorg!

    Vad innebär den vanligaste formen, vet ni det? Dela med dig om du vill...

    Funderar också mycket hur det går för Panzers syster... jag hoppas att det går bra!

    Upplägget för köket tycker jag låter bra, klart det måste vara fint till Elise!
    Ta kontakt med kommun, de är de som står för handikappsanpassning...

    Pussa och krama lilla godingen från oss!

    Kram
  • Fjällbruttan

    Fru Sy, hoppas att allt går bra med lille Orvar!

    Jag var i samma vecka då det började trassla med Lilla Vild... att läkarne ger cortison för lungutvecklingen är precis som de andra skriver, utifallattom... och den är bara att hoppas på att det är just det!
    Sen torde du får sprutor med blodförtunnande om du blir liggande ett tag, man oroar sig för blodproppar då, eftersom man rör sig så lite.

    Att en läkare säger att du ska ligga och nästa att du ska upp och gå några timmar senare kan vara för att de vill kolla att tappen inte påverkas att du rör dig innan de skickar hem dig, så var det för mig i alla fall

    Se nu till när du får komma hem att VERKLIGEN är i stillhet, skaffa laptop, Nintendo DS och ligg och spela Mario, cd-böcker att lyssna på och alla jäkla kanaler på TV för en sak är säker.... du kommer att ha tråkigare än du någonsin har haft!
    MEN DET ÄR DET VÄRT

    Och jag vill inte skrämma dig, men om du inte tar det lugnt kan det bli som med syrran , hon fick ligga med fötterna 30 cm högre än huvudet... försök att borsta tändera då
    Hon fick inte ens gå upp och duscha, utan duschade liggandes.... mindre skoj..
    Och tillslut hade hon så tråkigt att hon tyckte att cykellopp på TV var det mest spännande hon sett... då har man tråkigt

    Kul att höra att din kollega fick en fin liten tjej!

    Kramar

  • Fjällbruttan

    Nu ska jag ta hand om mina sjuka barn... 3 med feber är.... GRINIGT!
    Och Grodan har tryckt fram tand nr 6 idag, det konstaterade jag raskt, för dregglat har minskat något, så stora I stoppade in pekfingret för att känna efter... mycket dumt
    Hon har ett hårt bett med vassa fina tänder

    Maken är ute och skottar, det har bara fallit snö så det går över knäna idag... tur vi har traktor!
    Lite tråkigare är att jag inte kan åka slalom imorgon....
    Fast vi skulle åkt och badat med barnen, men det sket sig det med.... som tur var inte i fläkten!!
    Tack för den liknelsen Blomman

    Kram till er alla och jag tänker på er allihop även om jag inte hinner skriva om/till alla!

    Åhhh,,, Parvlarna, hela familjen här hälsar att det är jättefina namn!!
    Och tack för nyansen av färgen på bajset

  • Aleta

    Oj, Ingis, vattkoppor är jobbigt. Båda mina hade på en gång, men då är man åtminstone av med det. Blir det för hemskt med klåda kan man väl ge Tavegyl.

    Heloise, din inställning är underbart, klart ni ska ha ett megasnyggt kök!

    Flamman, du är fantastisk som orkar kämpa vidare!

    Bruttan, återigen, tack för dina inlägg, du får mig alltid att le eller skratta!

    Blommis! Jag såg minsann i granntråden vad du gör med din whisky! (Varför har ingen berättat detta för mig? Jag har plågat mig med att gurgla saltvatten istället. )
    Krya på dig gumman och massor med kramar inför imorgon.

    Här är det sorgligt, min farbror ligger för döden. Visst, han är 90 år och mycket sjuk, men det hjälper inte. Varför måste tiden springa på hela tiden?

  • passionsblomman

    Bruttan, bra förslag med att berätta för skol-och dagispersonal! det har jag också gjort nu när allt sket sig med barnörsöken, så vet de lite hur man har det och att det kan vara en tuff tid på sina vis även för sonen.

    Aleta, ja! Men jag gjorde det bara en gång, för himmel vad ont det gjorde! Skrikandes aaaajje!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Alltså, vad ÄR det för fel med att vilja vara färdig och redo, klar och bara att vakna, frukostera och sedan dra när man ska någonstans?

    Jag lever med Mr Mañana Himself brukar jag säga. Jag har redan tidigare idag signalerat att jag vill att alla är klara med väskorna fram till neccesär inför imorgon. För tre dagar sedan sa jag att alla måste tänka ut vd de ska ha på ig och ta  fram det som ev behövs tvättas.
    Nu har jag en man i pyjamas som surt undrar "varför då för?" på fullt allvar, när jag och sonen packat allt vårt inklusive letat reda på badkläder, och ber honom ta rätt på sina-eftersom de har jaccuzi och pool på hotellet så vi skulle mini-SPAa hela trion imorgon.

