• Äldre 24 Nov 23:14
    16542 visningar
    60 svar
    60
    16542

    Hur mkt pengar är ni berädda att lägga på ring?

    Nyfiken på hur mkt pengar ni tänker lägga på era ringar och hur ni resonerar. Vi har en väldigt tight budget. Har nu hittat/designat min drömring och fått ett prisförslag.

    Visst jag har sagt att jag är beredd att lägga en slant på ring, eftersom jag förhoppningsvis ska ha den resten av livet. Men denna går på två månadslönerav det jag får ut nu som mammaledig. Vet inte om det är försvarbart...

  • Svar på tråden Hur mkt pengar är ni berädda att lägga på ring?
  • Äldre 25 Nov 09:15
    #1

    Min förlovningsring är en kanalinfattad halvallians ring från Vanbruun. Det vart ganska dyr eftersom jag absolut ville ha en ring i platina. Jag är nämligen allergisk mot guld och är minder förtjust i titan och stål ringar då de ofta är ganska breda och okvinnliga. 

    Ringen kostade 7000:- och pengarna kom från försäljningen av ett par fälgar och vinterdäck till en Porsche som vi iallafall inte ska köra på vintern längre. Jag valde min ring själv efter att ha tittat runt på nätet en hel del. Valde inte den billigaste men absolut inte den dyraste heller.

    När det kommer till vigselringen kommer budgeten att ligga något högre runt 15.000:-. Då kommer jag i första hand att titta efter en begagnad ring på Bukowskis eller etsy. 



    1. Vanbrunn  2. Bukowskis
    Det som kostar mycket med en ny ring är oftast stenarna och det är väl där man ska fundera över vad man tycker att man behöver. Vad gäller material går det också att kompromissa en hel del. 

    Mitt tips är ändå att titta på begagnade ringar, oavsett vad du har för budget får du alltid mer för pengarna. Länkar nedan till en brittisk säljare på etsy, eftersom det är inom EU slipper man dessutom tullen. 

    www.etsy.com/shop/Addy

  • Alylly­ra
    Äldre 25 Nov 11:36
    #2

    Vi la totalt ca 20-25 000 kr på våra ringar (kommer inte ihåg exakt eftersom vi växlade in en del gammalt guld som delbetalning).

    Det är enkla, släta ringar i rödguld men för oss var det viktigt att guldet inte bidrog till andra människors lidande och därför gick vi till en guldsmed som jobbar med fairtrademärkt guld. Och då får man naturligtvis betala lite mer...
    Om inte det alternativet hade funnits hade jag inte varit beredd att betala så mycket för vanliga släta guldringar.

  • Äldre 25 Nov 11:49
    #3

    Haha oj, jag glömde bort min fästman. Han har en enkel, smal guldring som kostade ca 4000. 

  • crs
    Äldre 25 Nov 13:38
    #4

    Vi har budgeterat 12.000 till våra ringar, där största delen går till min ring då jag vill ha med diamanter. Vi har bestämt oss för att ha själva ringarna i titan då vi vill ha något ordentligt slitstarkt, så då blev det relativt billigt trots ett gäng diamanter. Vi vill inte snåla utan välja vad vi vill ha, och det får vi för det priset. Men att lägga över 15' hade nog svidit i mitt ekonomhjärta. Då lägger jag hellre pengar i ett sparade än sätter dem på mitt finger. 

  • Äldre 25 Nov 15:09
    #5

    Våra ringa kommer inte kosta oss speciellt mycket. Jag använder i princip bara silver och jag vill ha en ring som passar min vardag. Hittade en otroligt fin silverring på bröllopsmässan i Januari från Zelini.se. Tror den kostade 899:-  Min sambo hittade även han en otroligt fin ring i titan, även den strax under 1000-lappen.


     


    Varför inte lägga en mindre summa på ringarna nu och sedan förnya era löften lite mer intimt om ett år eller två och då satsa mer på ringarna? 


