• Äldre 23 Jan 13:21
    6754 visningar
    41 svar
    41
    6754

    Anonymitet

    Problemet kom nog för dryga året sedan när anonymitetsfunktionen kom.


    Den skulle vara rätt strikt reglerad. Men det har inte hållits efter.

    Jag håller med dig dock, rätt irriterande Skrikandes

  • Äldre 23 Jan 14:55
    #5

    Att folk säger emot betyder inte automatiskt att man tycker att någon är en idiot.
    Eftersom du tar upp det med kuvertavgift så kan jag ju spinna vidare på det och säga att du är ofta väldigt hård och aggressiv i dina uttryck i sådana trådar. 
    Det är jättebra att du säger ifrån så att folk inte tror att alla tycker att det är en bra idé, men jag tycker nog mer att du idiotförklarar folk i så fall när dom säger att dom inte håller med dig.
    Jag tror dock inte att det är så du menar det, så jag försöker titta bakom dom orden och hitta meningen i det du skriver Glad


    Det var en helt annan känsla på den här sidan innan anonymitetsfunktionen kom. Man kunde ställa en fråga och få seriösa svar - utan att få "det jag tycker är det enda rätta-svar".


    Jag har svarat anonymt 2 ggr. Den ena då det var ingående frågor om gemensam ekonomi och jag ville inte hänga ut min make. Och det andra var i en tråd om problem vid graviditeter då jag inte orkade outa mina egna problem.
    Annars går jag efter devisen - kan jag inte stå för det jag tycker så ska jag inte skriva det.
    Men även: Det finns alltid mer än ett sätt att säga en sak. Och jag behöver inte säga det på ett elakt sätt bara för att den möjligheten finns.

  • Äldre 23 Jan 15:34
    #8
    Nightrod skrev 2015-01-23 15:14:10 följande:

     


    Här håller jag med dig till 100% Glad
  • Äldre 23 Jan 15:36
    #9
    Aline83 skrev 2015-01-23 15:07:30 följande:

    Tycker att kunna vara anonym är jättebra då man behöver hjälp med saker och ting man mår dåligt över, exempelvis någon hade skrivit en tråd om impotens, någon om sitt jobb, någon om sin svärmor. Alla dessa är känsliga saker som man inte vill gå ut med, det ska man kunna göra för att få hjälp. Däremot tycker jag det är väldigt onödigt av vissa som använder sig av den funktionen för att vara rent utsagt elaka eller tykna helt i onödan. Många glömmer att det är andra människor som sitter vid datorn som har känslor..


    Men det här är ett specifikt bröllopsforum.
    Varför behöver man över huvud taget prata om jobbsituationer, impotens mm när det finns andra forum som är avsedda för det. Exempelvis Familjeliv - som är bröllopstorgets huvudforum Glad
  • Äldre 23 Jan 15:57
    #11

    Det var mer aktivitet här utan anonymitetsfunktionen. Så att dom skulle tappa något på att den försvann håller jag nog inte med om.


    Eller tja dom skulle inte gjort det om dom tagit bort den tidigare, men många som höll forumet levande har nu valt att gå vidare för dom orkar inte se hur det förfaller...

  • Äldre 23 Jan 16:35
    #14

    Fast där säger du ju emot dig själv... Om alla inte trivs med anonymitetsfunktionen - är BT då till för "alla" enligt ditt resonemang? Flört
    (jag förstår vad du menar dock)


    BT hade lite koll på sidan förut men inte längre verkar det som.
    Så att göra något striktare betyder ju att dom måste ha koll på det också. Dom lägger ingen tid alls här just nu så jag tror inte att dom kommer lägga mer för att hålla koll på att någon ny regel ska följas.

  • Äldre 23 Jan 22:48
    #22

    Jag väljer / Ms T - En fråga (bara undrar, inte något elakt på något sätt)... Känns inte nicket Ms T tillräckligt anonymt?


    Jag valde Chicita - ett helt annat nick än vad jag har på andra sidor för att få vara just anonym. Jag tyckte att det räckte. Och till en början var jag väldigt hemlig, sa inget om vart jag bodde eller ens vart bröllopet skulle hållas men den sista punkten fick jag backa lite på eftersom jag behövde lite hjälp med lokaler och annat sånt Tungan ute

    Jag har ju fortfarande ingen aning om vem du är... Alltså du kan vara vem som helst i det här landet, du kanske inte ens är en tjej. För mig är du anonym även om du kallar dig Ms T Glad Men det är lättare att prata med Ms T än Anonym (Jag väljer) - i den här tråden... och kanske Anonym (Tycker inte) i en annan tråd och (Anonym - varför då?) i en tredje. Fast det är samma person (obs bara så ingen antar något... jag har bara hittat på två anonyma namn där för exemplets skull) 

  • Äldre 24 Jan 11:26
    #24

    Men dom kan väl lika gärna komma på vem "Anonym - hitta festlokal i XXX" är som vem Ms T är Glad

    Det räcker med att man säger "fel sak" om "rätt person" är här och ser det just då.

    Jag tyckte att det var starkt av dig att avslöja dig här i tråden i alla fall, och du verkar logisk och trevlig. 
    Så trevligt att råkas Ms T. Hoppas få se dig lite mer i forumet Solig

  • Äldre 26 Jan 11:47
    #28
    Nightrod skrev 2015-01-26 08:39:56 följande:

    Sedan fattar jag inte varför det inte är här som på andra forum, skapar någon en tråd som liknar en som redan finns så stänger moderatorn den tråden och hänvisar till den redan existerande. Annars komemr det ju finnas miljoner trådar om mer eller mindre samma ämne


    Det finns inga aktiva moderatorer. Det är ju det som är problemet.


    Det är därför det inte bara funkar att göra fler regler heller när folk inte följer dom som redan finns.
    Att BT inte heller följer sina egna regler är ju en annan sak.
    Tydligen kan man köpa sig fri från reglerna genom att betala för ett PLUS-abbonemang.


    Då får man spamma hur mycket som helst exempelvis Tungan ute

  • Äldre 27 Jan 12:18
    #39

    Jag har inga större problem med OT-trådar där trådstartaren ändå är aktiv i diskussionen, svarar på frågor och bollar tankar.


    Det är trådarna där någon (ofta anonym) släpper en "brännbar fråga" och sen inte syns till mer i tråden som jag faktiskt rent ut sagt irriterar mig på.
    Där vädrar jag troll nämligen. 
    Men oftast ser man inte om det är en trolltråd eller inte förrän flera personer har försökt tipsa, peppa och kanske till och med blivit lite lätt osams och TS fortfarande inte syns till efter flera veckor eller ibland månader.

    Anonymitet där det finns ett behov har jag inte heller några problem med.
    Men det är lite störande med "vart hittar man billigaste pris på tårtor"-trådar som är anonyma. 
    Välj ett nick som är så olikt det du har på andra forum som möjligt, ha en anonym (eller ingen) profilbild och håll ditt liv i övrigt hemligt så finns det väldigt liten chans att du blir avslöjad för att du frågar om vart man kan köpa billiga tårtor, eller vem som är bäst på håruppsättningar Glad

Svar på tråden Anonymitet