    När jag ber honom leta rätt på sina badgrejor fattar han alltså inte alls varför det ska var nödvändigt ikväl när han lika gärna kan göra det imorgon -trots att han inte har den blekaste aning om var hans badbrallor finns någonstans, eller ifall de behöver vättas heller ör den delen.
    Kan någon klok kvinna föklara det fenomenet för mig och hur man kan få det till en bra packningsstrategi? För själv begriper jag det inte. och vi ryker ihop var och varannan gång vi ska iväg eftersom han genomgående planernar på exakt samma sätt.

    Han vägrar i sten att hålla med om att det är skönta att veta att allt är genomgånget färdigtänkt och klart kvällen inann så man bara behöver göra det sista och sedan dubbelchecka och dra. Men så kommer han ju från familjen "man får alltid ge sig iväg tre gånger men vi brukar hinna i tid" också.
    Dessutom hävdar han bestämt att det är mitt fel att vi jät är sena, för han är ju alltid klar först.
    Jo, för att han tar de väskor han ser, slänger in dem öppna i bagaget utan att fatat att de inte är färdiga och att jag inte har checkat av dem än-bara man själv sitter i bilen så är man klar.
    Om sedan soporna är tömda, telefonladdaren med, kaffet urdraget, katterna utslängda, den där påsen med det man skulle byta medplockad osv, det är heeeelt onödiga saker att flänga runt och kolla och det går dessutom tydligen så supersnabbt alltihop att man också gärna kan lämna packning och tvättning tills imorgon.

    *suckar djupt*

    Ursäkta, detta har jag beklagat mig över förr känner jag.Skäms


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • Fjällbruttan
    passionsblomman skrev 2011-01-06 21:06:12 följande:
    Alltså, vad ÄR det för fel med att vilja vara färdig och redo, klar och bara att vakna, frukostera och sedan dra när man ska någonstans?

    Jag lever med Mr Mañana Himself brukar jag säga. Jag har redan tidigare idag signalerat att jag vill att alla är klara med väskorna fram till neccesär inför imorgon. För tre dagar sedan sa jag att alla måste tänka ut vd de ska ha på ig och ta  fram det som ev behövs tvättas.
    Nu har jag en man i pyjamas som surt undrar "varför då för?" på fullt allvar, när jag och sonen packat allt vårt inklusive letat reda på badkläder, och ber honom ta rätt på sina-eftersom de har jaccuzi och pool på hotellet så vi skulle mini-SPAa hela trion imorgon.

    När jag ber honom leta rätt på sina badgrejor fattar han alltså inte alls varför det ska var nödvändigt ikväl när han lika gärna kan göra det imorgon -trots att han inte har den blekaste aning om var hans badbrallor finns någonstans, eller ifall de behöver vättas heller ör den delen.
    Kan någon klok kvinna föklara det fenomenet för mig och hur man kan få det till en bra packningsstrategi? För själv begriper jag det inte. och vi ryker ihop var och varannan gång vi ska iväg eftersom han genomgående planernar på exakt samma sätt.

    Han vägrar i sten att hålla med om att det är skönta att veta att allt är genomgånget färdigtänkt och klart kvällen inann så man bara behöver göra det sista och sedan dubbelchecka och dra. Men så kommer han ju från familjen "man får alltid ge sig iväg tre gånger men vi brukar hinna i tid" också.
    Dessutom hävdar han bestämt att det är mitt fel att vi jät är sena, för han är ju alltid klar först.
    Jo, för att han tar de väskor han ser, slänger in dem öppna i bagaget utan att fatat att de inte är färdiga och att jag inte har checkat av dem än-bara man själv sitter i bilen så är man klar.
    Om sedan soporna är tömda, telefonladdaren med, kaffet urdraget, katterna utslängda, den där påsen med det man skulle byta medplockad osv, det är heeeelt onödiga saker att flänga runt och kolla och det går dessutom tydligen så supersnabbt alltihop att man också gärna kan lämna packning och tvättning tills imorgon.

    *suckar djupt*

    Ursäkta, detta har jag beklagat mig över förr känner jag.Skäms
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Än en gång, fan vad lika män vi har!!

    Varför packa skötväskan och kolla att man har med blöjor???
    Va? Vad gör du inne älskling? Kolla sladden till perkulator?? Javistt ja,jag kokade visst kaffe i morse
    Jaså, jag hade glömt den? Jamen vet du, när jag bodde ensam brukade mamma gå upp och kolla sen jag stuckit på jobbet för veckan...



    Vissa karlar....

    Fast min brukar i alla fall tanka bilen åt mig ibland
  • lanovia 08

    Ær i Oslo nu och koser (ælskar det ordet). Har ingen møjlighet att sitta hær och hinner inte læsa  allt som skrivits hær.
    vill bara komma in med en stor varm kram till alla som behøver.

    Fina namn Daa.

    Flamman extra kram till dig.

    Vi har det superbra hær. Njuter av att bara kunna ta det lugnt och bli uppassade. Imorgon skall vi åka till slalombacken. Har fått låna skidor av slæktingarna. Kanon! Då kan vi får oss några svængar ialla fall.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård