Blir 1 kaka med nougattäcke
Du behöver:
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
50 g mörk choklad (minst 60 % kakao)
Kokos till formen
Cirka 100 g Odense nougat
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med kokos.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Vispa samman ägg och socker, det går bra med handvisp.
5. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
6. Tillsätt det smälta smöret och vispa väl.
7. Krossa den mörka chokladen och blanda ner i smeten.
8. Häll all smet i formen och grädda 17?22 minuter beroende på din ugns effekt. För att vara säker på att få en kladdig konsistens bör du känna med en sticka redan efter 15 minuter. När smeten inte längre fastnar på stickan är kakan klar.
9. Ta ut kakan och låt svalna i cirka 5 minuter innan du hyvlar på ett ca 1 mm tjockt lager nougat. Nougaten smälter och när den har stelnat är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde.
lanovia 08 skrev 2009-08-11 16:10:19 följande:
Ingis, jag håller med dig vad gäller vaccin. Är väldigt skeptisk i vanliga fall, när det gäller fullt friska människor och influensa. Men sedan är det ju tydligen skillnad med denna och om det riskerar att panedemi (? heter det så?) av det...Också vore det ju trevligt att veta hur fostret påverkas, det är ju AoO. Ja vi får väl se vad de kommer med för info längre fram.Ingen som sitter på ngt gott recept? Får googla lite.Har idag sprungit fram och tillbaka 2 ggr genom denna site (vilket är många byggnader) bara för att ena gången märka att jag glömt en platta som jag behövde. Och andra gången konstatera att det maskinen var upptagen 1h framåt så jag kunde ändå inte göra det jag skulle. MORR! säger jag då.