• Äldre 15 aug 21:51
  6093 visningar
  18 svar
  18
  6093

  Killar gillar min kille

  Min kille är en väldigt öppen, social och fördomsfri person. Han har en stor umgängeskrets och flera homosexuella personer som sina närmaste vänner. När vi träffades såg jag inte detta som ett problem överhuvudtaget, det spelar ju inte så stor roll för mig vad andra människor föredrar för kön på sin partner. Nu börjar jag dock allt mer störa mig på några av dessa killars beteende. De raggar på min kille! Jag kan absolut ta att de har en skämtsam jargong, eller att de berömmer min kille för att han är snygg. Men när de kysser honom  (ja det har hänt), tar på honom på ett sexuellt sätt eller säger saker med en blick som helt klart visar att de menar allvar blir jag så fruktansvärt obekväm. 

  Min kille tycker att det här är jätteroligt, och kan ibland berätta hur många killar som har raggat på honom om han har varit med sina vänner ut på gayställen. 

   Det lustiga är att han är väldigt tydlig med sina gränser med sina hetero-tjejkompisar och med dem känner jag mig aldrig obekväm.

  Jag känner mig ganska fånig och är rädd att min kille ska tycka att jag är fördomsfull, svartsjuk eller homofobisk så jag har inte mer än skojat om det med honom. I nuläget vet jag dock inte vad jag ska göra, överreagerar jag som blir obekväm och faktiskt lite avtänd? (det känns omanligt på ngt sätt att se min kille bli behandlad som ett "stycke kött") Är också rädd att jag bara är svartsjuk, de här gay-killarna är sjukt snygga, roliga och påhittiga så ibland känner jag mig som en tråkig "visa upp för föräldrarna-tjej".

 • Svar på tråden Killar gillar min kille
 • Äldre 15 aug 22:11
  #1

  Jag känner igen mig i det där, fast nu råkar det vara andra tjejer som raggar på min sambo. 

  Berätta att du inte tycker att det är okej att han tillåter hans gaykompisar tar på honom och kysser honom. Utifrån vad du berättar så låter det ju som att dom vill ha han i säng. Min sambo har en kvinnlig kollega som inte kan låta bli att ragga på honom på varenda personalfest och det gör mig svinförbannad när han inte säger ifrån ordentligt. Visst är jag lite svartsjuk och jag vet att min sambo aldrig skulle vara otrogen så det oroar jag mig inte för. Men det är så fruktansvärt respektlöst mot vårat förhållande. 

  Det känns som att det är lite samma sak för dig, din pojkväns vänner respekterar inte ert förhållande när dom håller på så och jag förstår att du känner som du gör. Prata med din kille och förklara hur du känner, antagligen så förstår han inte vad deras avsikter är. 

  Det är inte dig det är fel på! Hans vänner har ingen rätt att bete sig som dom gör och dom ska ge fan i att tafsa på din karl. 

 • Äldre 15 aug 22:29
  #2

  min fråga är varför han inte sätter samma tydliga gräns mot sina gaykompisar som mot sina tjejkompisar? 

 • Aniara­4
  Äldre 15 aug 23:07
  #3
  Nyfiken gul , nu fru skrev 2014-08-15 22:29:54 följande:

  min fråga är varför han inte sätter samma tydliga gräns mot sina gaykompisar som mot sina tjejkompisar? 


  Precis vad jag undrade! I så fall är det ju han som gör åtskillnad. Men är man inte intresserad så är man inte intresserad, och då låter man inte andra kyssa en (vad gör han under tiden?) eller ta på en på ett närgånget sätt utan att säga ifrån.
 • Äldre 15 aug 23:20
  #4

  Är du orolig över hans sexuella läggning?

  Låter faktiskt lite så, inte som att du är fördomsfull men som att du har dina tvivel. Blir du avtändande för att du tror han skulle gå hela vägen med en kille eller att han har det!

  Om inte så tycker jag du skall ta ett snack med honom. Bättre nu så du vet så han inte "kommer ut" om fem år

  Lycka till


  Live free, ride free
 • Äldre 15 aug 23:30
  #5

  Jag hade som singel en väldigt intim relation och jargong med mina tjejkompisar (både hetero, homo och bi) och mina homosexuella killkompisar, kramades, pussades, satt i knät och kallade varandra älskling i tid och otid, typ. Tänkte aldrig på det innan jag träffade min sambo, som inte var bekväm med det. Inte för att han var fördomsfull, utan för att han ville att vissa saker bara skulle vara mellan oss. Det störde mig lite först, mest som ryggmärgsreflex emot att bli "begränsad", men idag ser jag det som ganska självklart. Spelar roll vem som är attraherad av vem, egentligen, jag skulle ju inte gilla att se honom pussas med en tjej även om han inte var attraherad av henne.