    Det är lite såna tankar vi har, vi reser ofta och mycket och vi har pratat om att förnya våra löften på en vacker strand eller liknande någonstans i världen med ett par vänner bara, om ens det. Då kan man lägga mer pengar på ringarna då man inte behöver tänka på fest, middag, lokal osv :)

  • Anonym (64k)
    Äldre 25 Nov 15:14
    #6

    Jag/vi tycker ringarna är viktiga då dom ska användas hela livet.

    Jag har en förlovningsring i platina med en lite större sten på 0,4ct i mitten och och 10 små på sidorna på sammanlagt 0,4ct. För 22 000

    Killens förlovningsring är bara en tillfällig ring i palladium för 4000.

    Mig vigselring kommer vara lite dyrare för runt 27-28000 i platina med 7 stenar i på sammanlagt 1,57ct ungefär(var det dom hade just nu,så får se vad exakt det blir sen när vi beställer i februari, då den blir "specialbeställd" med lite ändringar)

    Och sambons ring som han bytr till blir en i platina för runt 10 000. Sen vad vi gör med hans förlovningsring efter det vet jag inte xD

  • Äldre 25 Nov 17:22
    #7

    Jag tycker att det är jättefint med en stor fyrkantig diamant och mindre stenar vid sidan om. Tittade lite på sådana ringar med de kostade över 40 000 kr. Det var jag inte alls intresserad av, varken om jag själv skulle betala den eller min man. Så det blev ingen sån. Visserligen kan man säkert få en i kubisk zirkonia, men det var jag inte intresserad av när det gäller förlovnings- och vigselringar.

    Jag ville helst inte betala mer än ca 6000 kr per ring och det gjorde jag inte heller.

  • Äldre 25 Nov 19:47
    #8

    Det har varit lite olika turer hos oss angående budget och hur vi skulle gå till väga med köpet. Vi har gått från auktion, till bokat möte hos Tiffanys i samband med resa nästa sommar, till att låta en privat guldsmed göra dem och i samma veva lämna in guld hemifrån, till att titta i vanliga butiker och så tillbaka igen. Min sambo har varit student i flera flera år, tog examen för ett par år sen och har kvar en del av sin inställning kring att vara sparsam och kunna klara sig på mindre pengar. Jag har aldrig slösat utan köpt färre saker men istället hellre lagt mer pengar på en och samma sak för att få vad jag verkligen vill ha. Sånt är såklart väldigt individuellt där ingenting är rätt eller fel. En bra kombination där vi drar varandra till en gemensam mitt där vi båda är bekväma. Vi la 50 sammanlagt för hans ring och mina två, alla tre i rött guld. Hans en helt vanlig slät, mina en enstens solitär på 0.50ct och en allians med sju stenar på sammanlagt 0.77ct.

    Ingen av oss hade dock stått ut med att lägga sådana summor på något om det inte varit för att vi hade turen att trilla över ringar som gick rätt in i hjärtat på oss båda.

  • Plätti­s
    Äldre 26 Nov 09:28
    #9

    Våra förlovningsringar kostade ca 8 000 sammanlagt, likadana släta vitguldsringar från Schalins. Till bröllopet vill min sambo byta ut sin smala ring mot en bredare, medan jag bara vill ha en likadan slät som jag redan har. Därför kommer vi förminska sambons förlovningsring och göra den till min vigselring, och så köper vi en bredare till honom. Totalt 10 000 för förminskning, ta bort graveringen (jag vill ju inte ha mitt eget namn i vigselringen!), rodinera om båda ringarna och att köpa sambons ring. 

    Eventuellt kommer vi göra något med mina ringar till ettårsdagen. Jag önskade mig en överlappande ring, men den design jag gick till guldsmeden med skulle kosta nästan 10 000 för bara den. De pengarna lägger vi hellre på bröllopet och så får vi se vad vi gör till ettårsdagen


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Äldre 26 Nov 11:06
    #10

    Vi lade ner 5000kr på våra förlovningsringar, men då hade vi massa guld som vi lämnade in och guldsmeden är en familjevän så han gjorde ringarna med det guldet.

    Jag tycker det verkar jobbigt med 2 ringar och dyrt, så det blir bara såhär :)

Svar på tråden Hur mkt pengar är ni berädda att lägga på ring?