Inlägg från: Alyllyra |Visa alla inlägg
  • Alyllyra

    Hur mkt pengar är ni berädda att lägga på ring?

    Vi la totalt ca 20-25 000 kr på våra ringar (kommer inte ihåg exakt eftersom vi växlade in en del gammalt guld som delbetalning).

    Det är enkla, släta ringar i rödguld men för oss var det viktigt att guldet inte bidrog till andra människors lidande och därför gick vi till en guldsmed som jobbar med fairtrademärkt guld. Och då får man naturligtvis betala lite mer...
    Om inte det alternativet hade funnits hade jag inte varit beredd att betala så mycket för vanliga släta guldringar.

  • Alyllyra
    Anonym (Ms rock) skrev 2015-01-10 17:53:55 följande:

    Måste ställa en fråga. Jag ser att många skriver vi kommer att betala××× kr för min vigselring. Vad då vi? Köper ni vigselringen tillsammans? Det skulle aldrig falla mig in. Jag betalar min vigselring precis som jag betalade min förlovningsring. Skulle det någonsin bli skilsmässa kan han aldrig kräva mina ringar och jag kan inte kräva hans


    Som andra har sagt så sparade vi till bröllopet tillsammans och betalade därmed bröllopet tillsammans. Och med det även våra vigselringar.

    F.ö. kostade min mans vigselring mer än min p.g.a. bredare och större ring vilket innebar att mer guld gick åt. Å andra sidan kostade min klänning mer än hans kostym. Det var dock ingenting som vi reflekterade över eftersom vi betalade allt tillsammans från samma konto.
  • Alyllyra
    Anonym (Ms rock) skrev 2015-01-12 23:01:29 följande:

    Jag fick en ring när han friade. Lite ovanligt i Sverige eller? Den älskar jag.


    Det tror jag inte. Om frieriet kommer som en "överraskning" så är det nog inte ovanligt att mannen bestämmer och köper en ring som han vill fria med.

    Vi bestämde tillsammans att vi ville gifta oss och bestämde därför också gemensamt vilka ringar vi skulle ha. Min man betalade dem dock eftersom han vid det laget hade jobbat två år och jag precis hade slutat plugga.
    Anonym (Ms rock) skrev 2015-01-12 20:19:05 följande:

    För mig gäller det bara ringen och klänningen. Resten betalar vi tillsammans. Tror i mitt fall handlar det om min uppväxt också. Någon sa vi lever på 2014. Jag lever på 2015 o alla gnäller om att vi kvinnor ska vara självständiga. Då kan man väl också betala sin ring o klänning själv


    Fast... Det gör man ju om man betalar gemensamt också. Vi gjorde så att vi båda satte in samma summa varje månad på ett varsitt sparkonto.
    Sen när jag skulle köpa min klänning så tog jag pengar från det kontot och betalade den med. Dvs. pengar som JAG hade sparat gick till att betala MIN klänning. Samma sak med min man. När alla mindre inköp var gjorda satte vi in alla pengar på ett konto som vi sen kunde betala de större utgifterna, typ. catering ifrån.
    På vilket sätt är det att inte betala sin egen ring och klänning om båda sparar gemensamt till bröllopet menar du?
Svar på tråden Hur mkt pengar är ni berädda att lägga på ring?