  Prata med honom. Förklara att du tycker det blir för intimt och privat. Det kanske krävs ett par samtal för att han ska tänka om, det går lätt på slentrian och blir självklart när det är i den typen av miljöer man rör sig - och det uppfattas inte sällan som en del av den egna identiteten att vara "fördomsfri och härlig", typ. Plus att uppmarksamheten är en ego bost, en tillåten eftersom man ju "ändå aldrig skulle göra någonting".

  Men mår du dåligt av det är det inte okej. Och kanske skulle ni, under lugna former och helst flera sittningar, prata igenom er inställning till sexualitet och relationer i allmänhet. Det brukar vara lättare att reda ut var de olika uppfattningarna kommer ifrån då.

  Och nej, att inte vilja se sin partner stött på eller kyst av andra är inte fördomsfullt bara för att det råkar vara någon av samma kön som gör det. Man har lika stor rätt att bli respekterad heterosexuell, monogam och relationskonservativ...

 • Äldre 16 aug 08:55
  #6

  JAG kan tänka mig att din kille känner sig lite smickrad. det finns många som blir det när homo/bisexuella raggar på dem, för det är som en bekräftelse av något slag, att man även är tilltalande för samma kön. jag skulle då definitivt bli väldigt smickrad om en tjej börja ragga på mig haha:P 

  men det är jui klart att det inte är kul för dig att se hur de klänger på honom sådär.. skulle inte jag heller tycka, visst, NÅGON gång, men inte hela tiden. det är ju DIN kille.

 • Äldre 16 aug 10:03
  #7
  filibustern skrev 2014-08-16 08:55:35 följande:

  JAG kan tänka mig att din kille känner sig lite smickrad. det finns många som blir det när homo/bisexuella raggar på dem, för det är som en bekräftelse av något slag, att man även är tilltalande för samma kön. jag skulle då definitivt bli väldigt smickrad om en tjej börja ragga på mig haha:P 

  men det är jui klart att det inte är kul för dig att se hur de klänger på honom sådär.. skulle inte jag heller tycka, visst, NÅGON gång, men inte hela tiden. det är ju DIN kille.


  visst men smickrad eller inte , han måste fortfarande sätta gränser gentemot sina vänner av respekt för flickvännen och deras relation.
 • Äldre 16 aug 10:13
  #8
  Nyfiken gul , nu fru skrev 2014-08-16 10:03:52 följande:
  visst men smickrad eller inte , han måste fortfarande sätta gränser gentemot sina vänner av respekt för flickvännen och deras relation.
  ja men självklart! ^^ 
 • Äldre 16 aug 10:43
  #9

  Förlåt, men kysser man killar och tillåter dem ta på en sexuellt och tycker det är okej och roligt så är man antingen bi eller outkommen.

  Jag jobbade på gayklubb hade mycket bekanta gay vänner osv osv. Väldigt öppen med allt och skiter i vad andra gör sexuellt överlag. Men ingen av de gaypersonerna kom med ett närmande mer än en gång, för man säger bara ifrån om man inte gillar den sortens kontakt.


  Live free, ride free
 • Äldre 16 aug 11:48
  #10

  Tack för era svar. Kyssarna och liknande är alltid maskerade som skämt, men jag misstänker ju starkt att de faktiskt vill ha sex med honom. Låter kanske knäppt, men de har "den" blicken. Pratade lite med honom igår om det här, och det visade sig att han faktiskt hade hamnat i säng med en av killarna för länge sedan. Min kille hade enorm ångest över att berätta  det för mig, och var livrädd att jag skulle lämna honom. När jag frågade om han tände på killar så svarade han bara att han tände på mig, och att det var mig han är kär i. 

  Jag tror på att han är kär i mig, men ibland känns det faktiskt inte som att han är speciellt attraherad utav min kropp. Det jag inte förstår är bara varför han inte har kommit ut, ifall det är så att han är gay/bi, han har en umgängeskrets som skulle jubla och en fin stöttande familj. Jag är väldigt kär i min kille, men jag vill verkligen inte lägga en massa tid på en kille som egentligen föredrar andra killar.

  Min tro har alltid varit att det är de mest homofobiska killarna som är de som inte vågar komma ut som gay, och att min killes öppenhet var ett tecken på att han är bekväm i sin sexualitet. Men nu börjar jag tvivla :/

 • Äldre 16 aug 12:14
  #11

  Yvigt:

  Ett gammal x trodde jag var bi i och med att jag var så avslappnad bland alla gay killar runt mig på krogen. Men när vi blev ihop så sa hon att hon insåg att jag bara var så säker på min sexualitet att jag kunde umgås med dem men att hon klart såg att det bara var i min bekantskap men inte mer. En kram men inget mer och tydlig respekt.

  Din kille kliver verkligen över den där gränsen helt enligt mig, oavsett kön är det inte okej att tillåta andra röra eller tala till en på ett vist sätt. Jag tror dina farhågor är riktiga, en magkännsla är sällan fel.


