• Alylly­ra
  Äldre 23 jan 13:13
  4698 visningar
  41 svar
  41
  4698

  Anonymitet

  Min känsla är att andelen inlägg från anonyma personer har ökat markant under det senaste halvåret (ungefär sen flytten till "nya" sidan). Detta gäller inte bara ämnen som kan betraktas som känsliga, utan även andra trådar.

  Från mitt perspektiv blir det som att konversationerna består av några få regelbundna samtalspartners samt en hel drös med anonyma personer som man aldrig får någon relation till, och det är jättetråkigt!

  Ni som ofta väljer att vara anonyma, vad är anledningen till det? Ni får gärna skriva en motivering i tråden (ja, det går att vara anonym!).

  Slutligen vill jag verkligen uppmana er att komma ut ur anonymiteten och delta i konversationen under ett användarnamn som man kan känna igen er på. Det blir ett roligare forum för alla om vi kan skapa en samhörighet.

  Omröstning
  Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
 • Svar på tråden Anonymitet
 • Äldre 23 jan 13:21
  #1

  Problemet kom nog för dryga året sedan när anonymitetsfunktionen kom.


  Den skulle vara rätt strikt reglerad. Men det har inte hållits efter.

  Jag håller med dig dock, rätt irriterande Skrikandes

 • Äldre 23 jan 14:26
  #2

  tycker inte man borde få starta trådar anonymt och om man gör det så får man räkna med att folk håller sig anonyma.

  Nu är ju jag sådan (förlåt för språket) som skiter högaktningsfullt i vad folk anser om mig, bara för att jag inte tycker som de gör.

  MEN och andra sidan så är ju det så att alla skall hålla varandra i handen på denna sida och sitta i en ring och sjunga kumbayamajlord eller fred på jorden låtar. Och så fort någon säger något negativt så blir det ett jävla liv.

  Men man skall få start en massa skittrådar och gråta ut om allt från stukad fot till att jag bröt en nagel igår, men ingen får säga emot eller klaga, för det är så synd om alla. Ja livet är jobbigt och därför finns familjeliv, där kan man prata om att pojkvännen har vart otrogen eller gjort slut eller om man bräde vid kvällsmaten igår. Men där är det så många trådar så man blir borttappad och då får man mer klapp på axeln här. Men jag struntar ändå att skriva i många trådar bara för att jag vet att skulle man säga.


  ?NEJ, den klänningen är inte fin?.


  Så blir det, har man inget bra och säga så säger man inget alls,


  Fy vad taskigt.


   


  Klart folk är rädda för att bli dumförklarade i andra trådar enbart för att de vill säga vad de anser (negativt) i en tråd.
  Så om man bara kunde inse att bara för att jag personligen tycker att folk är idioter som tar kuveravgifter från sina gäster.


  Så skulle jag sedan i nästa tråd kunna hjälpa denne person med att boka liveband, eller fan till och med låna gammelbilen min.


   


  Om du och din sambo tycker olika i en fråga, betyder det då att denne är en dålig person i alla andra lägen?


  Med andra ord, skulle man få tycka annorlunda och negativt utan att bli idiotförklarad av andra så hade nog få valt att vara anonyma.


  Live free, ride free
 • Äldre 23 jan 14:27
  #3

  oj texten blev lite knas där med mellanslag och radbyten, man skall vist inte skriva i outlocken först och klistra in här sedanTyst


  Live free, ride free
 • baller­ina
  Äldre 23 jan 14:49
  #4

  Jag håller med att det är väldigt många som är anonyma och att det är svårt att riktigt få en relation med personen som skriver. Det är tråkigt när möjligheten till anonymitet överanvänds. Jag kan förstå om man vill använda det till känsliga trådar, men i min mening behövs det inte till trådar liknande denna.

  MEN, det tog mig faktiskt ett par veckor innan jag insåg att jag aktivt måste klicka i mitt namn, annars blir det anonymt. Vet inte om det alltid är så, eller om det beror på webläsare. Så jag vill hoppas att det ofta är olyckligt misstag som sker när anonymiteten överanvänds!

