• Sassa84

  Ändrade planer? I smyg ist?

  Jag och min fästman har planerat att vi ska gifta oss kyrkligt den 6 september i år. Vi har gjort en budget och påbörjat lite inköp. Men nu i veckan började vi fundera på om vi ska strunta i allt det och gifta oss i smyg snart ist. Jag vill inget hellre än att gifta mig md honom så varför vänta? Det blir ju en del fördelar såsom insparade pengar, slippa all oro om budgeten liksom. Även slippa kommentarer utifrån om varför dom inte blev bjudna till bröllopet, då vi tänkte nu isf att det bara ska vara vi två. Frågan är ju att kommer man att ångra sig om man byter från ett mindre kyrkligt bröllop med närmaste familj och vänner till att göra det i smyg ensamma? Är det nån här som gjort samma sak eller har funderingar kring det? Hur gjorde ni som har gjort det?

 • Svar på tråden Ändrade planer? I smyg ist?
 • Sassa84

  Tanken är också isf att bjuda in dom närmaste på nåt slags mindre firande lite senare, bjuda på tårta t.ex.

 • daniiel

  Ni kan ju gifta er så fort ni fått klart hindersprövning + bokat tid för vigseln även med gäster. Det behöver inte bli jättestort eller dyrt. Ni kan boka församlingshemmet och bjuda på kaffe och tårta efter vigseln. Det behöver inte kosta många hundralappar.

  Tror ni inte att ni skulle sakna att ha era nära och kära med er? Att få dela all lycka, glädje och kärlek med dom närmsta? Och är ni beredda på att ta eventuella besvikna miner och kommentarer?

  Vad tror ni att ni kanske skulle ångra mest i efterhand? Att ni valde att ha med era nära och kära eller att ni valde att inte ha med dom på bröllopsdagen?

  Nu säger jag inte att ni absolut inte ska gifta i er i smyg, men jag vill bara poängtera att det går att göra ett bröllop både snabbt och billigt - även med gäster. Plus att det kan vara ganska trevlig att få dela dagen även med andra.


 • daniiel
  Sassa84 skrev 2014-05-01 17:55:12 följande:

  Tanken är också isf att bjuda in dom närmaste på nåt slags mindre firande lite senare, bjuda på tårta t.ex.


  Varför kan ni inte göra så på bröllopsdagen? Om det är så att ni vill fira med nära och kära. För personligen skulle jag nog bli ganska besviken att missa själva vigseln och att få vara med på bröllopsdagen om det var tex min syster eller bästa vän som gifte sig. Givetvis skulle jag vara jätteglad för deras skull!, men att fira vid ett senare tillfälle skulle inte kännas lika roligt. Tycker jag.

  Men som sagt, ni ska självklart göra som ni vill, det som känns bäst för er!
 • Maj12

  Vi ska visserligen ha med våra föräldrar och syskon på själva vigseln så det är ju inte samma sak som för er men alla våra kompisar har vi bjudit in på en fest två veckor efter själva vigseln.

  Vi kände att detta passade oss bäst vi vill hellre ha det lite och intimt. Kan erkänna att jag va lite nervös över vad kompisarna skulle säga, men vi har bara fått positiva kommentarer.

  Självklart kan ni dela upp det. Det är ju ni som ska känna er bekväma och va nöjda med ert bröllop inte fundera på vad alla andra tycker. (även fast det är väldigt lätt)

  Sätt er ner och jämför dom 2 olika vigslarna, alltså hur vill ni ha det om ni har ett kyrkbröllop eller hur vill ni ha eran vigsel i hemlighet. Så förhoppningsvis så kommer ni på vad som känns bäst för er. Lycka till!

 • vallmoo

  Vi ska göra som ni tänker, mest för att det kostar så mycket med fest trots att man inte behöver vara så många. Familj och vänner får se fina bilder från dagen istället efteråt. Känns som att vi har råd nu att boka fotograf och minnas dagen i proffsiga bilder.

  Självklart om vi kände att vi hade råd vore det underbart att ha alla nära och kära med! Men bröllopet blir bara uppskjutet pga ekonomin hela tiden. Det viktiga är ju att vi blir gifta och har en fin dag tillsammans tycker vi.

 • Sofie02

  Vi gifter oss hemligt den 31 maj. Har bara bjudit in min syster med familj som vittnen.

  Jag är beredd på sura miner från familjemedlemmar, med de måste ju ha förståelse för att vi gifter oss för vår egen skull och inte för andras. Att ha en bröllopsfest känns mest jobbigt.

  Det är dessutom andra gången för oss båda och vi känner att familjen ju har sett oss gifta oss förrut, även om det var med andra.

  Min blivande har däremot börjat få rikigt dåligt samvete för att han inte bjuder sina föräldrar.

 • PiaB igen

  Vi har ändrat våra planer från storslaget (i våra ögon), till att vi nu bestämt oss för att gifta oss utomlands bara vi två och mina döttrar.

