• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Norrskensflamman
    muggles skrev 2011-01-07 11:34:45 följande:
    Tack för hälsningar i andra tråden. Var för under isen för att skriva här också.

    Ninnnis: gjorde inget att du la en blänkare här, jag hade nästan räknat med att ngn skulle göra det. Trodde det skulle bli PB, hon brukar vara så snabb

    Daa: fina namn! Axel är en favorit här också. Mat, sömn, närhet och magont är det de brukar skrika för i början. Men det är inte mkt man kan göra mot magont men det går över efter några veckor (oftast). Och ibland vet man inte varför de skriker, man har redan försökt allt. Det är bara att härda ut - vi har alla varit där

    Flamman: vilken hemsk situation du befinner dig i. Klart du är värd att älskas! Jag tror du gör klokt i att prata så mkt som möjligt med dina barn och vara så ärlig du kan. Ju mer de känner att de vet om vad som händer, desto lugnare kan de vara. Om de känner att de åtminstone har en trygghet i dig, så tror jag att det blir bra.

    Vi har informerat Moa (snart 3,5 år) om att "mamma och pappa ska till sjukhuset och träffa doktorn för att bebisarna i mammas mage inte mår bra". Vi har också informerat förskolan om att vi ska till Huddinge pga en komplikation med graviditeten, jag tror det är bra att de är informerade. (Dessutom behöver de veta att Moa lämnas/hämtas av våra kompisar nästa vecka.)
    Tack Mugglan. Och jag vill verkligen skicka en stor kram till dig. Så starka ni verkar vara mitt i detta. Bra att ni informerat Moa, förskolan osv. Mycket klokt. Jag har visserligen inte så mycket styrka kvar själv, men kramar ändå ur de sista dropparna och skickar till dig!
  • Ninnnis

    Mugglan, tack för att du orkar titta in här också.

    Det gör mig så ont att ni har råkat ut för detta. Det är så orättvist och så onödigt

    Jag tycker också att ni båda ändå verkar starka i detta. Jag hoppas av hela mitt hjärta att det går vägen.

    Jag vet att du inte vill läsa fler FL-trådar och liknande, men jag kunde såklart inte låta bli att googla lite och hittade en tråd där det hade gått bra för flera (nästan alla) som upptäckte TTS runt vecka 19. Inte för att det spelar någon roll egentligen, men det verkar finnas gott hopp i alla fall...

    Kram till både dig, maken och Moa. Jag tänker på er!

  • Ninnnis

    Aleta, jag glömde ju kommentera din farbror. Jag beklagar sorgen, det är klart det är förfärligt när någon går bort - oavsett ålder 

  • Aleta

    Hej Mugglan!
    Nu postade jag lite i den andra tråden. Jag vill verkligen att allt ska gå bra för er. Vi fick ju en helt annan diagnos, och det fanns inget att göra. Usch, vad hemskt det är för er! Kraaam.

    Flamman, tack, ingen förändring ännu, men det blir när som helst enligt läkarna. Jag hoppas att han får vara smärtfri och kunna vara hemma med sin familj. 

  • Ninnnis
    muggles skrev 2011-01-07 11:34:45 följande:
    Ninnnis: gjorde inget att du la en blänkare här, jag hade nästan räknat med att ngn skulle göra det. Trodde det skulle bli PB, hon brukar vara så snabb  
    Fast hon är inte så morgonpigg

    Det är iofs inte jag heller, men när jag jobbar har jag ju inget val...
  • Panzerfaust

    Grattis allra finaste blomman!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Jag hoppas att du får en underbar helg med dina nära och kära, och att du får känna dig så uppskattad och älskad som du är.

    Flamman: jag har inget smart att säga, jag blir bara arg och ledsen när jag hör hur du känner dig, så ska ingen behöva känna och så ska ingen man älskar få en att må. Sen förstår jag att det är mer komplicerat än så oh det är klart att du vill att det ska bli bra igen. Lilla T och K har en underbar och fantastisk mamma.

    Det bara snöar och snöar hela tiden, jag som vill ta med lilla knubbs på en promis, men det känns lite så där i snöstormen... Jag tror att vi tar en tupplur tillsammans ist. Tur att världens tröttaste mamma har fått världens tröttaste bebis

  • Panzerfaust

    ja och det var alltså Heloise som postad med Panzers nick eftersom jag hade hans dator och minnet är lite so so

  • muggles

    Ninnnis: skönt att höra att det finns hopp! Tack för googlingen jag inte själv orkat el vågat göra! Kram. Om vi är starka vet jag inte, man härdar ut med det man måste (eller hur Heloise?).

    Flamman: vilken ära att få de sista kramdropparna från dig

  • Ninnnis
    muggles skrev 2011-01-07 12:37:44 följande:
    Ninnnis: skönt att höra att det finns hopp! Tack för googlingen jag inte själv orkat el vågat göra! Kram. Om vi är starka vet jag inte, man härdar ut med det man måste (eller hur Heloise?).
    Ja det är väl så, att på något jäkla vänster måste man ju ta sig igenom det. Kram!
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård