• Alylly­ra
    Äldre 23 Jan 13:13
    6822 visningar
    41 svar
    41
    6822

    Anonymitet

    Min känsla är att andelen inlägg från anonyma personer har ökat markant under det senaste halvåret (ungefär sen flytten till "nya" sidan). Detta gäller inte bara ämnen som kan betraktas som känsliga, utan även andra trådar.

    Från mitt perspektiv blir det som att konversationerna består av några få regelbundna samtalspartners samt en hel drös med anonyma personer som man aldrig får någon relation till, och det är jättetråkigt!

    Ni som ofta väljer att vara anonyma, vad är anledningen till det? Ni får gärna skriva en motivering i tråden (ja, det går att vara anonym!).

    Slutligen vill jag verkligen uppmana er att komma ut ur anonymiteten och delta i konversationen under ett användarnamn som man kan känna igen er på. Det blir ett roligare forum för alla om vi kan skapa en samhörighet.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Anonymitet
  • Äldre 23 Jan 15:57
    #11

    Det var mer aktivitet här utan anonymitetsfunktionen. Så att dom skulle tappa något på att den försvann håller jag nog inte med om.


    Eller tja dom skulle inte gjort det om dom tagit bort den tidigare, men många som höll forumet levande har nu valt att gå vidare för dom orkar inte se hur det förfaller...

  • Äldre 23 Jan 15:59
    #12
    Aline83 skrev 2015-01-23 15:46:28 följande:

    Men om det då inte är OK att skriva om olika saker under anonymitet då kanske BT skall ta bort den funktionen men då får de räkna med att de kommer fä färre besökare än nu. Givetvis finns familjeliv men vissa kanske inte vill vara medlemmar på flera olika sidor utan ibland bara behöver lufta något även om det inte har med bröllop att göra. 
    För mig spelar det ingen roll hur man gör men jag tycker funktionen i sig är väldigt bra. Med tanke på att inläggen ökat så visar det att det finns en efterfrågan på det och då tycker jag man skall fortsätta. =)



    Fast att de anonyma inläggen ökat beror ju delvis på att fler trådar existerar som inte har med bröllop att göra. Faktiskt ganska få som är anonyma i rena bröllopstrådar, men desto fleri de trådar där man gnäller om sina chef eller en otrogen kille. Så hade dessa trådar försvunnit så hade de flesta anonyma inlägg försunnit.

    Och vill man inte va medlem på andra sidor så kanske man borde strunta i att skapa vissa inlägg, för bara för att man kan så behöver man inte. Jag kan gå in på tjejtoaletten på en restaurang, men det gör jag inte. Jag kan start aen tråd här om någon som vill "knulla" vid sidan av, för då slipper jag ju gå med på en otrohetssida eller dejtingsida.. Men som sagt, lite vett och ettikett
    Live free, ride free
  • Äldre 23 Jan 16:09
    #13

    Man kan diskutera detta i evigheter, kan hålla med om att kvalitén på sidan försämrats ibland känns det som ett dagis. Men jag tycker själva funktionen är bra för de som verkligen behöver den. Behöver inte bli en kollektiv bestraffning genom att ta bort den. Man kanske däremot kan reglera den, att när det är ett öppet forum, att man inte kan skriva anonymt. Däremot om någon vill ha en anonym tråd då kanske man kan få va anonym. 

    Oavsett så fint BT till för oss som vill vara här. Då ska alla få möjligheten att trivas.
    Eller har jag fel? Måste vi reglera allt så strikt?

  • Äldre 23 Jan 16:35
    #14

    Fast där säger du ju emot dig själv... Om alla inte trivs med anonymitetsfunktionen - är BT då till för "alla" enligt ditt resonemang? Flört
    (jag förstår vad du menar dock)


    BT hade lite koll på sidan förut men inte längre verkar det som.
    Så att göra något striktare betyder ju att dom måste ha koll på det också. Dom lägger ingen tid alls här just nu så jag tror inte att dom kommer lägga mer för att hålla koll på att någon ny regel ska följas.

  • Äldre 23 Jan 18:24
    #15

    Jag är inte ute efter att röja någon här, men utan att nämna namn kan jag ju berätta att en medlem som skrev till mig privat medgav att hon skrivit massa anonyma inlägg i sin egen tråd, för att bumpa den, då inte många svarat. Det är säkert en anledning till att vissa använder funktionen, för att få lite liv i sina döda trådar.

    Men annars håller jag med er övriga som tycker att anonymitetsfunktionen gärna skulle kunna tas bort. Det negativa är väl att man går miste om vissa ärliga(?) åsikter som några kanske inte hade vågat säga utan skyddad identitet. Jag är egentligen av åsikten att om man inte kan stå för det man säger ska man inte säga något alls. Men samtidigt kan jag tycka det är kul/intressant med olika smak och ståndpunkter, vilket kommer fram när folk känner sig fria att säga vad de tycker utan rädsla att bli påhoppade.

    Det positiva med att ta bort anonymiteten är bland annat att det blir mer flytande samtal när man vet vem man pratar med utan att behöva blanda ihop personer, gemytligare stämning när man "känner varandra", roligt att följa medlemmars "resa", och främst att folk i större utsträckning håller god ton i trådarna. 

  • Äldre 23 Jan 19:43
    #16

    + Att jag tror att det blir färre troll i formuet om man plockar bort anonymitetsfunktionen!

  • Anonym (Jag väljer­)
    Äldre 23 Jan 19:45
    #17

    Jag väljer att vara anonym för att vi ska ha dop och bröllop samtidigt. Så det blir ett överrasknings bröllop. Bara därför är jag anonym inget annat

  • Äldre 23 Jan 19:45
    #18

    ... Kanske bara är jag som är internet-skadad, får alltför ofta känslan av att folk som skriver anonymt är troll. Svårt att ta det på allvar när man ser framför sig att det är någon liten fjortis med för mycket fritid som sitter och dummar sig. :P

  • Anonym (Jag väljer­)
    Äldre 23 Jan 20:03
    #19

    Jag förstår hur du tänker. Hade vi inte planerat att ha ett överrasknings bröllop så hade jag inte varit anonym

  • Äldre 23 Jan 20:38
    #20

    Svarade du till mig där, (Jag väljer) ? Mitt senaste var inte ett svar till dig, utan en fortsättningen på det jag skrivit precis innan du skrev, hann inte se att du skrivit innan jag postade!

    Jag förstår varför du väljer att vara anonym, men varför inte bara göra en användare med fake alias? Jag är ju också anonym fast jag heter "Pess" här... :)

Svar på tråden Anonymitet