  Live free, ride free
 • Äldre 16 aug 13:46
  #12

  Tja, även om har är bi innebär det ju inte att han inte tänder på dig, och att han har legat med en kille behöver ju inte innebära att han är vare sig bi- eller homosexuell, sexualitet kan vara rätt flytande och folk har olika gränser och jargonger. Men visst låter det som ni behöver prata igenom ert förhållande ordentligt, sätta gränser och ta upp dina farhågor att han inte finner dig attraktiv. Lycka till, jag hoppas det löser sig på bästa sätt för er båda.

 • Äldre 16 aug 15:57
  #13
  FrökenW skrev 2014-08-15 23:30:01 följande:

  Prata med honom. Förklara att du tycker det blir för intimt och privat. Det kanske krävs ett par samtal för att han ska tänka om, det går lätt på slentrian och blir självklart när det är i den typen av miljöer man rör sig - och det uppfattas inte sällan som en del av den egna identiteten att vara "fördomsfri och härlig", typ. Plus att uppmarksamheten är en ego bost, en tillåten eftersom man ju "ändå aldrig skulle göra någonting".


  Jag skulle snarast gissa på ovanstående scenario - att det känns tillåtet att ta emot flirtandet, just för att det är ego boost snarare än attraktion. Att man någon gång i livet hamnat i säng med en av samma kön behöver inte betyda något. (Det finns ju massor av människor som minst en gång vaknat med fel person bredvid sig.)
 • Äldre 16 aug 16:47
  #14

  Men driver ni med mig. Så det är ok att bara för att det är samma kön som tafsar och kysser osv för att få uppmärksamhet. Skulle min tjej hångla eller sexuellt låta någon kille/tjej göra så med henne så hade jag visat henne dörren direkt. Har ni verkligen blivit sexuellt tafsade på och närmanden av samma kön (dvs ni som är hetro) det är inte trevligt alls. Flirt kan va smickrande men fysisk kontakt är det inte om man inte är lagd åt det hållet.

  Otrohet och överträdelser är otillåtna oavsett kön. Hon har valt mig vill hon hålla på med andra killar eller tjejer så är det bara att försvinna från mitt liv.


  Live free, ride free
 • Äldre 16 aug 17:34
  #15
  Nightrod skrev 2014-08-16 16:47:54 följande:

  Men driver ni med mig. Så det är ok att bara för att det är samma kön som tafsar och kysser osv för att få uppmärksamhet. Skulle min tjej hångla eller sexuellt låta någon kille/tjej göra så med henne så hade jag visat henne dörren direkt. Har ni verkligen blivit sexuellt tafsade på och närmanden av samma kön (dvs ni som är hetro) det är inte trevligt alls. Flirt kan va smickrande men fysisk kontakt är det inte om man inte är lagd åt det hållet.

  Otrohet och överträdelser är otillåtna oavsett kön. Hon har valt mig vill hon hålla på med andra killar eller tjejer så är det bara att försvinna från mitt liv.


  Håller helt med dig! 
 • Äldre 16 aug 17:54
  #16

  Det var inte riktigt så jag menade, håller med om att oacceptabelt beteende är oacceptabelt beteende oavsett kön och läggning. Men den typen av uppmärksamhet från ett kön man inte tänder på kan av personen som får den upplevas som harmlös, och vad som är oacceptabelt beteende är faktiskt olika från person till person. För vissa är kramar, vänlig/skojpussar och söta epitet helt ok, för andra (däribland mig själv, numera) är det förbehållet partnen. Och det ena är faktiskt inte nödvändigtvis mer självklart än det andra, det beror på bakgrund och umgänge. Så ibland får man diskutera och förhandla om sådant man tycker borde vara självklart. Åter igen, jag tycker inte TS pojkväns beteende är acceptabelt, men jag tycker det kan vara värt att försöka reda ut, om du tror på relationen och har känslor för honom. Det är inte säkert att han menar så illa med det.

 • Äldre 16 aug 18:00
  #17

  Samma sak med vad man uppfattar som smickrande eller kränkande uppmärksamhet. Det varierar rätt rejält, kanske speciellt i ett kompisgäng med gemensam historia. Gör det inte ok att stöta på någon annans partner, men kan ändå vara en delförklaring. Folk tänker inte alltid på sitt beteende.

 • Äldre 16 aug 18:08
  #18

  FrökenW: Harmlöst skoj är en sak. Kramar gärna mina gayvänner och låter de komma med kommentarer eller en puss på kinden. Men att bli sexuellt rörd eller hångla med någon tycker jag är ljusår ifrån, och är man helt hetro så ogillar man den sortens sexuella kontakt med samkönade. Inget fel om han är gay eller bi så sett men hans beteende är fel i en relation.


  Live free, ride free
Svar på tråden Killar gillar min kille
Logga in
Bli medlem