  Vi har berättat för folk fast det är två år kvar och de är hittills förstående och tycker det låter mysigt. Vi kommer bjuda på bröllopstårta och champagne senare hemma. Det här gör vi inte för att slippa något, utan vi vill helt enkelt gifta oss på Malta som vi älskar. Och vi kommer undan med halva priset.

  Det viktiga tycker jag är att det känns absolut rätt för er. Självklart vill man också göra släkt och vänner nöjda, men det viktigaste är att ni blir nöjda. Som danieel skrev, vad skulle ni ångra mest?

  Lycka till, det är inte lätt innan man bestämt sig

 • Alyllyra

  Det viktigaste är väl att ni känner er 100 % nöjda med ert upplägg och att det verkligen är så ni vill ha det. Eventuella tveksamheter som ni har nu riskerar att växa sig större om ni inte adresserar dem och går igenom era ståndpunkter.

  Vad är fördelarna respektive nackdelarna med den ena eller den andra typen av vigsel? Vad är det som talar för repektive emot? Och är det så att det ligger något annat i bakgrunden och spökar som gör att det är skönt att "fly" den stressen och bara "få det överstökat"?

  Jag menar inte att det är så för er, men jag tror många par stöter på något under sin planering som gör att man bara vill fly allt och gifta sig på tu man hand. Det kan vara nått krångel med gästlistan, eller oro över budgeten, eller bara att man inte hittar rätt smak på tårtan. När man är mitt uppe i stressen kan det kännas som ett skönt alternativ att bara dra och lämna all beslutsångest bakom sig. Har man otur kan det sen slå tillbaka och man ångrar att man inte hade sina föräldrar där tex.

  Därmed inte sagt att det är fel att gifta sig på tu man hand, för många par passar det alldeles utmärkt! Men ofta har man ju ändå planerat ett visst koncept för att man ville ha det från början, och om det då sker en omsvängning i huvudet under processen tror jag att det är viktigt att ta ett steg tillbaka och fundera över varför det skedde och om det är något att ta på allvar eller bara bröllops/stressnerver soim spökar.

 • Sassa84

  Nu har vi funderat fram och tillbaka och det lutar åt att vi ska gifta oss borgerligt med en varsin bästa vän som vittnen, sen åka iväg på en romantisk weekend direkt efter. Vi har diskuterat och det är ju ändå vi som ska gifta oss för VÅR skull. Som sambon säger det är VÅR dag och VI bestämmer oavsett vad nån annan kommer att säga. Blir nån sur eller så får vi förklara det sen, kan dom inte ta det så är det så. Vi skulle inte bli många på bröllopet från början, 30 med oss inräknat varav nästan hälften är barn som inte bryr sig. Självklart hoppas vi att våra familjer blir glada för vår skull!

 • Sassa84

  Onsdag 21 maj ska vi gifta oss! Det blir kyrkligt, vi var och träffade prästen idag angående september men det gick bra att ta det om två veckor ist. :) Ska bli så spännande och jag ser fram emot det oerhört mycket, att äntligen bli hans fru! <3

 • lommila86

  vi gifte oss borgerligt på tumis och meddelade övriga efteråt. Gällande upplägget ångrar jag inget såhär 2 år senare så är det ännu en enorm lättnad att inte behövt ha hela rulliansen. Det enda jag kan ångra är kanske at vi inte gjorde det tidigare. Det var lite som att vi måste växa till oss för att våga gå mot normen.
  Som råd ger jag endå, gör det inte för simpelt/billigt utan gör det som du vill ha det. Dvs köpt inte en klänning på bonprix för 299 bara för att ha en klänning och det är "onödigt" att lägga stora summor om du alltid drömt om din brudklänning. Likaså åk och fota er så ni har bilder efteråt. Dagen är ju lika stor och viktig för er som om ni haft en fest efteråt medd 100 personer. Lycka till:)

 • Sassa84

  Nu är vi gifta sen i torsdags förmiddag! :D Allt blev hur bra som helst och vi ångrar ingenting! ?

  Vi valde att ha med mina föräldrar och hans mamma i kyrkan. Sen åkte vi upp till mina föräldrars stuga för att bli fotograferade och efter det åt vi lite lättare lunch med det lilla sällskapet. :) Vädret kunde knappt ha varit bättre heller. Supernöjda med andra ord! • Maj12
  Sassa84 skrev 2014-05-23 22:03:28 följande:

  Nu är vi gifta sen i torsdags förmiddag! :D Allt blev hur bra som helst och vi ångrar ingenting! ?

  Vi valde att ha med mina föräldrar och hans mamma i kyrkan. Sen åkte vi upp till mina föräldrars stuga för att bli fotograferade och efter det åt vi lite lättare lunch med det lilla sällskapet. :) Vädret kunde knappt ha varit bättre heller. Supernöjda med andra ord!


  Grattis!!! Så fina ni va!
Svar på tråden Ändrade planer? I smyg ist?