• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Norrskensflamman
    Ninnnis skrev 2011-01-04 21:17:56 följande:
    Åh Flamman! Jag har inga ord för hur ledsen det gör mig att du har det så här. Och lilla tänkaren T... ♥

    Jag har varken några råd eller peppande ord att komma med. Jag hoppas bara att din bror och föräldrar kan ta hand om DIG lite också. Kanske bästa väninnan kan stötta via skype?

    Mina varma och innerligaste kramar till dig, vännen. På något jäkla sätt kommer du att ta dig igenom det här. Och kanske kommer du ut ännu lite starkare på andra sidan KRAM! ♥
    Bästa väninnan stöttar via Skype, hon ringde även maken. Makens släkt där borta stöttar också och ikväll har jag pratat med två väninnor som också peppar mig. Vi får se vad som händer. JAG vill försöka hålla ihop oss och familjen. Men vad vill han???

    Kram alla fina ni. Ursäkta att jag inte kommenterar med orken räcker knappt till att skriva dessa rader. Jag ska gå och sova nu. Flickorna ligger i vår säng, så jag har en på varje sida ♥
    Imorgon ska jag INTE kämpa mig iväg på jobbet utan vara hemma med lilla K. Så det så.
    Godnatt!
  • Leksi

    Godnatt finaste Flamman! Hoppas John Blund kommer till dig i natt. Kram.

  • Leksi
    Ninnnis skrev 2011-01-04 21:32:50 följande:
    Hej Leksi! Skönt att det känns ok att jobba igen. Jobbar du heltid? Med tanke på att föräldraledigheten är betydligt sämre i Danmark där jag jobbar lär jag också börja jobba ungefär vid morsvarande tid. Vi ska försöka sätta oss in i vilka möjligheter vi har, det verkar vara en djungel med två länders regler och avtal...
    Hej!

    Nej inte heltid än tack och lov. Jag mjukstartar med två dagar i veckan bara vilket känns lagom. Preliminärt kommer vi köra så till och med april, därefter börjar jag på heltid och maken är pappaledig på heltid fram till inskolningen på förskola i slutet av sommaren.

    Jag är väldigt tacksam att vi bor i Sverige så vi kan vara hemma så pass länge. Har kollegor i Holland där möjligheterna är väsentligt sämre. Och att försöka få ihop föräldraledighet när den ena jobbar i Danmark och den andra i Sverige låter som en knivig ekvation! Vilket också Hvidis inlägg vittnar om. Hoppas det snart ordnar sig för dig Hvidis och att ni Ninnis får ihop en bra lösning i god tid innan er bebis kommer.

    Har ni några arbetsnamn på era magar förresten? Gravid
  • Aleta

    Flamman! Efter allt du har gjort, hur kan han behandla dig och inte minst flickorna så illa? *Saknar tillräckligt upprörd gubbe för detta.*Jag ställer mig bredvid Hvidis och tar emot!
    Det gör ont i  hjärtat att höra om lilla T!

  • Villemoa

    Åh Flamman, får ont i hjärtat när jag läser om lilla T!! Bra iaf att hon berättar hur hon känner! Hur KAN han med att utsätta er för detta?!? Hoppas du får sova gott inatt vännen, KRAM!

  • Villemoa

    Lanovia, kunde de inte bjuda er på bio så ni kunde följa med eftersom de prompt skulle gå nu!? Tycker som ni att man får försöka anpassa och ta hänsyn till varandra! Nu måste jag ropa på Bruttan och traktorn igen för helt uppenbarligen finns det folk att ramma! *grr*

  • Villemoa

    Blommis, bra att du fick ur dig en massa. Av din sammanfattning att döma tycker jag att även kuratorn fick ur sig vettiga saker. Kram!

  • Ninnnis
    Norrskensflamman skrev 2011-01-04 22:09:56 följande:
    Bästa väninnan stöttar via Skype, hon ringde även maken. Makens släkt där borta stöttar också och ikväll har jag pratat med två väninnor som också peppar mig. Vi får se vad som händer. JAG vill försöka hålla ihop oss och familjen. Men vad vill han???

    Kram alla fina ni. Ursäkta att jag inte kommenterar med orken räcker knappt till att skriva dessa rader. Jag ska gå och sova nu. Flickorna ligger i vår säng, så jag har en på varje sida ♥
    Imorgon ska jag INTE kämpa mig iväg på jobbet utan vara hemma med lilla K. Så det så.
    Godnatt!
    Gumman, jag är glad över att du har stöd hos människor i din omgivning i alla fall. Det måste vara fruktansvärt att inte veta vart han är, vad han gör eller vad han vill... Kram!
  • Ninnnis
    Hvidbrud skrev 2011-01-04 21:45:38 följande:
    Ninnis: du har rätt i att det är en djungel! Och ingen av sidorna vill ta ansvar ta i ens sak... Har väntat på svenskt barnbidrag i 5 månader nu... Har blivit lovad 3 mån extra mammapengar när jag (när ena parten jobbar i sverige, den andra i danmark) började jobba här.
    I sverige har man ju inte tillgång till förskola förrän barnet fyller ett, så de får täcka den delen... Sen får man ju fylla ut med semester och afspaseringar. Kan man förresten inte ta ut mindre del av dagpengene, så de varar längre?
    Nä, jag får sluta spåna så du inte blir mer förvirrad... Øresundskontoret på stortorget kan det där, ialla fall.
    Vi ska ner till Öresund Direkt, de har gratirådgivning med folk från försäkringskassan. Jag var där på skatteinformation f¨ör ett par år sedan också. Så himla bra service!

    Trist att det strular så för er.
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård