• Astrid2009

    Träffas och fika?

    Hej alla Uppsala-brudar,
    Jag är precis nyförlovad och tycker det vore skoj att träffa andra Uppsala-brudar för att fika och prata planering och byta tips och idéer. Några som är intresserade?

  • Svar på tråden Träffas och fika?
  • blivande fru i september

    thalia82:
    usch jobbigt med sjukdom....och svärmors strul.

    jag ska på provsminkning på torsdag, var ska du fixa till dig??

  • lillfraggel1

    hej svejs! Jag är också här flera gånger om dagen. Jag vill träffas och fika. Ni som redan har gift Er kan väl också hänga med så kanske vi andra kan få lite tips.

  • thalia82

    Jag bor ju i Sala, och ska sova här med mina tärnor och min bror, som är chaufför för dagen.
    Vi ska till ett ställe som heter Lindas Beautycenter. de har lite olika paketlöningar för brudar, och i det jag valt ingår hår, smink, ögonbrynsplockning och konsultation. Då har de vikt ca 3 timmar för mig på bröllopsdagen för hår och smink, och konsultationen tog ca 45 minuter. Kostar 2000 kr, vilket det är värt tycker jag.
    Tärnorna ska bli sminkade på samma ställe, men fixar håret själva.

  • thalia82

    lillfraggel

    tycker oxå det vore kul med en fika, men just nu är det liiite mycket. ;)

    Har ringt och pratat med kyrkvaktmästare om kyrkdekorationer och tårtbagare om allergier och exakt antal gäster nu.
    känner mig jättemodig, eftersom jag tycker det är jätteläskigt att ringa folk jag inte känner. (delvis därför har jag oxå idag sökt ett jobb som telefonförsäljare där man jobbar hemifrån. Inser ju att jag måste komma över min fobi.)
    och trasslet med svärmor är inget trassel längre. SKÖNT!

    Hur går det för er andra september-brudar?
    Själv börjar jag bli rejält nervös nu. men det ska bli underbart!

  • lillfraggel1

    Va skönt att allt har löst sig med svärmor. Nu är det inte långt kvar för dig. Lycka till med nya jobbet

  • thalia82

    nä, inte många dagar alls. Skräckblandad förtjusning. *s*

    På onsdag åker jag till mina föräldrar för att börja plocka dekorationer. ska ha löv och kastanjer på borden är det tänkt. Och så ska jag få solrosor av min morbror.

    tack tack, kan behövas. längesen jag hade ett jobb nu. pluggat i två år och inte fått tag på några sommarjobb. :-P

  • thalia82

    Nu hoppas jag verkligen att inte fler tackar nej till bröllopet... Ok, alla har hittills haft riktigt bra skäl, men jag vill inte göra om bordsplaceringen igen!

    De första som tackade nej (innan de fått en formell inbjudan t o m) var bjudna på ett annat bröllop samma dag.
    Den andra som tackade nej bor utanför Sapporo i Japan. liiite lång resa, och lite dyr. Hennes jobb är tyvärr ganska dåligt betalt. Men hon pratade om att komma till Sverige och hälsa på när hennes vikariat gått ut senare i höst.
    M2B's mormor har blivit väldigt skruttig de senaste månaderna, så hon kommer inte. Hennes man gick bort i vintras, och sen dess har hon liksom tappat glöden helt.
    Sen tackade prästen nej, hans höstschema hade blivit mer fullpackat än han trott, så han ville passa på att umgås med familjen.
    Fick veta att min ena farbrors sambo jobbade natt, så han (sambon alltså, min farbror stannar kvar hela kvällen) kan bara vara med till kl 19.30 ungefär. Lite tråkigt, för jag tycker jättebra om honom.
    Sen lades min farmor in på sjukhus. Ännu en plats vid honnörsbordet försvann.
    Och igår kväll ringde farfar och pratade med pappa om att han kände att det skulle bli för mycket att gå på festen när farmor är så dålig. Han kanske kommer till kyrkan däremot, jag hoppas verkligen det.

    Den har vi m2b's 102-åriga farfar som vi inte vet om han kommer förrän kanske en timme innan allt drar igång. Men den förmånen har han med ålderns rätt.

  • 20080808

    Jag är tillbaks Har jobbat väldigt mycket på sista tiden.

    Vi har iallafall hunnit byta datum till 080802. Passade bättre med kyrka och lokal.

    Hur går det för er alla?

  • Äntligen är det min tur

    Hej.
    JAg har också jobbat som en toook. Det gäller ju att ta in allt man kan nu så det finns i kassan tills nästa sommar. Är fortfarande kvar på 080808. Planerna löper vidare. Va faktiskt in till en guldsmed för att kolla vad som går att göra med min tyvärr bortgångna svärmors smycken.... Det kommer bli jättebra!!! Lycklig.
    Har varit på möte vid festlokalen. Det kommer bli såååå bra.

    Nån annan?

  • thalia82

    Hela helgen var underbar! Kommer att lägga upp bilder senare.
    Mina förväntningar var skyhöga, och de överträffades lätt!´
    Nu kommer det att bli ett låååångt inlägg...

    Vi gick upp klockan sju för att hinna äta frukost och fixa innan vi skulle till frisyr- och sminkstället. Lite svårt att äta, men jag petade i mig yoghurt och bröd.
    Hade det jättetrevligt på beautycentret. Linda, som skulle fixat mig från början, upptäckte för någon vecka sen att hon var dubbelbokad, men en annan tjej skulle fixa mig. Och jag blev ännu mer nöjd nu än jag var vid konsultationen. Aldrig känt mig så vacker som när jag drog på mig klänningen med hår och smink i ordning.
    Efter att vi ätit lunch åkte vi till kyrkan. alla stod utanför, eftersom det var underbart väder. När alla gått in så åkte vi upp på parkeringen och steg ur bilen. sjukt nervös med såååå lycklig.
    Vigseln gick jättebra. jag snubblade inte, jag kom ihåg att säga ja och jag kunde löftet utantill. sångerna och bibelläsningen kändes så rätt! Killarna som sjöng I folkviseton var hur duktiga som helst!
    Efter svärmors sång började en gammal klasskompis till min man att spela nyckelharpa. en specialskriven march för oss. Så otroligt vackert! passade perfekt i vår lilla stenkyrka!
    Utanför blev vi kramade, fotograferade och gratulerade. Fotografen tog lite bilder på oss med och utan förädrar, präst och brudfölje innan vi åkte till wiks slott och blev fotade där.
    Föräldrarna åkte med resten av gästerna till bygdegården där snittar och fördrink serverades under tiden.
    När vi sen kom till Dalby så hann vi prata lite med några av gästerna, sen började middagen. Underbar mat och vackra sånger och tal från nära och kära. Lite allsånger emellanåt. Det var ett bra tempo. man hann prata med bordsgrannarna, men ändå hände det nåt nästan hela tiden kändes det som.
    Det visades en film från mösexan/svenhippan, där det oxå redovisades hur vi lyckats med uppdragen. Jättekul att se den! Vi fick med en kopia och massor av bilder hem.
    Tårtan var lika underbar som jag hoppats, och alla tyckte den var jättegod. Till och med min morfar som annars bara gillar gräddtårta i stort sätt tyckte om den.
    Killarna som sjungit i kyrkan skötte nu köket och serveringen, men gjorde några avbrott får sång oxå. både vackert och med massor av humor!
    Mot slutet av kvällen höll toastmaster/bestman ett otroligt bra tal! det var vackert, fullt av humor, känslor och personlighet. Han ropade in killarna från köket och sen sjöng de en serenad för mig (önskad av min man, eftersom han själv inte kan sjunga) och överlämnade en ros. Då var jag inte långt ifrån tårar kan jag säga! Lite generad, men på ett härligt sätt.
    Min man höll ett kort spontant tal och tackade alla som kommit, och sen var det min tur. ingen utom min bror och tärnorna visste att jag tänkt hålla ett litet tal. Började med att förklara att jag tyckte det kändes viktigare att tacka alla som varit med, än att följa traditionen att bruden ska sitta tyst och vara söt. tackade alla som hjälpt till, nämnde mina svärföräldrar och mina föräldrar lite extra. De är helt underbara alla fyra! Eftersom pappa inte ville hålla nåt tal till mig (han tycker det är skitjobbigt att prata inför folk, och jag kan ju inte tvinga honom.), så berättade jag om ett av mina tidigaste minnen, när han och jag satt på mattan i hallen hemma och han sjöng HasseåTages Goddag-goddag-visa för mig. :) Kiknar fortfarande av skratt när jag hör den.
    Och självklart tackade jag min drömprins, min gos, min man. :)
    Några tårar fälldes av några gäster och det kändes himla rätt att jag samlat mod!

    Flera av gästerna hade vid det laget droppat av. Klockan började bli mycket och många hade långt att åka. Själva var vi kvar tills alla gäster åkt. Vi hade så himla kul! Killarna i köket sjöng och hade sig när de diskade, vi pratade med våra föräldrar om kvällen och hur kul allt varit. Frammåt ett var vi iaf framme i gimo herrgård där vi skulle tillbringa bröllopsnatten. rummet var skitläckert! helt klart herrgårdsstil, men ändå modernt. Sängen var enorm! Vi kröp ner i jacuzzin och myste, jag plockade ut hårnålarna (46 stycken) som börjat lossna och bara njöt.

    Alla jag pratat med efteråt tyckte det var jättetrevligt, lagom informellt, men ändå en fin middag.
    Nu ramlade det precis ner ett prev genom brevinkastet med fotografen som avsändare. det känns att det ligger en CD i... Att det gick så fort! hade väntat mig att de skulle komma om ett par veckor! Jag vill se bilderna nu på en gång, men väntar tills i eftermiddag när min man kommit hem. Känns underbart att kunna säga "min man"!

    Bilder kommer senare som sagt. Väntar på att gästerna ska skicka några till oss. :)

    /fru Lundqvist

Svar på tråden Träffas och fika?