• Pess

    Anonymitet

    Jag är inte ute efter att röja någon här, men utan att nämna namn kan jag ju berätta att en medlem som skrev till mig privat medgav att hon skrivit massa anonyma inlägg i sin egen tråd, för att bumpa den, då inte många svarat. Det är säkert en anledning till att vissa använder funktionen, för att få lite liv i sina döda trådar.

    Men annars håller jag med er övriga som tycker att anonymitetsfunktionen gärna skulle kunna tas bort. Det negativa är väl att man går miste om vissa ärliga(?) åsikter som några kanske inte hade vågat säga utan skyddad identitet. Jag är egentligen av åsikten att om man inte kan stå för det man säger ska man inte säga något alls. Men samtidigt kan jag tycka det är kul/intressant med olika smak och ståndpunkter, vilket kommer fram när folk känner sig fria att säga vad de tycker utan rädsla att bli påhoppade.

    Det positiva med att ta bort anonymiteten är bland annat att det blir mer flytande samtal när man vet vem man pratar med utan att behöva blanda ihop personer, gemytligare stämning när man "känner varandra", roligt att följa medlemmars "resa", och främst att folk i större utsträckning håller god ton i trådarna. 

  • Pess

    + Att jag tror att det blir färre troll i formuet om man plockar bort anonymitetsfunktionen!

  • Pess

    ... Kanske bara är jag som är internet-skadad, får alltför ofta känslan av att folk som skriver anonymt är troll. Svårt att ta det på allvar när man ser framför sig att det är någon liten fjortis med för mycket fritid som sitter och dummar sig. :P

  • Pess

    Svarade du till mig där, (Jag väljer) ? Mitt senaste var inte ett svar till dig, utan en fortsättningen på det jag skrivit precis innan du skrev, hann inte se att du skrivit innan jag postade!

    Jag förstår varför du väljer att vara anonym, men varför inte bara göra en användare med fake alias? Jag är ju också anonym fast jag heter "Pess" här... :)

Svar på tråden Anonymitet