 • Äldre 23 jan 14:55
  #5

  Att folk säger emot betyder inte automatiskt att man tycker att någon är en idiot.
  Eftersom du tar upp det med kuvertavgift så kan jag ju spinna vidare på det och säga att du är ofta väldigt hård och aggressiv i dina uttryck i sådana trådar. 
  Det är jättebra att du säger ifrån så att folk inte tror att alla tycker att det är en bra idé, men jag tycker nog mer att du idiotförklarar folk i så fall när dom säger att dom inte håller med dig.
  Jag tror dock inte att det är så du menar det, så jag försöker titta bakom dom orden och hitta meningen i det du skriver Glad


  Det var en helt annan känsla på den här sidan innan anonymitetsfunktionen kom. Man kunde ställa en fråga och få seriösa svar - utan att få "det jag tycker är det enda rätta-svar".


  Jag har svarat anonymt 2 ggr. Den ena då det var ingående frågor om gemensam ekonomi och jag ville inte hänga ut min make. Och det andra var i en tråd om problem vid graviditeter då jag inte orkade outa mina egna problem.
  Annars går jag efter devisen - kan jag inte stå för det jag tycker så ska jag inte skriva det.
  Men även: Det finns alltid mer än ett sätt att säga en sak. Och jag behöver inte säga det på ett elakt sätt bara för att den möjligheten finns.

 • Äldre 23 jan 15:07
  #6

  Tycker att kunna vara anonym är jättebra då man behöver hjälp med saker och ting man mår dåligt över, exempelvis någon hade skrivit en tråd om impotens, någon om sitt jobb, någon om sin svärmor. Alla dessa är känsliga saker som man inte vill gå ut med, det ska man kunna göra för att få hjälp. Däremot tycker jag det är väldigt onödigt av vissa som använder sig av den funktionen för att vara rent utsagt elaka eller tykna helt i onödan. Många glömmer att det är andra människor som sitter vid datorn som har känslor..

 • Äldre 23 jan 15:14
  #7

  Men det är ju just det.
  Att man behöver inte säga det så hårt innan någon tar åt sig personligen. Och nu menar jag just inte bara mig, men jag förstår vad du menar om att man kan utrycka sig så folk kan ta det fel. Men man kan säga att något är idioti och det är en stor skillnad från att någon är idiot. Just det där med kuvertfrågan, lämnar jag därhän för jag kan mycket väl uttrycka mig, ,, lite för starkt i den frågan.

  Jag tycker man skall slippa va anonym, samtidigt så tycker jag att "gråta ut" trådar inte hör hemma på bröllopstorget, här handlar det om bröllop och saker kring det, inte hurvida din blivande är otrogen mot dig. Det stör jag mig mer på än anonymiteten, för den kan man ju ändå gå runt och skapa ett nytt konto med, ungefär som varannan oseriös reklam inlägare här gör.


  Live free, ride free
 • Äldre 23 jan 15:34
  #8
  Nightrod skrev 2015-01-23 15:14:10 följande:

   


  Här håller jag med dig till 100% Glad
 • Äldre 23 jan 15:36
  #9
  Aline83 skrev 2015-01-23 15:07:30 följande:

  Tycker att kunna vara anonym är jättebra då man behöver hjälp med saker och ting man mår dåligt över, exempelvis någon hade skrivit en tråd om impotens, någon om sitt jobb, någon om sin svärmor. Alla dessa är känsliga saker som man inte vill gå ut med, det ska man kunna göra för att få hjälp. Däremot tycker jag det är väldigt onödigt av vissa som använder sig av den funktionen för att vara rent utsagt elaka eller tykna helt i onödan. Många glömmer att det är andra människor som sitter vid datorn som har känslor..


  Men det här är ett specifikt bröllopsforum.
  Varför behöver man över huvud taget prata om jobbsituationer, impotens mm när det finns andra forum som är avsedda för det. Exempelvis Familjeliv - som är bröllopstorgets huvudforum Glad
 • Äldre 23 jan 15:46
  #10

  Men om det då inte är OK att skriva om olika saker under anonymitet då kanske BT skall ta bort den funktionen men då får de räkna med att de kommer fä färre besökare än nu. Givetvis finns familjeliv men vissa kanske inte vill vara medlemmar på flera olika sidor utan ibland bara behöver lufta något även om det inte har med bröllop att göra. 
  För mig spelar det ingen roll hur man gör men jag tycker funktionen i sig är väldigt bra. Med tanke på att inläggen ökat så visar det att det finns en efterfrågan på det och då tycker jag man skall fortsätta. =)

Svar på tråden Anonymitet
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.